¨Vänner

Saga vaknade 08.20 och det är verkligen sovmorgon för henne, väldigt sällan hon sover så länge. Det känns som om infektionen hon har i kroppen tar på hennes krafter. I dag är första dagen på denna vecka som hon har varit ute och lekt. Saga har rastat mormor på lekplatsen och i skogen......

Sessan ville absolut inte följa med mig och moster Mirella till stan. Det var bara "nej nej mamma jag vill vara hos mormor". Okej in med alla grejer i bilen och iväg.
Robban har varit duktig och kört i väg en del möbler som vi inte får plats med längre och även kört massa dynga till tippen, han har varit duktig med andra ord.

I dag träffade jag min underbara vänn Anette och hennes son Noel när vi var och handlade. Saga och Noel är födda med ett par dagars skillnad. Saga är född den 18 dec -05 och Noel 23 dec -05 så vi gick i samma föräldra grupp när vi väntade barnen och även i samma grupp när de var födda.
Vi bodde i samma område innan, enbart 3 min i gångavstånd. Vi träffades i princip nästa varje dag när vi var mamma lediga.
Innan sommaren flyttade de till Söndrum och helt plötsligt så träffades vi inte så mycket längre då det är jobb och grejer som tar över vardagen...
Men nu har vi också flyttat och har ganska närma till varandra igen, helt underbart!!!!
Barnen leker kanon bra tillsamans och de saknar verkligen varandra. Saga frågar jätte ofta efter Noel.
De väntar barn nu till sommaren och Anette är jättefin med sin mage. Önskar dem all lycka!!
Jag har verkligen saknat hela familjen Kjellsdotter/Jansson, de är underbara vänner.

Melodifesrivalen är full igång och jag vet inte om jag tycker det är speciellt bra igentligen......känns som att det är på väg att spåra ut eller något liknande........vad vet jag, vad vet jag.........men ändå så måste jag titta på det!


Ha en fortsatt trevlig lördag!



Hmmmm

Det här med hoppet, vad det vi sa om det nu? Man skulle tror på hoppet eller? Saga sover fortfarande i allefall och det hör verkligen till ovanligheterna!!! Men jag kan nartuligtvis inte sova när väl hon sover....jag är som en inställd klocka.
Det är rätt mysigt och knalla upp helt själv och få sätta sig med en kopp te eller kaffe och bara njuta av tystnaden......

Solen skiner ute och vi får väll se hur länge.
Kanske läge med en runda till stan idag, får kolla hur lilla Sessan mår när hon vaknar.


Ha en bra lördag!


Hoppet....

Det var så fint i morse när vi vaknade, några minusgrader, himmlen aldeles blå och solen på väg upp. Yes tänkte jag, idag blir det en fin dag........men när jag kom ut på lunchen så var det hur tråkigt väder som helst. Snacka om att jag blev paff och besviken.....trodde verkligen solen strålade ute, men icke så nicke tji fick jag!

Saga började inte morgonen så där jättebra, dock var hon feberfri men hostan var grym, ja det slutade med att vällingen kom upp igen ihop med 3 ton snor och slem......jätte mysigt men det var nog väldigt skönt för henne efteråt i allefall.
Lilla Sessan har fördrivit tiden hos mormor & morfar så jag har kunnat jobba hela dagen. Ni är verkligen guld värda mor & far!!!!! En blomma till er. 

                                                            
Har kännt mig smått förvirrad på jobbet i dag, vet inte riktigt vad det var men rörigt har det varit, tur med andra ord att det är fredag i dag.
Det har kommit nya tråkiga nyheter på jobbet i dag. Det är ytliggare 10 st som ska varslas..........ja vad ska man säga, det finns inget att säga mer än att det är skit tråkigt!!!!!
Nu får det vara slut på sådana tråkigheter för nu är det helg!


Nu är det den underbara soffan som gäller & lite Let´s Dance. dock så har jag inte sett det från början då lilla damen inte ville somna som jag tyckte och ville....märks att hon börjar bli lite piggare igen och det är underbart SKÖNT!!

Piggare Saga

Lilla fröken har en viss förmåga att vakna väldigt tidigt på morgonen så vi hoppas att hon tar sov morgon i morgon...känns som om vi behöver det, hoppas hoppas hoppas!
En del säger ju att man ska leva på hoppet så det gör vi......


Trevlig fortsättning på fredags kvällen!


Mys Pys

Änteligen har rumpan hittat till soffan....underbart skönt. I bland kan vägen dit kännas väldigt lååånngggg. Saga och jag är ensamna i kväll, R är iväg på en grej ute i Tylösand.  Mys pys stod det på kvälls schemat eftersom vi är ensamna.
 Hon har varit betydligt mycket bättre idag men hostan är fruktansvärt seg.....den kommer ända nerifrån tårna, låter det som i allefall.
Nu har hon somnat i soffan igemte mig, mysigt mysigt.

Saga

Det blev en lång dag hos mormor & morfar för Saga i dag, inte för att det gör något eftersom hon stormtrivs hos dem. Efter jobbet hade jag tid för att fixa mina naglar och det behövdes verkligen, de såg bedrövliga ut. En del fattar inte att jag kan lägga pengar på det var 4 till 5 vecka. Men jag älskar att ha mina fina naglar, det känns som en del utav mig. Känner mig som en "ny" människa varenda gång jag har fått de gjorda och jag vill absolut inte vara utan dem!!!!



Hoppas verkligen att det blir bättre väder i morgom än vad det har varit i dag. Blev så sugen på att köpa vår kläder när jag var i stan i dag.........
Vi kan i allefall drömma i natt om att det är vår i morgon..........................


Tingeling


@work

Då var man på jobbet igen, hela dagen faktiskt. Saga är fortfarande dålig, lite bättre är hon dock men inte helt feberfri.
I natt har hon åtminstone sovit gott och det har faktiskt jag också gjort, första natten på ett tag....

Jag längtar verkligen efter våren..............men solen lyser verkligen med sin frånvaro idag!!! Det regnar och blåser så in i nordern...
Gick utanför dörren nu på lunchen och jag höll verkligen på att blåsa iväg......
Saga tjatar varje dag om våren och sommaren då hon är så ruskigt trött på alla vinterkläder. Hon ser ut som en michelin gubbe varenda gång man har dragit på henne alla kläder. Jag beundrar dagis personalen som står ut med alla kläder under denna mörka, trista och kalla period.
Nä nu glömmer vi vinter och tittar mot vvvvvåååååårrrreeeeennnnnn!!!!!!!

Bäst att jobba lite igen. Inca som sitter rakt emot mig tycker jag ska jobba nu...........

Prylar

Då är vi i mitten utav  ännu en arbetsvecka......alltid lika skönt när onsdagen är gjord, även om jag trivs kanon på mitt jobb och tycker det är fantastiskt roligt så är det ändå skönt när helgen närmar sig. Riktigt tråkigt att inte gå till jobbet i dag men så är det när de små liven inte är friska.
Febern var och störde oss även nu i natt.........För tillfället är hon pigg och hoppas att det förblir så hela dagen.

Just nu sitter Saga och ritar en teckning till sin morfar som snart skulle komma förbi och säga hej.
Saga ritar
 
Middagen är förberedd, spaghetti & köttfärssås blev beställningen. Måste vara alla barns favoriträtt........Saga skulle nog kunna käka detta varje dag och kanske variera med en pizza på helgen!!

Min lilla rosa pc är verkligen kanon!! och fin är den också!!

I bland är man bra konstig...Hur kan man vara så nöjd och stolt över en liten pryl?????? Man börjar undra om man är prylgalen eller vad det nu är. Har jag fått för mig att jag ska ha något så är det bara så, finns inget annat alternativ just då, och det värsta är att man ska ha det på stört, "vänta" vad är det för något??????


Ha en bra onsdag!

Lusen

Det blev lite jobbande i dag, även om lill tjejen är sjuk. Vi får verkligen ge mormor ett stort tack och en bamse kram att hon kan och vill passa Saga!!!!


Saga var ganska rejält trött och sliten här nu i kväll. Feber nu i kväll så med andra ord inget dagis i morgon heller. Jag kommer att vara hemma hela dagen med Sessan i morgon. Vi får gå här hemma och mysa.............

Lite gos med pappa på kvällen är aldrig fel.....Mina älsklingar!!!
Robban & Saga

Jobbet flyter på ganska så stadigt, vågar knappt säga det..........


Saga har döpt om sin morbro Stefan till Lusen. Det började i helgen när vi ringde till honom och han inte svarade, då sa Saga att morbror är en lus som inte svarar när vi ringer och på den vägen är det.
I dag ringde Stefan till oss och när Saga fick höra att det var han så skrek hon "jag ska prata med Lusen". Hon är rolig.....Han lär nog få heta Lusen ett tag framöver!

Just nu känner jag mig helt slut som människa......
Saga vaknade kl 04.00 i morse, febern steg. Det var bara att gå upp och få i henne lite febernedsättande. Sedan ville hon att vi skulle ligga i hennes säng för hon kunde inte sova..... Okej, in i hennes trånga säng och på med en dvd film.  Var lagom mör när klcokan ringde.....Dags att gå upp nu, nej inte en chans.......minst 5 kilo grus i varje öga.

Nu är det soffan som gäller och lite gott te innan det är dags att krypa ner i sängen.

Jobb dags....

Jaha, då var man på jobbet igen. I dag blir det att jobba eftermiddagen i stället eftersom Saga fortfarande är sjuk. Hon har haft ganska hög feber i natt så det var bara att stanna hemma på morgonen för att se så febern inte rusade i väg på nytt.
Den verkar hålla sig i rätt hyffsat skick så nu är hon hos sin mormor. Jag tänkte att jag skulle varit hemma hela dagen men tjejen ville till sin mormor.........
Hon var rätt pigg på förmiddagen
Prinsessan


Nu när jag åkte därifrån skulle de gå upp och sätta sig i soffan och titta på Nicke & Nilla.

Nä hä, dags att ta tag i jobbet.......Färdigt slinsat för tillfället! Får npg gära lite nytta nu när jag väl är här.
Inca har flyttat till min plats så nu sitter vi rakt emot varandra, känns kanon bra. Välkommen Inca till min lilla hörna!!!!!

Sjukstuga

Saga har hostat sig igenom natten, synd om henne. Man hör att hon försöker att kväva hostningarna hela tiden.
Febern kom smygande i går kväll, trodde att den skulle hålla sig borta.

I morse när hon vaknade hade hon inte någon feber direkt, något förhöjd möjligtvis men hostan satt kvar. Hon är riktigt rejält förkyld så något dagis blir det inte. Mormor får äran att ha sällskap utav Saga i dag. Jag tänkte jobba fram till lunch för att sedan åka hem till Saga. Febern steg upp till 39 grader på sen eftermiddagen, tjatigt tjatigt. Det blir med andra ord inget dagis i morgon heller.

Jag hoppas att hon kommer att sova bättre i natt, både för hennes och även för min och Robbans skull.

Nu har nästan all snö smällt bort igen, tråkigt tycker jag. Nu när den väl har kommit ner så kunde den allt få bli liggandes.

I dag kom min rosa mini pc med posten. Den är super fin och jag är jätte nöjd!!!!!!!  

Nu är det lite tv som gäller innan det är sängdags.


Förkylt

Saga vaknade 05.30 med värsta slemiga hostan, jätte förkyld. Vi gick upp och satte oss i soffan, på med Play House Disney som börjar 06.00. Tänkte att hon kanske kunde somna om igen men icke min Sessa, sova kan man göra när man blir gammal..........Hon har lite förhöjd temp så blir väll till att stanna inne i dag.
Just nu är Sagas morbror Stefan på besök och även Sagas farmor Olga har tittat in. Saga piggnade till direkt, morbror Stefan är favoriten!!!!

Stefan & Saga
Mormor & Morfar tittade förbi på eftermiddagen och hade fika med sig, semlor och blåbär/bananmuffins. Kan tala om att det var hur gott som helst!

Saga & Storasyster Sandra

Syrran Sandra är hemma i dag också och det är alltid lika roligt.

Mmmm

Nu snöar det riktigt mycket och blåser en hel del, tur att man kan krypa ner i soffan med en filt och tända en massa levande ljus och veta att man slipper ge sig i väg till jobbet i morgon bitti för det är ju söndag!!

Robban fixade maten i kväll, som vanligt med andra ord.....Grillning av kött stod på menyn, inte alls fel kan jag tala om, underbart gott var det!
Saga har varit uppe lite längre i kväll eftersom hon sov lite middag i dag, men nu sussar Prinsessan gott.

Melodifestivalen är nu avklarad, vet inte om jag tyckte det var någon direkt höjdare.............


Sov gott

//Maria

Telefoni......

Nu har vi änteligen kommit hem igen & fått i Saga lite mat och lite mys i soffan nu. Jag & Saga har varit iväg nere på Frennarp och åkt pulka och lekt på lekplatsen.
Vi stack i väg efter middagen som vi planerat. På vägen ner till Frennarp så somnade Saga i bilen.....hon brukar aldrig somna mitt på dagen nu längre. När vi kommer fram spänner jag upp bilbältet och lyfter ur henne från bilstolen men hon orkar inte öppna ögonen. Tänkte om jag lägger henne på pulkan så vaknar hon, men inte Saga. Hon sussade hur gott som helst.

Vagnen var kvar hos mormor & morfar så jag flyttade över henne i vagnen så hon fick sova en stund. Flyttade henne ännu en gång utan reaktion.

Till slut fick jag väcka henne för det verkade som om hon kunde sova hur länge som helst..........
När tjejen hade vaknat till liv igen bar det ut i pulkabacken, lika skoj idag som i går. I dag var Filippa ute på backen och Bella kom också efter en stund, lyckan var enorm.

Jag & Saga 

När vi kom hem så var grann barnen Lukas & Noel ute i snön & lekte, så på med torra vantar & skidbyxor å ut igen.
Det har blivit mycket frisk luft för min och Sagas del idag så man är allt lite mör nu.

Nattugglorna Adam & Jonathan väckte jag vid 11 tiden, helt väck båda två. De lär få gå och lägga sig i tid i kväll.
Robban har varit flitig i dag. Han lyckades att få i gång telefonerna i dag så nu kan vi ringa igen!!!  Den nya dosan kom med posten från Telia i går. I eftermiddag har han ängnat åt att röja i garaget så nu kan vi åtminstone köra in en bil.

Dags att börja med lite kvällsförberdelse nu.......

Killar & datorer......

Ja då var det lördag igen, underbart skönt. Jag håller på att plocka undan & tvättat lite, förstår inte att tvättkorgen alltid är full.........
Saga vaknade runt 6 tiden i morse, på med Play House Disney i sängen så var hon nöjd ett tag. Tog inte lång stund innan hon kom på att jag hade lovat henne pulkåkning med Bella i dag, bäst att hålla det man lovar. Får ta och ge oss i väg efter middagen.
Adam har en kompis som sover över här. Jag & R gick & la oss vid 23 tiden i går och då satt Adam & Jonathan vid datorn fortfarande. Jag vaknade till någon gång utav att det var någon som var på toa, tittade till på klockan & såg att den var 04.20, jag upp snabbt som bara den & visst de satt fortfarande vid datorn!!! Trodde jag fick spel, men de kom snabbt i säng när jag talade om var klockan var. Tonårskillar......de säger väll allt!!?? De lär nog vara lite små trötta i dag.

Ha en bra dag
//Maria

Pulkåkning

Efter jobbet var det bara att ge sig ut på pulkjakt. Saga skulle nödvändigt ha en pulka precis just med en gång.
Mormor hämtade tidigt på dagis i dag och det bar nartuligtvis ut till lekplatsen & pulkbacken direkt. Problemet var bara att mormor & morfar inte hade något pulka.......
Hon väntade med stor förväntan på att jag skulle komma med pulkan.
Snacka om att man var populär när jag dök upp!!
Det var bara att kränga på mössan på huvudet och ut i backen. Det värsta var att jag hade mina skinstövlar så jag frös lagom om mina fötter, de har knappt tinat fortfarande.......... & snöade gjorde det också.
Två av mina gamla klasskompisar Maria & Paula kom också ut med sina barn så det var full rulle. Vi gick i från årskurs 1 upp till 9 tillsamans & Maria är desutom gift med min kusin. Roligt att man träffas än i dag. Paulas dotter Bella är född 2 månader efter Saga så de har väldigt roligt ihop.

  Saga & Bella

När jag hade tappat känslen totalt i  mina fötter var det dags att köra hemåt men det ville nartuligtvis inte min lilla prinsessa, snacka om ramaskrik!!!!! Inte ofta hon blir arg & skriker men när hon väl blir det så är det rejält.........Hon lugnade sig när jag väl fått in henne i bilen och lovat henne 10 gånger om att hon ska få åka pulka med Bella i morgon igen.
Hon tyckte nog att det var skönt att komma hem ändå, för tröttheten kom smygandes ganska så snabbt när vi kom hem.



Det tar på krafterna att vara ute i snön & åka pulka....

Äckligt!!!!

I går när jag & min kollega Inca var & käkade på Max så satt det en familj snett bakom oss. De hade två barn med sig, den ena kan ha varit runt 2 år. Den lilla satt & åt hamburgare och rätt som det var så tappade hon den på golvet och köttet hamnade neråt på golvet. Då böjer pappan sig ner, ta upp hamburgaren och lägger på brödet igen och den lilla flickan fortsätter äta på hamburgaren. Flickan tar väll två tuggor sedan vill hon inte ha mer, då tar pappan & äter upp den i stället!!!
Jag trodde att jag skulle tappa ögonen så som jag glodde, trodde inte det var sant!!!!!!! Jag blev totalt illamående och kunde inte forsätta äta på min egna hamburgare. För bövelen, släng hamburgaren och köp en ny. Kan inte påstå att det var speciellt rent på golvet...... desutom så satt de med sina egna leriga och skitiga stövlar på golvet där hamburgaren landade.
Folk är bra konstiga och en del uppträder väldigt annorlunda!!! Tur att vi alla är olika!

Tror inte det blir hamburgare till lunch i dag i allefall............

Snöigt värre....

I dag har det snöat, ja i princip hela dagen nästa. Lite mysigt faktiskt tycker jag....... Skulle mycket väl kunna ta en pulka & ge mig ut i backen & leka lite grann. Får nog ta tag i det hela i morgon eller i helgen, bara ut och leta fram en liten pulka.

Jobbet har rullat på rätt okej i dag faktiskt, inga större problem. Man hade väll förväntat sig en del problem, men de löste sig smidigt. Kan kanske vara för att vi var smidiga och samarbetsvilliga. Vem vet, vem vet................

Robban & Adam har varit i Isaberg och åkt skidor i dag. R är överlycklig över att han kan åka skidor igen. Han bröt fotleden för ett antal år sedan & har inte kunnat åka skidor sedan dess. För något år sedan var han i Stockholm och special gjöt ett par pjäxor för att de ska sitta rätt runt den ihop lappade fotleden. De senaste dagarna har han varit ungefär som ett litet barn som väntar på jultomten..........
Nu är han däremot helt slut efter en dag i skidbacken, däckat i soffan.  Men de ska på det i morgon igen säger de. Då bär det tydligen av till Vallåsen i stället.

Lill snuttan sussar gott som vanligt vid denna tiden. Hon var totalt slut när kvällen kom. I dag fick hon vara på dagis tills jag slutade jobbet. Hämtade henne vid 15 tiden. De var 6 st barn utav 18 när jag kom, snacka om lungt för personalen mot vad de är vana vid!
Saga var så stolt & lycklig över att hon hade lyckats & vågat åka aldeles själv i pulkan ner för lilla backen de har inne på gården på dagis. Det är de små sakerna som förgyller vardagen.........

R gjorde en super god potatis & purjulöks soppa i kväll. Den var verkligen toppen!!!! R är den som står för matlagningen hemma hos oss och det är jag evigt tacksam för. Han kan verkligen laga mat & framför allt tycker han att det är roligt. Jag är ingen höjdare på matlagnign. Jag kan om jag måste, men det måste jag inte när  han är hemma!!!!! & det tycker jag är kanon!!!!!! Jag måste nog villigt erkänna att jag har blivit bortskämd.............

I morgon är det fredag & det ser vi fram emot då helgen tittar fram bakom knuten!

Ting ting

//Maria

Snor halt!!

Jäklar, rent ut sagt vad halt det var när jag skulle köra hem i kväll. Det var rena såpan på vägen.........
Skrapade rutorna när jag satte mig i bilen & skulle köra i väg. Efter 200 meter fick jag stanna för att skrapa rutorna igen, inte konstigt när det var en blandning mellan snö & regn och termometer visade -4,5 grader. Tjhhoooo vilken skridskobana!!!!!

Saga har haft en goe dag på dagis. Först och främst så är det sportlov så då är det mindre med barn på dagis & för det andra hämtade mormor henne på dagis redan kl 13.00.
Vi är verkligen bortskämda med att min mamma kan hämta Saga på dagis nästan varje dag. Hon jobbar på en golfklubb så det blir mycket jobb på vår & sommar och mindre nu när det är kallt & mörkt. Perfekt för Saga då dagarna inte blir för långa på dagis.
Saga & mormor 18 feb
Mormor är fantastisk på att syselsätta & leka. I dag var det lera som gällde enligt Sagas önskemål.

När jag kom & skulle hämta Saga så satt de och lerade och nartuligtvis kunde inte jag låta bli leran. Det är hur roligt som helst. Man blir som barn på nytt.........
Saga var helt slut i kväll. Hon hoppade ner i sängen tidigre än vanligt i kväll. Natten som var sov hon iallefall. Det är mer än vad hon gjort nätterna innan i veckan.......... Vi hoppas att hon sussar gott hela denna natten också.
Just nu är det mycket kalas prat mellan barnen på dagis. Saga berättade för mig i dag att hon ska inte ha några tjejer på sitt Disco Kalas utan hon sak bara bjuda Noel, Hugo & Totte. Ja vad ska man säga........ De är bara så goa de små liven!

I dag har Telia varit här & fixat bredband och Tv. Telefonen fungerar fortfarande inte, var fel på någon dosa. Har vi klarat oss utan telefon i snart 4 veckor så ska vi nog klara oss någon vecka till.... Börjar bli lite små tjatigt det här med Telia.

I kväll börjar Grey´s igen!!!!! Yippi jag är överlycklig, kvällen är räddad.

R har varit gullig och fixat lite te till mig här i soffan, lagom till Grey´s!




Seeeegggggttttttttttttttt.....................

Just nu är det mycket segt!
Den här utbildningen suger verkligen. Tror att vi alla börjar bli riktigt trötta nu. Har känslan att det börjar spåra ut på vissa håll och kanter...............
Jag & min kollega Inca gör just nu allt annat än vad vi ska.



Funderar allvarligt på att packa ner & dra mig hemåt!

Brrr kallt!

Åh, vad tråkigt det är med data utbildning. Man blir trött av att sitta inne på en stol framför en data och lyssna på någon när de babblar på en hel dag.
Det värsta är att det är hela dagen i morgon också. Bara att bita ihop & komma igen...........
Det är åtminstone trevliga människor som är med på utbildningen!

Saga studsade in på dagis i dag. Hon tyckte verkligen det var super kul att gå dit i dag igen. Det var några dagar sedan hon var där. Hon trivs kanon på sitt dagis. Personalen är helt underbar.
Vi ska byta dagis efter sommaren eftersom vi har flyttat, men jag måste säga att det tar verkligen emot att byta.
Får hoppas att det nya dagiset blir lika bra...
Mormor hämtade på dagis i dag också eftersom jag slutade senare pga utbildningen.
Mormor har haft ryggskott i en vecka nu och i går så slände Saga alla sina ytterkläder på golvet. Mormor sa till henne att hon skulle ta upp sina kläder. Då säger Saga till mormor:
-Det kan du väll vara snäll och göra mormor för jag har lite ont i min rygg.
Snacka om att vara trött att lyssna på mormor när hon säger att hon har ont i sin rygg.

Kylan verkar att hålla i sig där ute. Är riktigt svin kallt. Var -10 grader i morse när vi gav oss i väg. Hade det bara varit kallt så ok men det blåser små spik desutom!
Kunde varit roligt med lite snö nu när det ändå är kallt.
 
"Lill Fia" sussar gott i sin säng nu. Hon var rejält trött i kväll med tanke på när hon vaknade i morse.
När vi tittade på barnprogramen var hon tvungen att springa och hämta sin sångbok. Man kan somna om man sitter still & tyst för länge!
Jag & Saga 17 feb-09

Nu ska jag också vräka mig ner i soffan!


Utbildning

Sitter just nu på utbildning utav det nya datasystemet som säljarna ska börja använda sig utav. Jag har redan jobbat i detta system i ett år så det är lite tjatigt med denna utbildning............
Tur att det snart är lunch!!

Saga vaknade 03:10 i morse!! Hennes sömrutiner är inte jätteroliga just nu.

Måndag kväll

Kvällen är kommen, maten är avklard och Saga sover gott. Vi har nu änteligen landat i soffan. Måndag kvällar är vi helt slut jag & R. För står inte detta, likadant varenda måndag.

Saga har haft en toppen dag hos mormor & morfar. Hon har varit mycket piggare i dag! Skönt.....
De hade varit ute i skogen och lekt riktigt länge. Saga älskar verkligen att vara ute i skogen och leka.



Vi har fortfarande inte fått vårat bredband indraget av telia så det är lite si & så med uppkopplingen. Sitter med det mobila bredbandet och tyvär är jag inte ensam om att vilja använda det........ Man får vara snabb ner i soffan och roffa åt sig datorn (hi hi) jag var först i kväll.

Jag har inte berättat vad jag jobbar med. Jag är på Lokaldelen, telefonkatalogen. Jag har jobbat på kundservice avdelningen. Just nu ät jag anställd i projekt gruppen. Vi byter till ett nytt datasystem så jag ska vara ute på säljkontoren och vara behjälplig för säljarna, med annat ord ett ganska stort projekt. Ena dan fungerar det kanon och nästa inte alls. Så är det i projektens värld!!
Jag trivs bra på Lokaldelen.

R är egen företagare. Jobbar som försäkringsmäklare.


Ha en forsatt trevlig kväll.

Trötta måndagsögon!

Jaha, då var det måndag igen. Helgen bara rusar förbi.
Saga har haft en underbar natt...... Hon vaknade vid 00.30 och sedan kunde hon verkligen inte somna om. Hon bara låg och snurrade och pratade för sig själv och tjatade nartuligtvis på mig. Absolut inga ledsamheter. Tvärtom ganska så glad mitt i natten. Hon lyckades att somna om vid 04.30 ca. Med andra ord var hon helt slut i morse.
Eftersom hon varit ganska hängig i helgen så fick det bli mormor i dag.

När jag lämnade hemmet i morse så var huset fullt av hantverkare. Ganska skönt att köra hemifrån då!!

Sandra & Adam kom på morgonen i dag. Nu är de hos oss denna vecka. Sportlov har de också, skönt för dem.
De bor hos oss varannan vecka. Fungerar utmärkt att ha det på detta viset.

Dags att jobba lite igen. Ska på ett möte nu kl 13.00 angående det underbara projektet jag jobbar med just nu.

Tjingeling!

Städ Söndag

I dag har varit en riktig städ dag.
Jag förstår inte riktigt vad allt damm kommer i från??? Antagligen yr fortfarande allt byggdamm runt i huset. Lär nog göra så ett bra tag till.
Jag städade inne. Robban & Saga gick ut för att röja upp runt huset. Ligger mycket skit runt omkring huset, typ krossade tegelpannor, skruv, spik och massa annat byygmaterial.

Vårat nya hus.


Våra kompisar Max & Marie har varit här hos oss i eftermiddag och fikat. Allt lika roligt att träffas. Går lite för långt mellan gångerna, men så är det bara. Alla är fullt upptagan på olika håll & kanter.

Saga har varit lite små hängig i dag också. Får se hur hon är i morgonbitti om det blir något dagis eller inte.

Glömde berätta att Sagas morbror Stefan & moster Mirella kom förbi en runda i går kväll. De hade en liten present med sig till Saga. De är verkligen favoriter hos henne.
De är verkligen guld värda. De gör allt för Saga!

Rörmokaren kom också förbi och fixade till den läckande kranen i badrummet. Sköööönnnttttttt! Hoppas att allt håller sig lungt med vattnet nu. Vill inte ha fler läckage................


Nu är det faktiskt dags att dra sig till sängen, är helt slut. Robban har somnat gott här i soffan.

Ha en fotsatt trevlig kväll.

Alla Hjärtans Dag

I går var det alla hjärtans dag. Denna dag har Saga väntat på länge nu. Hon älskar allt som har med hjärtan att göra.
Direkt när hon vaknade på morgonen så var det första hon sa. I dag är det alla hjärtans dag!!!!
Det var bara att knalla upp ur sängen och i väg och hämta ett litet paket. Lyckan var enorm!

På förmiddagen bar det hem till mormor & morfar och även där fick Saga paket. Saga hade med en blomma till mormor & morfar. Jätte roligt att få ge till någon också.



Sags skulle varit på barnkalas men hon var lite små hänig hela dagen så hon ville inte gå.
Hennes kusin Thea kom och hälsade på och lekte en stund i stället. Det räckte alldeles utmärkt till för sedan var hon ganska så trött. Saga & Thea leker riktigt bra ihop, man hör dem knappt.

Saga & Thea dec-08

Kvällen för övrigt var mycket lugn.
Lite god mat och sedan melodifestivalen.

Vatten, vatten, vatten

Jag blir så trött!!!!!!
Vi har byggt ett helt nytt hus. Har bort här nu i ca 3 veckor. Efter en vecka fick vi vattenskada. En slang till vattenberedaren hade lossnat och den står i tvättstuglan. Nartuligtvis har vattnet vandrat under golvet och in i två sovrum och även en bit ut i barnens allrum. Parketten måste nu bytas.
I kväll var vi på en liten afterwork på Lilla Helfwetet, Saga var också med. När vi kommer hem går Saga in på en av våra toaletter och så ropar hon efter mig. Jag hör bara något med vatten på golvet. Snacka om att jag fick bråttom in på toa. En stövel i handen och en på.
Ja visst, där rinner det vatten från en utav de inbyggda kranarna, ner på väggen och vidare ut på golvet!
Jaha då var det dags igen. Bara att börja leta rörmokare, måste fixas nu och inte på måndag.

Underbart kul och skönt med ett helt nytt hus, men nu börjar det bli lite tjatigt med det här vattnet som tydligen lever sitt egna liv.

Lill Sessan har somnat för kvällen. Nöjd som bara den!! Hon har varit hos mormor & morfar hela dagen eftersom magsjukan härjar något fruktansvärt på dagis just nu.

Så nu är det soffan som gäller för mig och Robban.


Tjingeling!!





Stressig morgon!

I bland kan det bli bra rörigt på morgonen innan man kommer i väg!
Vaknade en halvtimma försent. Tack & lov så vaknade Saga snabbt & lätt i dag. Vissa dagar kan det ta en evighet innan de små ljus blå ögonen orkar och öppna sig.
När vi väl hade fått på alla ytterkläder och skor så säger Prinsessan att hon behöver gå på toa. Okej, av med alla kläder och in på toa. Precis vad man önskar sig när man är försenad!!!!!
När vi väl kommer ut så är bilen ingrodd i is. Termometern stod visst på -6,5 grader. Detta hade jag missat totalt i dag.
Snacka om iskall bil!!!!
Nu är jag i allefall på plats på jobbet, har även hunnit haft en timmas utbildning på ett datasystem.

Ha en bra fredag!

Välkommen till min nya blogg!

Nu änteligen har jag skapat min blogg!
Detta ska bli hur kul som helst.
Vi har precis flyttat in i vårt nya hus och inte fått bredbandet draget, så det är si & så med uppkopplingen just nu.
Får göra det bästa utav det hela ändå. Sitter uppkopplad med det mobila bredbandet nu.

Saga har precis somnat så nu är det lungt igen. Hon kom i säng lite senare i kväll. När hon fick nyss om att jag & Robban skulle äta pizza så ville hon nartuligtvis vara uppe längre och äta med oss. Med andra ord så är pizza en utav favoriterna när det gäller mat!

I dag hämtade Sagas mormor henne på dagis redan kl 11.00 då det härjar magsjuka på dagis. I morgon ska hon vara hos mormor & morfar hela dagen. Skönt att kunna göra så när det går massa skit på dagis. Det räcker att hon hade magsjuka innan jul.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kram Maria

RSS 2.0