Snuvigt

Då har man jobbat sin första dag på sitt gamla jobb:-)
Morgonen kunde väll startat bättre om man säger så. Jag vaknade med världens dunderförkylning mitt i ansiktet och ett huvud som kändes sju gånger större än vad det brukar vara. Det var bara att hoppa upp när klockan ringde!
Saga var förkyld förra veckan så jag antar att det är den förkylningen som är och hälsar på hos mig nu.

Sessan var allt lite små trött att få upp ur sängen, var ett tag sedan hon behövde gå upp lite tidigare på morgonen men det är lika bra hon vänjer sig för det är så här det kommer att vara ett tag framöver.

När jag väl kom till jobbet och fick igång allting så var man lätt inne i de gamla rutinerna igen, även om det är lite nya saker att lära. Datasystemet kan jag väldigt väl sedan innan och det underlättar enormt mycket.
Nartuligtvis var det även jätte roligt att träffa gamla kolleger som står en nära.

Saga har haft en bra dag på dagis. Hon hade börjat att fråga personalen strax innan mellanmålet om jag inte skulle komma & hämta henne snart, tyckte nog att dagen var ovanligt lång:-)

Nu ligger sessan i badet och simmar som värsta hajen..Badet är mycket bra tidsfördriv på kvällen när barnen är trötta, finns en risk att somna i soffan lite för tidigt annars.

När Saga har somnat ska jag inte göra mycket mer idag. Ska krypa ner i soffan & vila å försöka kurera mig lite.

Just nu regnar det som bara den här, känns tveksamt att det ska bli sommarväder i morgon som det har sagt på nyheterna. Men vi håller alla tummar för att det blir fint väder i morgon!


Kram Kram


Söndag

Då var denna helg nästan slut och för min del är det dags att gå tillbaka till mitt jobb i morgon. Detta är med blandade känslor men tack vare underbar kolleger så känns det ändå ok att komma tillbaka.

I morse var jag uppe och studsade redan starx efter kl 7 och det hör inte till vanligheterna att jag går upp innan min lilla Sessa har vaknat. Dagens Saga med topp från Pop, Jeans Nova Star.


Men i dag skulle även jag få spela golf!! och detta tillsamans med min R. Saga fick äran att tillbringa några timmar med mormor i golfshopen medans vi var ute och spelade och detta uppskattades väldigt mycket av tjejen & även utav mormor.
 R tyckte nog jag behöver spela lite då vi ska spela en rolig tävling tillsamans i september. Var riktigt roligt i dag, har nog vilat mig i form...

I eftermiddag har det varit kalas för Saga´s moster Mirella som fyllde år i går. Jätte mysigt och gott med tårta:-)
Saga kalas fin med topp från Nolita. kjol & tights från H&M.

I födelsedagspresent fick Mirella en jätte fin tunika från Hunky Dory som även jag har köpt till mig själv. Kunde bara inte låta bli, den är verkligen superfin!

Saga & Mirella tillsamans.
Vi tackar för ett jätte trevlig kalas!!

Nu är det dags att stoppa tjejen i säng för i morgon är det en tidig start på dagen.

Jag önskar er alla en trevlig kväll


Kram Kram


Lördag & helg

Lördag och en hel helg framför oss, underbart skönt:-)
Det är en ganska lugn och skön lördag i dag. Vädret är det väll lite si & så med. Det har regnat och blåst något hejdlöst under natten. Ok om det regnar på natten men under dagens gång vill vi ha sol och värme.

Dagens Saga med Topp från Lindex, Jeans NameIt, Jacka Hummel & Skor Converse.

R är på golfbanan och kommer hem någon gång under eftermiddagen. De gick inte förrän 10 i dag och det tycker jag är sent. Bättre att de går ut tidigt på morgonen för då är de hemma till middag igen. Men så är det, man får inte alltid som man vill..

 Jag köpte nya tvålpumpar & tandborstglas till vårt stora badrum i går när vi var i Helsingborg. Var i stort behov utav nya men inte hittat några som jag velat ha, men dessa blir bra för ett tag framöver. Hade röda innan och det vill jag absolut inte ha, vill inte vara låst i färgerna när det gäller handdukar.

Nu ska jag och min sessa ta och gå ut i trädgården för att sopa ner ännu lite mer sand mellan plattorna.

Hoppas att ni också har en bra lördag!

Kram Kram




Shopping

Jösses vad trött och seg jag är just nu...Har varit en jobbig shoppingdag, det är riktigt strängt att springa från butik till butik. Men tröttheten kan man stå ut med för det är ruskigt roligt att shoppa:-)

Jag, Saga och mormor styrde bilen mot Helsinborg i dag för besök på Ikea och Väla.
Dagens Saga med kjol från PoP, Rosa Pippi topp från Smått, Luvjacka Tommy Hillfinger och tights H&M.

Vi körde så vi var i Helsinborg till kl10.00, perfekt att vara där i tid.
Blev lite handlat på Ikea som ljus, servetter och hittade även två små runda mattor till Saga´s rum. Ikea går man aldrig tomhänt i från, inte jag i allefall.

Inne på Väla hittade vi en  hel del smått & gott! På VeroModa köpte jag två par jeans tights och en lite längre mörkgrå kofta till mig.
Saga fick vintejacka & skidbyxor med vantar och mössa i samma färger från PoP och detta var en gåva från hennes underbart snälla mormor & morfar! Mormor köpte även ett par svarta skidbyxor inne på Lindex till Saga som hon ska ha och byta med. Vi tackar mormor & morfar tusen gånger om för de fina vinterkläderna!!
En svettig Saga i provrummet på PoP med de nya vinterkläderna
Känns skönt att ha vinterkläderna avklarade då det blir väldigt utplockat bland storlekarna väldigt snabbt, så nu är det vinteskorna kvar som ska köpas.

Hos oss blir det en mycket lugn kväll. Min underbare R håller på att laga mat nu och sedan blir det soffan för oss alla tre.
Ska tända lite ljus och njuta av ett gott glas vin, tycker jag låter som en helt perfekt kväll!

Hoppas att ni också får en härlig kväll:-)


Kram Kram

Sopa

Jaha, då var allt klart. Då börjar man att jobba på måndag igen..Därutav min dåliga magkänsla, inte utav att behöva jobba däremot över att gå tillbaka till det företag jag blivit varslad av en gång innan. Jag blev varslad precis innan jul-08 och sedan placerade de om mig och förlängde min tjänst med en månad i stöten och till slut gick jag hem nu siste juni.
Det  är ganska påfrestande både på det ena eller andra sättet att jobba så.
Nu ringde de från företaget i tisdags och sa att de behövde mig med omdelbar verkan och på en heltidstjänst i två månader till att börja med.
Efter en del förhandlingar så börjar jag på måndag och kommer att jobba 80% för jag vill inte att Saga ska vara på dagis heltid.
Lite krav kan jag allt ställa eftersom de är beroende utav mig denna gång, kan ju säga att det är inte bara jag som är varslad på detta företag.
Så ligger det till och nu är det bara att göra det bästa av situationen.

I dag har det varit helt helt underbart sommar väder ute! Suger i mig allsol och värme som jag bara kommer åt nu:-)

Jag, Saga & mormor har varit på stan en runda för att leta födelsedagspresent till Saga´s moster Mirella som fyller år på lördag. Och vi lyckades faktiskt hitta en sak...avslöjar inte vad i dag.
Efter stan fick Saga rasta sig på lekplatsen, men det märks att det varit varmt och kvavt hela dagen för hon segnade rätt snabbt! Hennes förkylning är något bättre i dag, tycker jag nog allt.

Dagen Saga med klänning från Me Too & tights H&M

Nu ska jag ta en sopkvast och gå ut och sopa ner sand mellan våra nylaggda plattor, bästa att hjälpa R lite där ute då han har varit ute och fixat varje kväll nu. Lär nog få lite hjälp utav Saga också:-)

Jag önskar er alla en fin kväll


Kram Kram

Fly Huset

Jag och Saga fick fly huset efter lunch i dag! Kom en stor lastbil och dumpade av ett stort lass med grus & det var väll inte så farligt. Däremot efter en stund kom två killar från NCC för att ta hand om all grus. Vi ska nämligen asfaltera en bit utav tomten vid huset.
När de började och padda gruset gick det inte att vara kvar i huset. Det dånade något hejdlöst och tavlorna skallrade på väggen så det var bara att fly, Saga sprang runt med fingrarna i öronen och såg allmänt vilsen ut:-)

I morgon kommer de och lägger asfalten. Ska bli så skönt när det är färdigt!!

Vi begav oss i väg till lekplatsen för att fördriva tiden lite i det ganska så fina vädret.
 
Solen har faktiskt varit framme nästa hela dagen men vinden har allt varit lite små kall. Jag lyssnade på radion när vi åkte hem och då skulle det komma sommarvärmen nästa vecka här i södra Sverige, det gillar jag:-)

När vi tröttnade på lekplatsen eller rättare sagt när jag tröttnade på lekplatsen hälsade vi på morfar en liten runda.
Saga satt och mumsade på glass och jag fick min härliga kopp med eftermiddags kaffe.


Nu håller jag på med Saga´s kvällsmat som jag hoppas att hon hinner äta innan hon slocknar. Hon är verkligen dunder trött men det är inte alls konstigt när man vaknar 04.10 på morgonen och dessutom är jätte förkyld!

R är duktig i kväll också, han håller på att fixa med vattningsystemet till den blivande gräsmattan som just nu består utav jord & gräsfrön.

Jag tänkte nog också försöka göra lite mer nytta när min underbara Sessa har somnat.
Är det någon mer än jag som går med en disktrasa i handen jämt, Hihi??:-)

Kram Kram

Bättre magkänsla

Efter mycket diskuterande med R i går kväll, dålig sömn under natten och en del samtal nu på morgonen så är nog magkänslan bättre i dag. Återkommer mer om detta när allt är klart.

I vilket fall är vädret inte lika fint i dag, har regnat som bara den i natt. Det är hyffsat varmt ute men solen kommer och går, ser lite oroligt ut där uppe men det kan det väll få göra bara det inte regnar på oss så är jag nöjd.

Saga vaknade 04.10 i morse och var helt plötsligt jätte förkyld med mycket snor i näsan, och kunde nartuligtvis inte somna om igen så det blev en tidig morgon här. Stackars tjejen, tur det är en kort dag på dagis i dag.

Nu ska jag ta och fixa och dona lite här hemma innan det är dags för att fara till dagis igen.


Ha en bra dag & tack för alla fina kommentarer:-)

Kram Kram

Magont

Jag fick ett samtal i dag som innehöll en fråga som jag inte vet vad jag ska svara på....Har väll indirekt svarat  ja men jag måste kolla upp en del saker innan allt är klart.
Får verkligen ont i magen för jag vet inte om jag vill, vill eller vill. Ska jag sätta mig i denna situation igen? Har jag något val?
Det kommer innebära en förändring, inte bara för mig utan även för min älskade dotter. Kommer det att funka?
Som sagt var är det en del att ta i tu med i morgon.

Tisdag

Det blev inte mer bloggande i går kväll. Dagen blev inte alls som jag hade föreställt eller tänkt mig, så kan det bli ibland men dagen var kanon ändå!

När jag kom och skulle hämta Saga på dagis igår hade hon och Noel (bästa kompisen) bestämt att Saga skulle följa med honom hem och äta pannkakor. Noel´s mamma, min underbara vän Anette stod där och väntade på mig för att kolla att allt var ok. Och visst var det ok. Vi styrde bilen hem till dem istället och där blev vi kvar hela eftermiddagen. Barnen hade super kul och jag och Anette satt och pratade om allt, var så kul att änteligen få tid att bara sitta och tjata med varandra.
Saga med Noel´s lillebror Colin.

När R kom hem från jobbet fick han bege sig ut i trädgården för att röja på en liten vall som vi har i trädgården som är  emot en väg. Då trädgårdsanläggarna ska lägga ut någon typ av "filt" där  var han tvungen och få bort allt ogräs och detta tog sin lilla tid. Han kom in när han inte såg något ute längre..men fint blev det!

Jag och Saga var i väg på Plantagen i går kväll och köpte lite nya blommor till krukorna där ute, kan säga att detta behövdes verkligen!
Vi fick även planterat de också så kvällen blev lite senare för tjejen än vad den ska va, men hon var faktiskt riktigt pigg i morse ändå!
Dagen Saga med tunika från PoP, tights H&M, luvjacka Gant. 

 Lite nya fräscha blommor. Måste försöka hitta mer krukor till framsidan nu när stenläggning och allt börjar bli färdigt.

Nu ska jag ta och fixa lite här hemma innan det är dags för lunch, för eftermiddagen hade jag tänkt att vi ska tillbringa ute i det vackra vädret. Känns som om vi verkligen försöker suga i oss all sol vi kan nu innan den mörka perioden kommer och hälsar på.

Hoppas att ni också har fint väder:-)


Kram Kram

Vardag igen

Då var det måndag och vardag igen. Helgen bara rusar förbi, hinner knappt med.
Det var inga större problem att lämna Saga på dagis även om det var måndag, hon hoppade in glatt som bara den.

Nu ska här tvättas lite och plockas undan, stökigt som bara den.
Efter lunch är det utelsevistelse som gäller i det fina vädret. Får se vart vi ska ta vägen då trädgårdsarbetarna är här och håller på, känns som vi mest är i vägen..

Hoppas att ni alla får en fin dag.


Kram Kram

Fika

Vilken underbar kväll vi hade i går!
Det fina vädret var ju med oss så vi satt ute och åt förrätten sedan flyttade vi in i deras nybyggda lilla lusthus, supermysigt.
Robban & Tuve studerar något i trädgården..
Grillat stod det på menyn, kalas mumsigt och jag åt så jag nästan sprack. En del vin blev det också....Det var verkligen skönt att få vara lite barnfri och äta i lugn och ro. Det är inte det att Saga är speciellt "jobbig" eller något liknande att ha med sig tvärtom, men ibland är det skönt att bara få vara jag och inte vara mamma bara.
Vi tackar Tuve & Johanna för en fantastisk trevlig kväll!!

Saga hade sovit jätte gott hela natten hos mormor & morfar, hon bara älskar att få vara där. Eftersom mormor skulle jobba i dag så åkte tjejen med henne till jobbet. Tur att mormor har ett sådant jobb så Saga kan vara med utan problem.
Jag körde upp till golfklubben vid 9 för att hämta Saga, men inte skulle hon åka hem. Nä nä, så jag gick och köpte lite frukost och tänkte att vi kunde stanna en liten stund då. Men den lilla stunden blev till 12.15! Hon hade fått för sig att hon skulle äta middag där också.
Hon känner sig som hemma på golfklubben och kan fördriva en hel dag där utan större problem.
Änteligen redo för att åka med sin trötta mamma hem..

I dag är jag en riktig trötter. När vi har varit iväg sent en kväll är jag riktigt seg dagen efter, inte bakfull eller något liknande men helt seg och trött i skallen. Visst blev det en del god dricka men det är ju inte första gången det har blivit det. R säger att jag börjar bli gammal så det är därför, HiHi, vet inte om jag vill tro på honom riktigt:-)

Snart ska vi bege oss ut på våran gata här utanför huset med fikakorg.
Vi bor i ett helt nybyggt område och nu är det någon som har kommit på att vi ska ha gatufika i eftermiddag och prata om olika saker. Jag är inte mycket för sådant här men R tycker att vi absolut ska vara med, så det är bara för mig att dra upp min sega kropp och skalle ur soffan nu och göra fika...kul va?

Lördag & helg

Det är en härlig lördag med skinande sol & faktiskt ganska så varmt ute, kan knappt bli bättre:-)

Morgonen startade vid 07.30 då vår lilla underbara prinseesa slog upp sina små ljusblå. Men det är härligt när man bara kan ligga kvar i sängen och mysa. Saga är så nöjd med att titta på barnprogramen inne i vårat sovrum så vi steg inte upp förrän 09.10!

Vi har varit inne i stan en lite sväng då Adam behövde lite nya kläder & skor. Innan kunde man köpa åt honom själv men nu behöver han vara med och prova. Vi lyckades att hitta en hel del så han var nöjd och belåten.
Saga redo för att åka till stan med min väska:-)

Nu är vi bara hemma å slappar och gör verkligen så lite som möjligt. R var hemma ganska sent i natt och jag satt uppe och glodde på tv när han kom och det tog lite tid innan vi kom i säng.
Jag ska snart ta och packa ihop lite saker åt Saga då hon ska sova hos mormor & morfar i natt. Vi andra är bjudna till Tuve & Johanna på mat i kväll, nartuligtvis är Saga också medbjuden men hon vill hellre sova hos m & m och det är klart att hon får göra det. Sandra ska inte heller följa med då hon ska hjälpa till och servera på ett bröllop under eftermiddagen & kvällen. Men jag, R & A ska iväg och njuta av en god middag med trevligt sällskap:-)

Jag önskar er alla en trevlig lördag!

Kram Kram

Fredags mys

Nu är fredags kvällen kommen och hur skönt är inte detta på en skala från 1-10? Hos mig är det absolut en 10:a som gäller!
Saga har även i dag varit på dagis utan mig, det går bra så på måndag är det normala rutiner på dagis för henne. Det har varit skönt att ha en liten inskolnings vecka. Tjejen redo för dagis. Hon är en väldigt försiktig liten dam på dagis, går efter en fröken hela tiden. Hon studerar alla de andra mycket väl och noga vad de gör, ger sig inte in i mängden och röjer. Hon är absolut inte ledsen eller något sådant när jag lämnar henne så det känns väldigt skönt. Det får ta den tiden det tar, bara hon är nöjd och glad.

I dag känns det som om jag farit runt som en liten vivelvind överallt och ingenstans under tiden sessan var på dagis.
Lyckades att hitta ett par höstkängor till henne, lite tuffa tyckte jag.

I kväll har mormor & morfar varit här och ätit  med oss. R är inte hemma i kväll heller så det var trevligt med lite sällskap en stund.
Nu har jag tänt en massa levande ljus, gjort mig en kopp med gott te och krypit upp i soffan. Saga har krypit upp igemte mig och kommer alldeles strax somna jätte gott här hos mig, fredags mys:-)

Ha en mysig kväll ni också.


Kram Kram

Skit bil

Usch vad jag hatar bilar ibland!!!
Var och hämtade Saga på dagis och när vi åker hem frågar hon om hon fick trycka ner sin ruta för hon skulle slänga ut ett lite blad som hon fått med sig in i bilen. Javisst tänkte jag, det är väll inga problem.
Hon trycker ner sin ruta som vanligt men när hon ska trycka upp den fungerar det inte. Skit också tänkte jag, vi kör hem så löser vi det där. Men nu var det så att jag inte heller fick upp skit rutan....Det är ju inte det bästa vädret i dag för att köra med rutan helt öppen.
Hur jag än försökte så gick det bara inte att få upp den igen.
Nähe, vad gör vi nu då?? Lika bra att köra till verkstaden. Snabbt in i bilen och iväg. Folk trodde nog jag inte var riktigt klok och körde med rutan helt öppen i detta underbara väder vi har i dag...
Tack och lov hade de inte hunnit gå hem för dagen och hjälpte mig, men det var inte lätt för dem heller. Så nästa vecka ska det bokas tid för service!! Tur det fortfarande är garanti på bilen.

Naglar

Nu änteligen har trädgårdsanläggarna börjat med vår gräsmatta, eller rättare sagt att de har börjat och schakta för att kunna så en gräsmatta. Ska bli mycket skönt att få den gjord för då börjar det även likna något utanför huset också:-)
Just nu ser det ut så här

På middagen var jag och gjorde mina naglar och då var Saga med för första gången. Hon tyckte detta var enormt spännande med alla dessa olika provtippar med olika slags målningar, nagellack i mängder, nagelfilar med olika motiv osv. Hon var helt lyrisk och det bara lös i ögonen på henne:-)
Nartuligtvis blev det tjat om att hennes naglar också skulle göras....Så nu i kväll fick jag ta och göra hennes naglar fina med ett nytt nagellack som vi köpte i går och tjejn blev jätte nöjd.

Eftermiddagen har vi tillbringat ute i det fina vädret. Varit på lekplatsen och hoppat, gungat och åkt rutschkana. Vi satt även och njöt av varisn god glass, gäller att passa på då det tydligen ska bli sämre väder igen.

I kväll är R hemma, (första kvällen denna veckan) och det är sköööönt att få lite hjälp med kvälls sysslorna.

Min lilla sessa har somnat för natten och jag har tagit plats i soffan.

Jag önskar er alla en skön kväll.


Kram Kram

Skit stor

Det är då helt underbart att få vakna på morgonen när solens strålar letar sig in bland persiennerna, och i morse var det en sådan härlig morgon! Ska tydligen bli riktigt varmt och skönt i dag och det tackar vi inte nej till.

Nu är vi verkligen tillbaka i vardagen igen. I dag började även Sandra i skolan.
R har hur mycket som helst att göra på jobbet och stressar som jag vet inte vad..Med andra ord kan vi bara hälsa vardagen välkommen tillbaka igen.

I morse när jag var och lämnade Saga på dagis satt vi och pratade med en av hennes fröknar.

Dagis Fröken: Hur gammal är du Saga?
Saga: Jag är 3  och ska snart fylla 4 år.
Dagis Fröken: Jaha, jag trodde du skulle fylla 5 år för jag tycker du är lång.
Saga: Ja jag vet, jag är skit stor!
Dagis Fröken: ÄÄÄÄÄ, ok!

Söta barn, vad ska man säga....

Ha en fin dag


Kram Kram

Duktig tjej

Vilken underbar dag det var att vakna till i dag! Ingen storm men däremot en strålande sol:-) Inte speciellt varmt på morgonen men värmen kommer smygandes på förmiddagen.

I dag lämnade jag Saga på dagis på morgonen utan problem. Vi kramades och vinkade hej då och sedan sprang hon till de andra barnen med ett leende på läpparna.
Var och hämtade henne när hon ätit lunch, och dagen hade fungerat utmärkt bra. De hade tagit en promenad ner till stranden på förmiddagen och Saga strålade av lycka när hon berättade detta för mig:-)
Är så skönt för "mamma hjärtat" när allt fungerar som det ska och prinsessn är nöjd och glad.

Jag har passat på och gjort en massa ärende på stan i dag. Har även hunnit med och shopa lite höstkläder till Saga och även lite extra kläder som ska ligga i hennes låda på dagis.
En kofta från Lindex. En rosa väst som också kommer från Lindex.

Vi har varit och hälsat på hos mormor & morfar under eftermiddagen. Mormor har varit ledig i dag så det gäller att passa på då.
 Saga har en av mina gamla dockvagnar och leker med när vi är där. Perfekt att de har kvar en massa leksaker ifrån mig när jag var liten.

Jag är hemma själv med barnen i kväll också. R är i väg på någon föreläsning och är hemma någon gång av den senare delen utav kvällen. Ibland kan det var skönt att få vara hemma själv men i bland kan det också bli tjatigt och tråkigt...Vill absolut inte klaga på något vis, men jag tror att det är fler än jag som tycker så?!

Nu ska det fixas mat till 3st hungriga barn!! Bäst att sätta fart..

Tänkte faktiskt lägga Saga i vagnen i kväll, känner att jag behöver en rask långpromenad och då kan hon få äran att somna i vagnen för att sedan förflyttas in i den goa och mysiga sängen.

Ha en fin kväll


Kram Kram

Röhnisch

Då har det gott ännu en dag med full storm ute, tack och lov så har det inte regnat i allefall. Har man varit ute en längre stund och kommer in är man helt snurrig i bollen, mer snurrig än vanligt då alltså...

För Sagas del har det varit ännu en dag med några timmar på dagis. I dag åt hon även middag där och nartuligtvis var jag med i dag också. Hon frågade faktiskt efter att få gå dit i morse och det känns väldigt roligt. I morgon tänkte jag att hon ska få vara där en stund själv och även äta middag utan mig.

Direkt efter dagis for vi till golfklubben för där väntade Cecilia som är säljare för  Röhnisch.
Hon kom för att visa kollektionen för vår/sommar 2010. I oktober är det dags att lägga ordern, känns väldigt avlägset att beställ för nästa sommar när knappt nuvarande sommar är slut..Men roligt är det men det blir samtidigt dyrt för en själv då det hamnar en del i beställningen som jag själv ska ha:-) Mycket fina kläder kan jag säga..
 Röhnisch har även en barnkollektion så hon skulle ta och skicka en katalog på det till mig.

Saga har precis klarat av kvällsmaten och i kväll blev det pasta med bacon. Hon har totalt snöat in sig på detta, älskar verkligen det... För min del blev det en sallad.

Robban är på väg ner till Malmö. Han har fått någon inbjudan till Porsche Center för visning utav någon ny bil. Denna veckan är han borta ganska mycket, men men så är det. Ska inte klaga.-)

Nu ska här plockas undan lite, hängas tvätt och sedan är det dags för min lilla prinsessa att gå och sussa.



Önskar er alla en skön kväll.

Kram Kram

Skor

Tjoohhooo vilken röra det var på dagis i dag..Massa nya inskolningar, personal som jobbar sin första dag efter semestern. Så det kan väll inte bli mycket annat än rörigt, men det kommer att bli jätte bra om några veckor. Saga tyckte det var mycket spännande och var ute och lekte hela tiden vi var där, massa nya kompisar:-)
Och jag ser faktiskt fram emot att komma in i den normala vardagen igen, alltid lika skönt att ha sina rutiner.

I eftermiddag har vi varit i väg och köpt skor till tjejen. Som vanligt handlade vi hos Barnskoshopen då man är lika nöjd varje gång man går därifrån med ett par skor.
Dessa svarta puma dojorna blev det till lilla fröken.
Vi har även varit och fikat en liten stund hos morfar, eller jag har fikat och Saga & morfar har busat och haft sig.

Kvällsmaten är avklarad och snart är det faktiskt sängen som gäller för tjejen. Måste verkligen försöka att komma in i de normala kvällsrutinerna igen, men det är inte lätt...
Min underbara lilla tjej är nybadad & go!

Nu ska R & A ge sig i väg för att titta på fotboll, HBK möter AIK här på Örjansvall. Kommer nog bli en kall kväll för deras del då det fortfarande blåser, regnar och är verkligen skit kallt ute!
Jag kryper hellre upp i min goa soffa och tänder lite levande ljus...

Hoppas att ni också får en mysig kväll


Kram Kram

Inskolning

Då var det måndag igen och även en ny vecka. Jösses vad veckorna rusar framåt med stora steg åt hösten nu.

Denna veckan har vi tre barn i huset igen. A har börjat skolan i dag igen, Sandra börjar på torsdag.
Om en liten stund ska jag & Saga bege oss till hennes nya dagis! Första dagen i dag, men vi börjar mjukt med en inskolningsvecka.
Hon tycker nog det känns lite konstigt att behöva gå till dagis i dag och dessutom ett helt nytt! Är väldigt viktigt att jag följer med och att jag stannar där så hon är nog allt lite spänd:-)
Glad tjej!

Nu måste jag packa ihop det sista sakerna till dagis..

Kikar in hos er alla efter lunch!

Kram Kram

Båstad

Vädret blev trots allt riktigt fin i dag, visst det har blåst rejält och gör fortfarande men solen har ändå varti framme hela dagen.
När bäddning, en dans med dammsugaren och lunchen var avklarad begav vi oss ut. Först tog Saga en lite cykelrunda
 men då blåsten inte var riktigt snäll så tyckte hon det blev jobbigt efter en stund och gav upp. Det var bättre att vara på baksidan av huset och leka i stället.
Då fick även jag chansen och sitta & gotta mig lite i solen en stund  medans Saga for fram på sparkcykel, traktor & jag vet inte allt...Roligt hade hon i allefall.
 

När R kom hem körde vi i väg en sväng ner till Båstad och tittade lite. Vi brukar alltid åka ner till Båstad under semestern men i år har det inte blivit av bara. Vi var även inom Östra Karup & hälsade på Nettan. Patrik var på mässa så Nettan & vovven Sigge var hemma själva och blev glada över ett lite spontan besök.

Nu i kväll har vi varit inne i stan och ätit på Lilla Helfwetet. De har nu under sommaren kört en speciell sommarmeny med stenungsbakad pizza som verkligen är super god och denna helgen är den sista de kör med denna menyn för att nu i veckan återgå till den normala menyn igen. Saga är helt skogs tokig i dessa pizzor:-)

Nu är vi alla mätta å goa & har hittat till soffan & här lär vi nog sitta resten utav kvällen.

Trevlig kväll


Kram Kram

Söndag

Vädret ser åtminstone lite bättre ut i dag. Det är för tillfället uppehåll men i stället blåser det full storm, kan väll vara bättre men det får duga för dagen.
Känner mig nog i bättre form i dag igen, inte alls så seg som i går! Skönt och vi får hoppas att det håller i sig hela dagen..

Jag och SagaFia sitter och njuter av en god frukost tillsamans medan R är ute på golfbanan i blåsten. Då kan jag säga att jag njuter bättre utav mitt goda kaffe just nu än att få spela golf:-)

Detta fat var jag och köpte på Chili i går, hade inte tänkt att ha det som fruktfat men R tyckte att det passade in i köket så nu får det bli ett fruktfat i allefall.

Nu ska jag ta och bädda rent i våra sängar och fixa till lite ,sedan är det utgång som gäller då det inte blev speciellt mycket frisk luft i går.

Ha en fin söndag



Kram Kram

Regn, regn & åter regn

I dag har det inte blivit mycke nytta gjort...Har slappat hela dagen, men vad ska man göra när regnet bara öser ner. Det har verkligen varit en försmak av hösten i dag. Visserligen brukar Saga älska att få ta på sig regnkläderna och gå ut men i dag ville hon bara inte. Kan inte påstå att jag blev speciellt ledsen för det, för jag har varit  hur seg och lat som helst i dag.
Regn Så här mörkt och tråkigt har det varit hela dagen i dag.

Det ända nyttiga jag gjort är att ha tvättat två maskiner med tvätt, det är verkligen allt. R var gullig och tog hand om disken från gårkvällen, skönt att slippa i bland.

Vi har varit en runda hos farmor & farfar som nu kommit hem från Kroatien. Var även inom mormor & morfar en sväng också och fikade lite.

Nu är maten för kvällen avklarad och nu sitter vi och njuter av ett glas vin i soffan.
Sitter och tittar på lite friidrott och snart är det dags för filmkväll för våran del.

Jag önskar er alla en mysig lördags kväll


Kram Kram

Sega

Godmorgon säger vi välkommet till ännu en skön lördag!
Vädret ser ungefär ut som om vilken grå och tråkig höstdag som helst...viden kändes kall men det får väll gå ändå.

Här har det varit sovmorgon i dag, Saga har precis vaknat och ätit sin välling. Kvällen blev sen i går så det är inte alls konstigt att hon sov länge i dag.

Min kusin Martin & hans fru Maria (min barndoms kompis) med sina barn Liam & Dante var hos oss i går kväll och grillade lite. Som vanligt var kvällen verkligen jätte trevlig. Tyvärr har klockan en viss förmåga att bara springa i väg på kvällen och natten....så i dag är man allt lite seg både här och där:-)
Barnen hade jätte roligt tillsammans och efter mycket bus segnade de till i soffan.


Nu ska här röjas lite och sedan ska vi bege oss i väg och göra lite ärende, återkommer  i eftermiddag.


Kram Kram

Barn

Barns små funderingar är bara för härliga:-)

Saga: Mamma, var är pappa?
Jag: Han är på jobbet & har varit där sen du vaknade i morse.
Saga: Ja det är bra det, för han kan banne mig inte spela golf varje dag!

Vad säger man som mamma? Tittar bara lite snopet & säger till henne: Att det har du rätt i!


Skyfall

Jösses vad det har regnat och åskat i natt! Det var några helt makalösa skyfall så i dag är det blöööötttt ute. Men i dag skiner faktiskt solen så vi får hoppas att den stannar framme hela dagen & torkar upp lite grann.

Fredag är det i dag & det gillar vi:-) Tycker nog fredagar är en av de bästa dagarna i veckan, får alltid en härlig känsla när fedagen kommer.

I dag ska jag & Saga ta och städa här hemma. Vi ska ha lite vänner på middag i kväll & då vill jag ha det fint när de kommer.
Vi har nu bott i vårat nya hus i drygt ett halvår men fotfarande är det jätte mycket bygg damm kvar i luften. Vi har vita lister och på dessa ligger det en massa svart damm, kan dammsuga de varenda dag...Undrar hur länge det ska hålla på så?!

Som sagt var så var jag och köpte blommor i går, köpte då en solros som jag tänkte ha i en hög smal vas på en utav toaletterna. Men den tanken sket sig....stammen på solrosen var alldeles för tjock så jag fick inte ner den i vasen! Nu får den stå i en bamse stor vas i stället ute i köket/vardagsrummet, gillar inte riktigt när  mina tankar inte går i lösning:-(
Jag tycker att solrosor är helt underbart fina:-)

Vad ska ni hitta på i dag?


Ha en underbar fredag!


Kram Kram

Blommor

I dag har jag och Saga bjudit morfar på middag, tyckte allt att det var vår tur i dag:-) Saga fick bestämma vad det skulle bjudas på & det var ingen tvekan om den saken utan det skulle bjudas på spaghetti & köttfärssås! Jag tyckte vi kunde göra något annat, men icke så nicke hon hade bestämt sig. Det blev bra ändå och morfar tyckte det var jätte gott.

Efter lunch körde vi i väg för att köpa lite blommor, jag har dille på att köpa blommor & krukor. Har fått köp förbud av R när det gäller krukor, kan inte riktigt förstå detta...Köpte faktiskt bara 1st ny kruka i dag då Saga behövde en till sin nya hylla och jag hade ingen med den rätta färgen hemma, så synd:-)

Eftermiddagen har vi tillbringat ute då min lilla tjej började tröttna på mitt rännande i blomster affärer. Först var vi på lekplatsen och gungade länge (kändes som en hel evighet) tur morfar var med och puttade på gungan. När hon änteligen var nöjd med gungandet gick vi till skogen och plockade hallon & björnbär. Fanns verkligen hur mycket bär som helst och lyckan var fullkomlig hos min lilla goa tjej, hon är fullkomligt galen i alla sorters bär.
När vi stod där mitt ute i skogen började det åska så det var bara att traska hemmåt i ganska raskt tempo .
Saga blev trött i benen och fick åka snålskjuts på morfar.

Jag och Saga har slagit oss ner i soffan och min duktige R håller på och förberder en del mat inför morgon kväll då vi ska ha lite gäster.


Jag önskar er alla en fortsatt trevlig kväll


Kram Kram

Torsdag

Vi hade en super trevlig kväll i går på Heagård. Maten var jätte bra och för att inte tala om miljön! Nu vet jag verkligen vem man ska anlita om man ska ha en stor fest, både lokal mässigt och även då nartuligtvis gällande maten.
Det ligger lite ute på landet skulle man kunna säga, men ändå väldigt närma där vi bor.

     Kort på oss vid Heagård. Som ni ser lyckades jag inte få av Sessan kjolen utan den skulle tvunget föla med, passade faktiskt in lite i Heagårds miljö (HiHi).
Jag frörstår inte riktigt varför vi inte har varit där innan och ätit? Visseligen har R varit där och käkat lunch några gånger och även varit där på något julbord, men jag har aldrig varit där innan. Måste säga att jag är verkligen positvit överraskad!

Vi tackar Tuve & Johanna för en jätte mysig kväll och säger även Grattis till Johanna som fyller år i dag!

Nu ska jag försöka få på Saga lite kläder i stället för nattlinne. Ska åka ner till Elgiganten och köpa en ny antenn kabel till hennes tv då den andra helt plötsligt blev för kort när vi flyttade upp tv på den nya hyllan.
Vad som händer under resten av dagen vet jag inte riktigt nu....


Ha en bra torsdag


Kram Kram

Heagård

Tjhooo, i dag har jag fått tillbaka min egna bil! Nu slipper jag änteligen köra slagskeppet till stan:-) ilandsbroblem men ändå...

Jag och Saga börjar bli bortskämda, morfar har bjudit oss på en god hemmalagad middag i dag igen! Han har semester denna veckan och eftersom mormor är ute på cykelsemester så tycker han att han kan fixa lunch till oss, och jag tackar verkligen inte nej till detta erbjudande.

Vi har varit i väg en runda och shoppat lite. Saga hittade denna enormt prinsess liknande kjol på H&M och givetvis skulle hon ha den rosa.. Den fanns i andra färger också men de gick inte hem hos tjejen.

Nu håller jag på och fixar och donar lite här hemma. R är i väg och köper skruvar till Sagas hylla som jag hoppas att vi hinner få upp på väggen i dag.

  Så här fin är SagaFia om sina naglar nu. Har precis suttit och målat dem och det är banne mig ingen lätt uppgift då det finns många små myror i varenda kroppsdel som tydligen kliar & kryper i henne hela tiden...Men nu är det gjort!!

Om en liten stund ska vi bege oss till Heagård och äta tillsamans med våra underbara vänner Tuve & Johanna. Ska bli mycket spännande då jag aldrig varit där förut men det sägs att det ska vara jätte bra.

Ha en fin kväll


Kram Kram


Onsdag

Då var det onsdag igen och vi har kommit till mitten utav veckan. Dagarna ränner verkligen bara i väg....
Det är bara jag och Saga hemma numera på dagarna igen, min R har börjat och jobba.

Saga har sovit lite oroligt i natt, vet inte om det är bearbetningar efter gårdagens besök då det gick ganska vilt till mellan stunderna. Hon vaknade mitt i natten (ingen aning om vad klockan var) och frågade om det inte var morgon snart men tack och lov somnade hom om igen efter en liten stund.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på i dag. Vi ska nartuligtvis gå ut, så vi får väll försöka passa in stunderna då solen är framme och då regnet håller sig borta. Det cirkulerar stora mörka moln på himmlen i dag..

Tänkte att jag skulle sätta mig och göra en liten beställning från H&M till Saga nu. Hon behöver lite nya höst kläder till dagis.

Vad händer hos er i dag?


Ha en trevlig dag.


Kram Kram

Besök

Snacka om att det har regnat och åskat i natt! Vaknade till i omgångar av att åskan mullrade runt ordentligt fast det behövdes för luften var inget rolig i går kväll.
I dag har det varit betydligt svalare ute och solen har bara varit framme kortare stunder.

Även i dag tog vi oss en lite sovmorgon. Saga vaknade runt 8 snåret men vi kom inte upp innan 9. Riktigt skönt men nu är det verkligen dags att komma in i normala rutiner igen! Även R som har börjat och jobba kom upp senare än vanligt...Nu är det skärpning som gäller!

I dag har vi haft besök utav kompisar från Gbg, Martin, Johanna och deras barn Nelly & Oliver. Saga & Nelly är födda samma år och har väldigt roligt tillsamans, har inte varit något gnabb tjejerna emellan på hela dagen! Däremot är de inte speciellt snälla mot Oliver som är 2år, de tycker att han bara förstör...tjejer!!
Nelly & Saga ute på promenad.

Vi allihop åt middags hos pappa/morfar då de även är mycket nära bekanta till mina föräldrar också. Tyvärr så missade mamma/mormor detta roliga besök i dag då hon är i väg på en liten cykelsemester med sin svägerska men antar att de också har väldigt roligt på sitt håll:-)
Efter en mycket god middag och en skön promenad åkte vi hem till oss, de ville nartuligtvis tittta på vårat nya hus. Med andra ord är det längesen vi träffades sist, närmare bestämt kom vi fram till att det är ett år sedan! Tiden går verkligen fort...
Vi tackar för en underbart rolig dag & hoppas att vi träffas snart igen.

Nu är det kväll i vårat hus, tjejen har somnat och vi har hittat våra platser i soffan.

Jag önskar er alla en skön kväll


Kram Kram

Trötter

I dag har trötter jagat mig hela dagen då även kvällen i går blev mycket sen. Det var tredje kvällen på raken som vi inte kom i säng förrän 2 snåret. I kväll ska det verkligen bli skönt att få lägga huvudet på kudden i tid:-)

I går var vi ju i Gbg och tittade på Madonna. Jag är väll igentligen ingen Madonna fanatiker direkt men hon är verkligen en helt fantastisk artist på scen! Jag hade inga större förväntningar utav konserten men det var faktiskt riktigt bra.
Hon skulle egentligen börjat spela 20.00 men kom inte igång förran 21.45 därav den sena kvällen.

R har börjat och jobba i dag igen, känns allt lite tjatigt att semestern är över.
Jag hade ett möte i dag på middagen som jag var tvungen att gå på så Saga tillbringade två timmar hos R på kontoret och detta tyckte hon var toppen kul! Vet inte om R tyckte det var lika roligt:-)

Eftermiddagen och kvällen har vi tillbringat ute för vädret har varit varmt och skönt även om solen har lyst med sin frånvaro. Saga har cyklat på sin cykel och busat med grannarna.

Min lilla SagaFia har somnat söt här i soffan hos oss, mysigt.


Ha en fin kväll



Kram Kram

Gbg

Jösses vad dålig jag är på att blogga just nu. Dagen i går bara rusade förbi så tanken på att hinna blogga var bara att slå bort direkt.
I går hoppade vi över stranden, tyckte det blåste mycket när vi vaknade så jag och Saga körde hem till en ledig mormor i stället. Där var solstolarna redan parkerade på gräsmattan, så det var bara att slå sig ner. Även Sagas badbassäng var fylld med vatten.
  Saga tog med sig en låda med lego i fall hennes morbror Stefan skulle komma förbi, för han är enligt henne BÄST när det gäller att bygga med lego!

I går kväll var vi bjudna till Ann-Sofie och Jonas. Kvällen var verkligen jätte trevlig med god mat och dryck och vi kunde sitta ute hela kvällen. 
Saga & Tess lekte fint ihop hela kvällen och hade jätte roligt. Saga lyckades att somna 22.30 i vagnen så det blev ännu en sen kväll för henne och för att inte prata om vad det blev för vår del....
Vi tyckte att vi skulle vara lite duktiga så vi gick dit & hem. Det tog ungefär 35 min att gå, tyckte nog allt att det var lite segt när vi strosde hem i natt:-)
Saga sov jätte gott i vagnen ända tills vi gick in på vår gata, hör då i vagen: -Mamma, jag tittar på stjärnorna.
Åh nej tänkte ja, inte ett vaket barn nu! Jo då, ett klar vaket barn kl 01.40, inte alls roligt...Tog och la henne i våra sängar och då somnar mitt lilla hjärta direkt igen, så duktig!
Jag och Saga vaknade 09.30 och då hade R redan gett sig i väg till golfbanan utan att jag har märkt detta, då sussar man gott:-)

Nu under förmiddagen har det plockats tvätt och disk här hemma. Det har liksom blivit liggandes nu när det fina vädret har varit och hälsat på.

Nu ska det fixas lite middag åt Saga och sedan packas lite saker då hon ska tillbringa eftermiddagen och natten hos mormor & morfar för vi andra så åka till Göteborg för att gå på Madonna! Ska bli mycket spännande att få se denna fantastiska artist live!

Jag lär nog inte blogga mycket mer i dag. Ha en underbar söndag!


Kram Kram

Dans

Ännu en strålande härlig sommar dag! Nu gäller det verkligen att njuta och ta vara på varenda minut då solen värmer & skiner.

Jag och Saga for till stranden tidigt på förmiddagen i dag. Skönt att komma i tid och slippa slåss om parkeringarna. Nu när jag dessutom har den stora bilen är det svårt att bara klämma in sig så där överallt. Robbans mamma & pappa har lånat min bil nu när de har kört på semester så jag tror att jag får tillbaka den nästa vecka, längtar kan jag säga.
I vilket fall så har det varit en underbar dag på stranden även i dag,.
 

I eftermiddag har vi haft besök av ett bekanta på fika. De har inte varit i vårt nya hus så det är ett tag sedan vi träffades. De skulle varit här för ett par månader sedan men då blev en av flickorna dåliga och sen har vi bara inte fått ihop en tid som stämt. Men det var mycket trevligt att de kom i dag!

Saga hon hade dansstund på sitt rum i kväll, låter bilderna tala för sig själva.-)
  Sötnos!!

När vi var klara med maten för kvällen kom våra grannar över på några glas vin. Mycket trevligt att lära å känna varandra lite.
Såg just nu att klockan är väldigt mycket.....så sussa gott!


Kram Kram


Stranden

Ännu en dag med underbart strålande solsken!
När solen är framme blir bloggen lidande, men så är det bara och så får det va för det kommer dagar då man antagligen inte kommer göra något annat än att blogga misstänker jag. Nu kommer tiden bara att rusa framåt och innan man hinner blinka är hösten här.

I dag har jag och Saga varit på stranden i princip hela dagen. Det har verkligen varit helt underbart! Lill tjejen ville inte följa med hem så bearbetningen att vi skulle åka hem fick pågå ett bra tag, gäller att börja i tid:-)
Detta var det första Saga gjorde när vi kom till stranden, precis insmörjd i solskyddsfaktor....
Vattnet var faktiskt ganska skönt även om det har varit skit väder ett tag. Det ända tjatiga är att bränn maneterna har kommit så det gäller att ha lite koll.


R har varit i väg på någon motor träff i Anderstorp i dag och A följde med honom, så de har precis kommit hem.

Jag, Saga & Sandra var hos mamma & pappa och åt vår kvällsmat nu i kväll. Jätte mysigt var det, då man änteligen kunde sitta ute och äta. Det är vi inte bortskämda med denna sommar...

Antar att det blir stranden i morgon också om allt stämmer.


Ha en fortsatt fin kväll


Kram Kram


Onsdag

Det verkar som om Saga börjar å skippa sina sköna sovmorgonar nu, visserligen är inte kl7.15 jätte tidigt men för någon vecka sedan sov hon till 8 - 8.30. Det är rätt bra att hon börjar och vakna lite tidigare så vi får henne i säng lite mer normala tider igen.

I dag har vädret varit betydligt mycket roligare än tidigare i veckan, och helt plötsligt känns det som om jag också blev mycket roligare:-)

Vad har vi då gjort i dag? Känns knappt som om vi har gjort något, dagen har bara rusat förbi.
Jag har latat mig lite ute i solen...eller rättare sagt några timmar.
Vi har varit duktiga och möblerat om lite på Sagas rum. Försöker att känna på lite olika alternativ så vi kan få så mycket golvyta som möjligt. Och nu känns det nog rätt så bra faktiskt. Eftersom vi har stenväggar har vi inte velat spika upp alla tavlor innan vi hittat en bra lösning, men nu ska vi nog kunna få upp lite tavlor också. Vi har rensat bland massa leksaker, jag har packat ner och Saga har packat upp...


Jag och Saga tog oss en cykeltur nu i kväll, känner att jag måste börja röra på mig lite mer igen.
 Tjejen börjar allt bli lite små tung att ha där bak....bra för då får jag kämpa lite extra:-)

Bjuder morgondagen på lika fint väder som i dag så bär det av till stranden i morgon.


Ha en fin kväll


Kram Kram

Lekplatsen

I dag har vi lyckats att inte vara några soff potatis som vi var i går typ hela dagen:-)

Efter lunch körde Saga och jag in till stan. Då R har lyckats att dra på sig en tjatig förkylning hade vi fått order om att åka till apoteket och införskaffa lite saker till honom.
Vi lyckades även ta oss in till Piraia (barnkläders affär) för att köpa lite höst kläder till SagaFia bus. Hittade faktiskt en del till henne och hon var väldigt samarbetsvillig så vi lyckades prova alla plaggen i affären, så skönt att veta att det passar.
Det var tur att vi fick provat allt i butiken då jag fick gå upp en storlek på byxorna.

När vi shoppat färdigt åkte vi och hälsade på morfar. En snabb fika och sedan ut på lekplatsen.
Lite bus med morfar. Balansgångs övning, gäller att ha tungan rätt i mun:-)
Hoppning på hängbron. Vilo paus & lite förtäring av röda vinbär.

Nu är kvällsmaten avklarad och Saga sitter på sitt rum och tittar på Fiffi. Måste börja försöka få in henne i normala tider på kvällen igen, lättare sagt än gjort..

Ska bli spännande och se hur vädret blir i morgon. Ser ut som om det börjar spricka upp lite nu så vi håller tummarna på att det blir fint väder i morgon.


Ha en bra kväll


Kram Kram

Rastlös

Orkar knappt att säga det men det är skit väder i dag också. Har nog regnat hela natten, men just nu är det uppehåll i alle fall. Bäst att glädjas åt de små stunder då det inte regnar!

Saga vaknade redan strax efter sju men gullig som hon är var hon nöjd med att titta på tv inne hos oss i sängen, så runt nio orkade hennes trötta mamma öppna upp sina katt liknande ögon och masa sig upp för att göra välling.

Som vanligt har vi inga planer för dagen, gillar inte riktigt det. Är sådan person som gillar att ha planer och att det händer en massa saker runt omkring mig....Så något måste det bli under dagen. Vi behöver verkligen komma ut och se något annat än huset i dag.
R är inne i stan och får massage just nu, han hade rejält ont i ryggen så jag hoppas att de lyckas att hjälpa honom lite.

Nu ska jag försöka få på min dotter något annat än nattlinne och prinsess skor!


Ha en bra tisdag:-)


Kram Kram

Slappe dag

Jösse vilken regnig och seg dag. Det är ju inte så att det har duggregnat eller kommit en skur då och då, det har verkligen spöregnat hela dagen och det är först nu som det är uppehåll så det får vi väll vara glada för:-)

Kan inte påstå att vi varit speciellt aktiva i dag. Jag och Saga åkte upp en runda till golfklubben bara för att komma utanför dörren lite. Mormor jobbade i dag så vi besökte henne i shopen och passade även på att fika lite.
Under sen eftermiddagen har Saga gått igenom typ alla sina dvd filmer. I bland får det vara ok med tv dagar också även om samvetet knackar en på ryggen....

Nu är kvällsbadet avklart  och även kvällsmaten så nu har vi åter krupit upp i soffan och placerat våra rumpor gott.

Ha en fin kväll!


Kram Kram

Måndag

Då var det dags för åter en dag med regn och åter regn.
Vi vaknade av regnet verkligen bara öste ner och åskan var ute och mullrade runt, man kan ju vakna till trevligare väder.
Trodde faktiskt att det skulle bjudas på lite sol i dag för gårdagen var faktiskt rätt okej väder mässigt.

I dag kommer Sandra & Adam hit igen så då är det full styrka på barnaskaran igen! Nu är vi inne på det vanliga igen, alltså att det är varannan vecka hos oss.

I går fick jag världens ryck och gav mig på och städa barnens badrum, de städar detta själv men nu var det dags att rycka in och göra en rejäl städning. Det tog sin lilla tid.....

På sen eftermiddagen mötte vi upp min bror Stefan & hans Mirella inne på stan för en bit mat. Vi hamnade till slut på Gastons inne på Storgatan som numera ägs av Fredrik Ljungberg. Stefan & Mella börjar jobba i dag igen så det känndes som en skön avslutning på semestern med en lugn & avslappnad kväll. Fast jag & R fortsätter med lite mer semester:-)
Saga ritar på Gastons, har alltid några pennor och ett litet block med mig till henne när vi är ute och käkar.
Saga tillsamans med sin underbara moster & morbror.Jag & min älskade R.
Maten var jätte bra & det var mycket folk som var ute och åt, härlig semester & sommar stämning trots att solen lös med sin frånvaro.
När vi kom hem lyckades det nartuligtvis å börjar regna så då var Saga kvick på med stövlarna och fram med paraplyet och ut .

I dag kan jag lova att det räcker inte med paraply när vi ska gå ut, utan i dag är det full mundering med regnkläder som gäller för ut måste vi bara på ett eller annat sätt. För Saga är det inga större problem att ta sig ut i skit vädret för hon älskar sina regnkläder men det blir segare för min del.....

Annars vet jag inte riktigt vad som händer i dag. Får ta dagen som den kommer. R har åkt in till kontoret för att fixa lite små saker, så är det när man är egen företagare.
Jag hoppas på en stor förvandling på himmlen, från grått till blått!

Ha en bra måndag.


Kram Kram

Prinsessa

Dagen i går blev em lugn och harmonisk dag. R var duktig och oljade in den lilla trätrallen ute och sopade och gjorde rent runt huset. Saga var nartuligtvis ute och hjälpte till. Jag själv gick här inne och plockade med tvätt och dyligt, verkar som om tvätten aldrig tar slut....
På eftermiddagen for vi in till stan för att besöka marinfestivalen och jag kan tala om att vi var inte de ända som besökte festivalen! Det var mer eller mindre fullständig kaos, så det blev ett kortare besök.
Saga köpte en fjärilballong fylld med helium på marinfestivalen & lyckan var enorm:-)

På kvällen var vi hemma hos Lasse, Emma och deras lille goe pojk Lomis. Det bjöds på kräfftor och en massa goa tilltugg. Vi tackar för en super trevlig och mysig kväll!

I dag vet jag inte riktigt vad som händer och sker.
R gav sig i väg på morgonen för en golfrunda. Jag och Saga går mest runt här hemma och myser och gör bara precis det vi känner för. Solen skiner så det är nog dags att ge sig ut en liten runda snart.
Just nu så är det prinsess kläderna som gäller. Det är mycket glitter och glamour som gäller hos min tjej nu.

Ha en bra söndag



Kram Kram


Lördag & helg

Då var det helg och lördag igen och vi har även sprungit in i augusti månad också. Hemskt att säga men sommaren är snart slut för vi går mot hösten med stora steg, fast hösten kan också vara riktigt härlig om vi bara slipper regnet.
När jag väntade Saga -05 så var det en jätte fin höst. Jag var sjukskriven men solen strålade nästan varje dag så jag var ute och prominixade så gott jag kunde och bara njöt över att få vara gravid.

Så var det med det...Får verkligen hoppas att det blir lite soliga & varma dagar nu i augusti så kropp & själ kan lagra lite mer ljus innan den mörka vintern kommer.

Här i huset har det varit sovmorgon i dag. Jag väckte Saga & R kl 09:45!
Kvällen blev lite senare i går då Max & Marie var här på besök. Lite god mat på grillen och en del god dricka till det och mycket prat och skvaller så var kvällen precis som perfekt:-)
 Lite kvällsgos innan det var dags för Saga att hoppa i säng.
Vi tackar Max & Marie för en jätte trevlig kväll!

  Det var dessa två par skorna jag köpte häromdagen. Ska nog kunna komma till användning:-)

Än så länge skiner solen ute och förhoppningsvis stannar den hela dagen.
Har inte riktigt bestämt vad vi ska ta och göra i dag, kanske ett litet besök på Marinfestivalen.
I kväll är vi bjudna till Lasse, Emma och lille Lomis. Ska bli mycket roligt att träffas.

Nu ska jag ta och fixa till mig lite och sedan röja lite i hemmet.


Ha en bra lördag.


Kram Kram




RSS 2.0