Dutikg tjej

Godmorgon härliga vinterland!
Tyvärr så lyser solen med sin frånvaro fotfarande, får se om den kommer fram som de lovat. Just nu ser det riktigt kallt ut, är nog inte så många minus däremot så blåser det som vanligt här på västkusten.

Just nu njuter jag utav en god latte, mitt morgon kaffe är bara ett måste:-)

Ska inte in till jobbet å jobba i dag. Däremot har jag suttit uppkopplad en stund nu på morgonen för att få i väg det som måste göras i dag till mina två underbara kolleger som är på plats i dag. Vi är sex stycken i vanliga fall men nu under jul och nyår går vi på sparlåga med två stycken på plats varje dag.

Ska ta och fixa till Saga nu för att kunna åka in till stan och gå på jack jakt till henne. Känner att vi behöver en till och byta med nu när det blivit vinter på allvar. Hoppas att jag lyckas å hitta en på REA! Håll tummarna..

Jag har en väldigt stolt dotter just nu. Det är fjärde natten som hon är helt torr och då äter hon ändå en hel flaska med välling innan hon somnar. Jag tar inte upp henne för att kissa någon gång under kvällen/natten, utan hon kissar innan hon kryper ner i säng och håller sig tills hon vaknar på morgonen. Mammas duktiga tjej!!

Nu måste jag sätta fart.


Ha en bra onsdag och var rädda om er.


Kram Kram

Gubbe

Blev en halv dag med jobb, ganska lagom för min del, HiHi!
Efter lunch begav vi oss ut i snön, gäller att passa på medans den är liggande för i morgon bitti kan den lika bra vara borta.
Saga och mormor hade redan varit ute på förmiddagen och åkt pulka, men hon ville mer än gärna gå ut igen.
En snögubbe var tvunget att göras och så här blev resultatet..

 Helt perfekt kramsnö för att göra snögubbe i dag! Så nu har mormor & morfar en fin snögubbe i sin trädgård:-)

När vi kom hem var det bara att greppa snöskyffeln och försöka göra så rent som möjligt runt huset. Kan tala om att vi har ganska mycket som behöver skottas och snön var inte lätt direkt. Men nu är det gjort och jag ligger som en helt slut sill i soffan.
Lär nog inte bli mycket mer gjort i dag...

Nu vill sessan spela något spel som hon fick i julklapp, så det är dags att engagera sig lite.


Önskar er alla en fin kväll



Kram Kram

 


God Fortsättning

Hej och God Fortsättning alla goa bloggare!

Här har det tagits semester från dator och allt som heter blogga. Då december månad är en mycket stressande månad för oss med 3st födelsedagar i familjen kring jul plus 2 st släktingar som också fyller år så kände jag att all ork och kraft var fullständigt slut.
Julen har dock varit mycket bra och tomten kom på besök med galet mycket julklappar.-)
Julafton firade vi hos min mamma & pappa. Tackar för all god mat och alla fin klappar!



Men nu är det nya ta som gäller igen! S & A har åkt till sin mamma igen och ska vara där i två veckor så nu är det jag & R och vår underbara sessa som ska rå om varandra, mysa och ha det härligt tillsamans.

Är faktiskt inne på jobbet nu och ska rensa lite. Siktar att jag ska vara färdig fram till lunch.
Då snön verkligen vräker ner just nu så hoppas jag att vi ska kunna tillbringa eftermiddagen i pulkabacken.


Ha en fin dag!



Kram Kram

Snökaos

Jisses vilken lång dag det har varit och ännu är den inte slut!
Jag var på jobbet redan vid 7 snåret i morse och även om jag började en timma tidigare kom jag därifrån en timme senare också, HaHa! Allt mycket att göra in i det sista.

Märks på Saga att det var en tidig morgon för hon är helt slut nu! Måste nog sysselsätta henne med något roligt...

Granen blev inte klädd som planerat i går kväll. R hittade inte ljusslingan, den har lyckats att gömma sig någonstans efter flytten. Har varit i väg och inhandlat en ny i dag för jag orkar inte leta mer efter den andra, kommer säkert fram nu när jag köpt en ny!

Snön verkligen vräker ner ute. Är inte speciellt glad för detta då R är i köpenhamn och hämtar S som kommit hem från Madrid. Det är inte roligt att ligga ute på vägarna i detta väder.
Jag väntar, väntar och åter väntar på att de ska komma hem!

 

Nu ska jag och min tjej ge oss på granen och se om vi kan få lite ljus i den!

 

Ha en härlig kväll

 

 

Kram Kram


Tack

Då var man på jobbet igen...helgen har verkligen rusat förbi i en grym hastighet! Men nu är det bara 3 dagar kvar sen är det julledigt!
Saga har redan börjat sin julledighet, hon är hos mormor & morfar. Tydligen är det mycket bättre och roligare än dagis:-)

Lördagen har bestått utav kalas och firande utav vår underbara sessa! Mycket paket har det blivit, både på fredagen och lördagen.

Vi tackar jätte mycket för alla Grattis kommentarer! Det värmer jätte mycket, tack snälla ni:-)

    Paketöppning:-)

 Då Saga inte är ett barn som gillar tårta så får det bli något som passar fröken....denna gång blev det kladdkaka med daim smak och självklart var där ljus i också.



Söndagen var vi trötta allihop, jobbigt att ha kalas......
Vi var ute och gick en lång promenad på förmiddagen och det snöade riktigt rejält, super mysigt!
Eftermiddagen var vi en runda hemma hos Sagas farmor & farfar och åt lite. Annars tillbringade vi dagen hemma, var en liten tjej som var sugen på att leka med alla sina nya leksaker!

Julgranen fick äran att flytta in i går, så i kväll är det dags att göra den fin:-)

Denna vecka är huset fullt av barn igen...A kom nu på morgonen och i morgon kommer S hem från Madrid. De kommer att fira julen med oss i år också, roligt!!


Dags för lite jobb.....


Hoppas att ni alla får en bra start på veckan!


Kram Kram


Födelsedag

Idag fyller vår prinsessa 4år!!!

Grattis Grattis Grattis Grattis Grattis vår älskade tjej:-)



Kallt

Godmorgon härliga vinterland!

Jösses vad kallt det är ute i dag. Visserligen bara -6 men med den blåst som det är i dag är det minst -20, känns det som i alle fall. Nu ska jag verkligen inte klaga för jag har hellre detta kalla än grått, trist och en massa regn.

Saga som tillbringade hela dagen hos mormor i går var helt slut i går kväll och har sovit som en stock hela natten.
De var mer eller mindre ute hela dagen i går och busade i snön. Det var även tvugna att gå ut i skogen och kolla om de små tomtarna stod kvar i skogen och de gjorde de, bara lite täckta utav snö.
Jag måste verkligen följa med ut & titta var de har ställt dem.

Saga har inte varit på dagis på hela veckan men skulle ha varit där i dag egentligen..men jag fick nys om att det gick magsjuka igen, så vi styrde om planerna snabbt och det är Saga inte speciellt ledsen över kan jag tala om. Så även i dag är det mormor som gäller, TACK SNÄLLA MORMOR & MORFAR för all hjälp vi får utav er!!!!

 En morgon pigg tjej som precis har vaknat:-)
I morgon är det någons födelsedag.....



Ha en bra dag och kör försiktigt på de hala vägarna.



Kram Kram

Sjövild

Då har vi kommit till mitten utav veckan, lill lördag!
Jag befinner mig på jobbet igen, har svårt att vara hemma när jag inte har någon feber. Huvudet känns mycket bättre men i dag svider det däremot i halsen....aldrig får man vara riktigt nöjd:-)

Saga däremot var mycket nöjd i morse när hon fick se att det var aldelles vitt ute, helt sjövild blev hon och skulle ut på stört!

 Hon började morgonen med att göra snö ängel, gäller att passa på för man vet inte hur länge snö ligger kvar...Kan säga att klockan bara är 07.00 när hon slänger sig ner på marken, tokfia:-)


Igår kväll när vi gick och la oss regnade det som bara den och julkänslorna var puts väck men i dag är de tillbaka på allvar igen!!

Dags för lite kaffe för att kunna komma i gång och göra lite nytta.

Ha en bra onsdag.



Kram Kram

Ängel

Godmorgon säger vi från snoriga familjen eller rättare sagt snoriga mamma!
Jag hoppas att det stannar hos mig och inte går över på de andra i familjen.

I dag är det en hemma dag som gäller för mig. Jag har ingen feber men är riktigt förkyld och huvudet känns som om det vore några storlekar större än vad det brukar vara.
Känns inte rätt emot de andra på jobbet å komma dit & sitta där å nysa & fräsa som bara den. Tror även att kroppen behöver få vila & få en ärlig chans att bli av med baccilluskerna.
Saga är hemma och sällskapar mig. Tänkte först att hon skulle gått till dagis men hon ville vara hemma med mig & det är klart att hon får vara det!

Även i dag startar morgonen med lite lättare snöfall, synd bara att det inte blir något utav det på marken...
Vinden är ruskigt kall så det känns som om det är dubbelsiffrigt minus på termometern i dag.


 Denna söta ängel står & vakar över min lilla tjej på hennes rum. Visst är den fin?
R tycker att det ser ut som en jul ängel & tycker inte den ska vara framme året runt...men vi delar inte den åsikten riktigt, så den står faktiskt i fönstret även om det inte är jul.


Ha en fin tisdag.


Kram Kram

Skogstomtar

Första dagen på arbetsveckan är avklarad och med helt klart godkänt resultat.

Blev en aning sen från jobbet men det gjorde inte så mycket eftersom Saga var hos mormor & morfar. Som vanligt har dagen varit kanon när hon är hos dem.
De hade varit ute i skogen och placerat små tomtar på en stubbe mitt ute i skogen, de blev över från tomtelandet där inne.
Måste följa med ut i skogen & te ett kort på de små skogstomtarna!

Har varit lite duktig här hemma i kväll och gjort ett rejält röj med tvätten. Skit tråkigt är det men skönt när det är gjort. Det går väl ann och slänga in det i maskinen, det tråkiga kommer efteråt enligt mig.

Jag har gått och blivit dunder förkyld igen. Näsan bara rinner och jag nyser i princip hela tiden. Får se hur jag känner mig i morgon....

Nu ska jag mysa lite med mannen som precis har kommit hem!


Kram Kram

Se det snöar

En ny härlig vecka att sätta tänderna i är här!
I dag fick vi vakna till härligt vinterväder, det snöar! Alltid mycket lättare att starta veckan då, för nu ska det ju vara vinter.

Helgen har varit mycket lugn och skön för oss.
I lördags fyllde mannen år men vi hade inget kalas utan vi firar han till helgen då även lilla Sessan fyller år.

Vi tillbringade mycket utav dagen ute då det var ett härligt väder.
I går var jag och mannen i väg och fixade en del julklappar så nu har listan minskat lite i alle fall.


Saga i lördags med kläder från pop, från topp till tå:-)

Saga håller helg även idag då hon bestämmde med mormor i fredags att hon skulle vara där i dag.
De har väldigt mycket att göra då de ska fixa tomteland och jag vet inte allt de ska göra!


Nu ska jag ta och försöka göra lite nytta här på jobbet.


Önskar er alla en bra start på veckan!


Kram Kram



Idol Final

I dag är det en glad mamma som skriver igen, gick över under natten:-)

Fredag igen! Veckorna bara rusar fram i blixtens hastighet, men i vilket fall som helst är det skönt att det är helg nu. Det känns som om hela familjen behöver det mer just nu än vanligt...

I dag har vi haft avskeds fika för två underbart goa & härlig kolleger som har valt att gå vidare med sitt arbetsliv. Jag kommer att sakna de båda otroligt mycket och det kommer att vara tomt på måndag utan dem. Jag önskar dem all lycka till på sina nya jobb!!

I eftermiddag har vi varit på dagis och lyssnat på de små underbara tomtarna, Luciorna, tärnorna & pepparkaksgubbarna som framförde jätte fina sånger.
Saga var Lucia, fast enbart med Luciakrona för det vita nattlinnet var bara trams tyckte hon!

Glad tjej med hela munnen full utav lussebulle:-)


Då är det final i Idol i kväll. Vem tror ni vinner??
Jag tror Erik vinner men jag håller på Calle!!



Ha en super skön fredag kväll för det ska jag ha:-)



Kram Kram

Sur mamma

Här i huset är det en trött, tråkig, irriterad, ledsen, förbannad & jag vet inte riktigt mer vad jag kan bli?
Med andra ord är humöret inte på topp!
En trotsig 4 åring och en jag vet inte vad 14 åring  har sugit allt ur mig under eftermiddagen & kvällen....tror inte att jag ska säga mer.

R tycker det är så bra när jag är arg för då börjar jag alltid å städa. Precis detta gjorde jag även i dag. Så nu är alla golven dammsugna och våttorkade, konstig grej att få för sig när man är förbannad:--)

Saga har ialla fall haft en bra dag på dagis, inga tårar i morse och det kändes skönt.
Hon är allt lite små spänd inför Lucia firandet i morgon eftermiddag, övar på sångerna helt galet mycket här hemma!

Mannen är gullig och står och fixar en god sallad åt mig nu och det behöver jag verkligen få i mig nu.


Ha en skön kväll!


Kram Kram

Trötta nissar

Kvällen är kommen och det är nog tur det, för i mina ögon & mitt huvud känns det som natt.
Är nog inte bara jag som tycker det...sessan sussar gott & likaså mannen har lyckats med att somna på soffan, sociala familjen i kväll, HiHi!

Saga har haft en ledig dag i dag. Hon har tillbringat dagen med mormor & haft roligt hela dagen lång. Men i morgon är det dags för dagis igen. Skönt med en paus mitt i veckan, skulle jag nog också behöva...

Efter jobbet i dag hade jag en tid hos goa & duktiga Emelie för att göra mina naglar fina igen. Det går snabbt mellan gångerna & då är det ändå fem veckor mellan besöken. Men nu är jag fin igen och nästa besök är i mitten av januari.

Bolero - 100% AkrylDenna ljuvliga bolero från Lindex ska pryda min dotter på nyår tillsammans med den silvergrå klänningen som jag visade för några dagar sedan. Just nu är det mycket glitter och glamour som tilltalar tjejen:-)

Har lyckats att skriva klart alla julkorten i kväll och även fått på frimärken, så nu ska de bara i den röda postlådan också. Känner mig nöjd & belåten med mig själv att jag har lyckats få färdigt dem innan lucia i år. Brukar som vanligt få i väg de i sista stund & gärna några dagar senare ändå.

Nu ska ta och göra lite te till mig & krypa ner i soffan hos de andra små nissarna som redan har lyckats att somna:-)


Önskar er en trevlig onsdag kväll





Kram Kram


Sångfågel

Ännu en arbetsdag avklarad, en ganska trevlig & rolig sådan.
Jobbet flyter på i lagom jämn takt just nu, tror att det kommer att öka lite innan jul men det gör inget utan tvärtom.

Saga var ledsen och bekymrad i morse också vid lämningen på dagis men hade varit en mycket glad tjej under dagens gång & det känns toppen skönt!
I går hade hon varit dämpad hela dagen & det är inte lika kul att få höra när man hämtar....
Nu är det fullt ös med övning inför Lucia på dagis. Och det märks här hemma då min dotter har förvandlats till en lite sångfågel, gör inget annat än sjuner jul sånger nu, HaHa!

Den här söta lilla toppen fick Saga i sin julkalender i morse & det var väldigt uppskattat!


Finns även i svart med vita ränder. Tyckte denna passade lite bra nu i juletider.

Om precis två veckor kommer Sagas storasyster Sandra (R:s dotter från tidigare förhållande) hem från Spanien & Madrid. Jädrans vad fort tiden har gått!! Hon åkte 6 september för att studera denna terminen på en svensk skola i Madrid & nu är tiden inne för henne att komma hem igen.
Känns som igår nästa, där vi stod på tågstationen och kramade varandra...snart kan vi kramas igen:-)

Nu ska jag ta och krama på mannen min som nästan precis har kommit hem från jobbet.


Ha en skön kväll



Kram Kram


 

Krokodil tårar

Ny vecka, nya tag eller vad är det man säger?

Helgen har varit mycket blogg lugn för min del. Har varken haft ork eller lust, men nu så blir det andra bullar utav det också!

I går hade vi en mysig dag tillsamans jag, Saga & vår älskade R. Vi var en runda på stan och shoppade lite och det var lagom mycket folk på stan, jätte mysigt!
Eftermiddagen åkte vi och hälsade på vår härlig vänner Patrik & Nettan i Östra Karup. De har en hund vid namn Sigge och Saga är nartuligtvis förälskad upp över öronen i fina Sigge:-)
Så det härliga tjatet om att skaffa hund lär nog fortsätta hemma hos oss nu.....

I morse var det ingen lätt match att lämna Saga på dagis, är ju dock en vecka sedan hon var där sist. Det var stora krokodil tårar och starka armar som satt hårt runt min hals, min lilla stumpa.
Jag vet att det går över när jag har åkt men det gör ändå ont i mig:-(

 

Nu ska jag jobba undan ett par saker innan det är dags för möte och efter det är det hemgång!

 

Önskar er alla en bra start på veckan.

 

 

Kram Kram


Lördag

Vaknade till regn i morse, ganska deprimerande faktiskt. Helg & allt & så ska man behöva slå upp sina små gröna till dåligt väder...Blev helt plötsligt inget stressande upp i sängen utan vi låg & drog oss ganska länge, till och med Saga låg kvar i sängen ett bra tag. Super mysigt & genast vände humöret till det bättre:-)

R åkte in till jobbet efter att frukosten var avklarad, han har haft jobb upp över öronen hela veckan och var tvungen att avsluta ett par saker & påbörja planera nästa veckas möten.
Jag & Saga fixade och donade lite här hemma innan det var dags för lunch & då började faktiskt solen att titta igenom det gråa!

Eftermiddagen har vi tillbringat ute. Kände att jag behövde komma ut och få gå en rask & lång promenad. Vi bjöd med mormor & det tackade hon inte nej till. Saga placerade vi i vagnen och när vi gick förbi en lekplats stannade vi till där så hon fick leka & springa av sig lite.



Nu har vi precis varit i väg och handlat & i kväll är det R som står för matlagningen! Skönt för min del:-)

Jag önskar er alla en jätte härlig lördag kväll




Kram Kram

Dockskåp

Fy vad sur jag blev i morse när jag vaknade och såg att det var plus grader ute igen!
Jag vill inte ha plus grader, jag vill att det ska vara kallt & fint ute. Dessutom har de lovat att det ska bli regn i kväll, ännu mer inspirerande:-( Färdig gnällt.

Saga var inte riktigt med på noterna i morse när klockan ringde & det var dags att gå upp. Hon har fått lite fula ovanor nu när vi har varit hemma.
Jag fick locka henne med att om hon skulle hinna öppna sina julkalendrar fick hon allt gå upp direkt, två st med choklad & en med paket och det kan man ju inte missa. Snacka om att hon studsade upp ur sängen:-)

 Saga redo för att fara till mormor & morfar tidigt i morse.

 

Det var kul & skönt å komma tillbaka till jobbet igen. Min underbara kolleger har varit jätte gulliga och tagit hand om nästan allt mitt jobb så jag låg i princip i fas ganska så direkt, tack snälla ni! Inte alls fel och komma tillbaka till ett rent skrivbord:-)

Saga har haft en bra dag hos mormor & morfar med ganska mycket mindre hosta!! Äntligen fick hon komma ut och leka i dag. De hade varit ner hos änderna med mat, varit på lekplatsen och även hunnit med ett besök i skogen.
Dagens höjdpunkt var nog ändå när Saga fick ner mitt gamla dockskåp från vinden hos mormor & morfar. Hon var verkligen helt salig:-)

 Perfekt att hon kan ha det och leka med när hon är hos dem, skönt att slippa dra en massa olika leksaker fram & tillbaka för sysselsättningen skull.
Antar att detta är det första hon kommer att leka med i morgon bitti när hon kommer dit igen:-)


Dags för lite kvälls sysslor här nu!



Ha en fin kväll!




Kram Kram

 




Vinter fint

Ännu en dag i vinterns tecken! Var -5 grader i morse och det har inte gått över strecket till plusgrader på hela dagen, detta gillar jag:-) Nu är det bara snön som fattas men jag får väl nöja mig med att det är frost på gräset än så länge, kan inte få allt på en gång.

 Frost på altanen istället för en massa vatten:-)

Saga har fått äran att komma ut i friska luften och känna lite på kylan, inga längre stunder precis. Hostan är vidrig som hon har men jag tycker nog att hon har varit mycket piggare, hon har t.o.m ätit hyfsat i dag.

Vi har beslutat att det inte blir något dagis för sessan i morgon eller på fredag, tycker hon behöver hämta mer krafter först. Mormor är hemma så hon ska vara hos henne så att jag kan jobba.

Denna underbart söta klänning kommer att pryda min dotter på nyår! Hon är helt stormförtjust och hon säger själv att hon kommer se ut som en prinsessa:-)
Underbara lilla barn...

Nu är det lite kvällsmat som gäller och sedan i lugn kväll i soffan för vår del.
Antar att jag kommer ha jobb upp över öronen i morgon på jobbet nu när jag har varit borta några dagar.



Ha en fin kväll



Kram Kram

1 Dec

Äntligen en dag med sol och lite kallare i luften! Som jag har längtat efter detta, helt plötslig var det ljust ute...kan man inte precis skryta med att november har varit.
Får verkligen hoppas att det fina vädret håller i sig nu!
p+0p
I dag har Saga varit feberfri och det är ju ett steg i rätt riktning även om den fruktansvärt stränga hostan och snoret finns kvar.
Hon försöker att leka en liten stund men kommer tillbaka till soffan ganska snabbt då krafterna tryter väldigt fort. Blir en hemmadag i morgon också, men i morgon ska vi gå ut i friska luften och leka lite.

Hon fick vara hemma hos mormor några timmar på förmiddagen i dag då jag behövde komma i väg och uträtta
lite ärende.           

Det saknades ett enstaka paket till Sagas kalender och detta var bara tvunget att fixas i dag enligt en liten tjej:-)
Var skönt att få gå runt lite på stan alldels själv, nästan lite lyxigt!


Detta lilla fina ord fick följa med mig hem från stan & fick äran att flytta in i sovrummet.
Köpte även ett väggord till Sagas rum, men det ska målas innan det hängs upp på väggen så jag återkommer med bild på det.

Har nu fått reda på att min anställning på jobbet förlängs till 12 februari Fram tills detta datum ska de ha beslutat om de "behöver"  mig eller typ något liknande och i bästa fall blir det en fast anställning. Bara hoppas på att vi kommer ha hur mycket som helst att göra framöver så de inte klarar sig utan mig.


Här hemma är det nu soffan som gäller för oss alla. Är riktigt trött i kväll då sömnen inte har varit speciellt bra de sista nätterna med en sjuk sessa.



Ha en fin kväll



Kram Kram

RSS 2.0