Plantering

I dag tycker jag morgonen gick betydligt lättare. Saga vaknade direkt när jag väckte henne.
Lilla fallet Saga gjorde från stolen på dagis visade sig idag, lite blåmärken här & där. På ena låret är där ett blåmärke som heter duga....Gäller att sitta stilla!

R har varit i Göteborg på utbildning och var inte hemma förrän kvällen, helt fullpumpad med information.

Saga & jag gjorde ett besök i stan efter dagis & jobb. Behöver hitta lite sommar kläder till henne då vi far till Kreta om en månad. Hon är alltid lika tacksam att shoppa till!! Desutom tycker hon det är väldigt roligt och jag med för den delen. Sandra gjorde också oss sällskap efter en liten stund.

När vi kom hem gick vi ut för att plantera en liten påsk kruka. Tror Saga hade lika mycket jord innanför jackan & byxorna som i krukan....alltid lika roligt att hjälpa till! Hon fick även inviga sina nya små trädgårdshandskar.

     Saga krattar jord i det som ska bli vår trädgård. Troligtvis kommer snickaren nästa vecka och börjar med altanen. Ska bli så skönt....


Har precis tittat på Desperata Hemmafruar, bara ett måste att se på och i morgon är det Greys.

Nu är det kvällen och dags för sängen.


Sov Gott Alla

Tårar

Denna måndag morgon var man inte allt för pigg. Vi var tre st som irrade runt innan vi kom iväg på morgonen. Att Saga var trött har jag full förståelse för, hon vaknade vi 3 tiden och somnade om stracks innan 5. Stackarn hon var helt slut!!

Har varit fullständigt dränkt i jobb i dag på jobbet. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt, får väll klona mig eller något.....typ något i den stilen.

När jag kom och hämtade Saga på dagis idag såg jag direkt att det var något som var fel och ja det var det också.
Hon hade helt plötsligt rasat ner från stolen och hon blev totalt galen, antagligen för att hon blev så hejdlöst rädd. Tårarna hade sprutat och hon slog sig rejält, stckars liten!! Det hela resulterade i att hon inte skulle äta något mellanmål.
När väl jag kom så blev hon ledsen på nytt.........
Hon var totalt slut i kväll och det tog ca 2 min för henne att somna, men nu sover lilla älsklingen gott.

Jag & R har landat i soffan och vi lär nog inte göra mycket mer i kväll. Behöver ladda batterierna för ännu en dag med mycket jobb i morgon!


Tylösand

Dagen har bjudit på ett strålande vår väder i dag.
Efter lunch beslöt vi oss för att ta oss ner till stranden en runda. Saga var lite skeptisk när jag berättade att vi skulle ner till stranden en runda. V ad då, stranden kan man väll inte vara på nu tyckte hon men när vi väl kom ner vad det hur roligt som helst. Hon ville inte åka hem igen......

   Så här tom brukar inte Tylösands strand vara på sommaren direkt........

     Passade även på att gunga lite också.

Vi har även varít på en liten tur hos mormor & morfar och hälsat på. Nartuligtvis gjorde vi ett besök på lekplatsen då man knappt ville gå in från det fina vädret.

Sessan var allt lite svår att få i säng i kväll, ovanligt ljust ute och desutom sov hon rätt länge i morse. Men nu sussar hon hur gott som helst i sin säng och även jag ska snart krypa i säng då det är måndag i morgon igen och det innebär jobb.....Hade gärna haft en helg dag mer!

Ha en trevlig kväll!

Söndag morgon

Söndag morgon vaknar man av att tv är på högsta volym och en massa motorljud, med andra ord FORMEL 1!!


Min älskling är helt salig, bäst att inte störa. Första loppet för året. Det är bara att stå ut några månader framåt......

Saga tog sovmorgon i dag, behövde hon verkligen. Har varit två sena kvällar på raken.

Vi får se vad dagen bjuder på idag, ser ut som om solen skulle kunna tänka sig titta fram.



Ha en bra söndag!

Formel 1

Usch vad trötter jag var i morse........Men kvällen i går med Robbans jobb var mycket trevlig. Vi var på Lilla Helfwetet och åt och drack mycket gott!
Var och hämtade Saga vid nio tiden i morse hos mormor då hon skulle i väg och jobba. Vi åkte direkt hem och packade lite kläder och leksaker då Saga skulle tillbringa dagen ihop med moster och morbror. Lyckan var enorm hos min lilla Sessa när vi änteligen kom i väg.
Jag & R har haft en mysig i dag tillsamans utan barn, känns nästan lite konstigt fast på ett bra sätt!

Nu har Sessan kommit hem och morbror Stefan & moster Mirella ska stanna kvar på lite mat. Vi grillar och det luktar fantastiskt gott! Magen kurrar..........Min R är underbart duktig på att laga mat, rena lyxen för min del.

Morbror Stefan & Saga bygger lego. Tur hon har en morbror som gillar lego för det är inte min starka sida precis.

Saga & moster Mirella gosar lite innan sängdags.

Hon var så lycklig nu i kväll. Dagen har verkligen varit lyckad. Vi tackar Stefan & Mirella för allt, ni är verkligen guld värda!

Min R är helt salig, Formel 1 säsongen har börjat idag. Han är som ett lyckligt barn på julafton.........Han är ej kontaktbar när han sitter som klistrad framför tv och tittar på loppen. Tur att vi alla har olika intressen....

Just nu är mitt intresse soffan och en filt!


Ha en mysig kväll!




Utbildningar över

Änteligen fredag eftermiddag, och nyss hemkommna från jobb och dagis!
Har varit två tuffa och intensiva dagar. Har haft utbildningar i vårat nya datasystem för våra externa säljkontor. Alltid lika jobbigt med utbildningar, både för den som har utbildningen och för de som ska lära sig. Men nu är det avklarat för denna veckan, kör ny utbildning tors, fre nästa vecka.

Ska ta och packa ner lite saker till Saga nu för hon ska sova hos mormor & morfar i natt. Jag och Robban ska i väg med hans jobb i kväll, ska bli mycket roligt även om jag just nu känner mig för trött för det hela........ Grämer mig lite över att jag missar Let´s Dance i kväll. Håller alla två tummar för Laila!!!!

Jag & R skulle egentligen varit i Göteborg över helgen men det har blivit insällt. Min bror och hans sambo skulle passat Saga över helgen var planerat, så för att Saga sessan ska slippa bli besviken så ska de passa henne under dagen i morgon ändå.

Nu måste jag ta tag i lite packning utav kläder och sedan in i duschen för att hinna bli klar tills kvällen!



Ha en mysig fredag kväll!

Stress dag..

Huuuiiaa vad kallt det var i morse, 9 minusgrader! Blev allt lite chokad när jag såg termometern......
Mormor var snäll ocj lämnade min SagaFia på dagis i morse. Jag var tvungen att börja jobba tidigare då jag ska ha utbildningar i två dagar. Dagen i sig har varit hur stressig som helst, känns som om jag inte har hunnit med ett skit i dag!!!
Efter dagis åkte jag och Saga till stan för att shoppa lite. Vi hade hur mysigt som helst, bara hon och jag!!!
Nu sussar sötnosen hur gott som helst i sin säng.

För min del är det är det soffan och Greys som gäller nu, är dyngans så trött i kväll......

R kom precis hem från Stockholm nu, så skönt!!!!!


Ha en bra kväll!


Håll i hatten!

I dag är det verkligen en blåsig dag, håll i hatten med andra ord!

Saga var pigg och glad i morse och det var inga problem som helst och lämna på dagis i dag. Känns med ro i kroppen och åka till jobbet när man vet att hon är glad och nöjd.

Min älskling R har gett sig av till Stockholm i dag, konferans igen, tråkigt, tråkigt....

Mormor ska hämta Saga på dagis i dag då jag ska i väg direkt efter jobbet och göra mina naglar. Skönt med en liten stund för sig själv.
Tror att vi tillbringar natten hos mormor & morfar eftersom R är i väg. Mamma ska ändå lämna Saga på dagis i morgonbitti,  då jag måste börja jobba tidigare i morgon. Ska ha utbildning för våra externa försäljningskontor på torsdag & fredag så jag har en del att stå i.........

Saga ihop med påskriset, solen var stark!!

Varsel

Det var som jag trodde, Saga har  haft en jätte bra dag på dagis. Allt hade fungerat som det ska, skönt skönt skönt.
Är alltid jobbigt att lämna på dagis när man bara känner att hon klämmer hårdare och hårdare runt halsen och tårarna är på väg att titta fram....    
                                               Saga & LovaSaga och hennes dagiskompis Lova.

Tyvärr har det varit en tråkig dag på jobbet. 10 st till har fått reda på att de är varslade i dag. År så fruktansvärt tråkigt och det tar mycket på allas krafter.

Är trött i kväll så jag ska ta och krypa ner i soffan en stund innan det är dags att inta sängen.

Jobb igen

Då var man tillbaka på jobbet igen! Känns nästan lite konstig när man har varit hemma så länge med  lilla Sessan.

Saga tyckte det var roligt att komma tillbaka till dagis men det var med blandade känslor när jag skulle gå. Tårarna var inte långt borta......
Hon kommer att hon en jätte rolig dag, det vet jag!!

Söndag kväll

Usch vad det regnar och blåser ute nu!!! Vart tog det fina vårvädret vägen?
Vi hade tur med vädret i förmiddags när vi var ute och kontrollmätte i trädgården i allefall, även om inte solen var med oss.
Saga var nartuligtvis med och skulle hjälpa till.

 

Saga och jag har lyckats och hitta en kruka till påskriset, får lägga ut en bild i morgon.
Vi var även inom mormor & morfar på en fika i eftermiddags, alltid lika gott med kanelbullar!!

Nu är det defentivt kvällen, soffan nu och om en liten stund är det förflyttning till sängen.

Morgon gympa

Söndags morgon startade rätt tidigt i dag, 06.50 öppnade Saga sina små ljusblå ögon. Man kan inte få sovmorgon varje dag........

Solen lyser med sin frånvaro i dag men vi ska dra på oss kläderna nu och dra ut i trädgården eller snarare sagt det som ska bli trädgård..Vi ska kontrollmäta hur mycket trä som ska beställas. Snickaren kommer om ca 3 veckor och tar tag i snickeriet.

Saga och Robban hade lite morgon aktiviteter/gympa i dag, cirkus nästa...
   

Ska även ut och ragga efter en kruka i dag!

Tråkigt

Saga och jag har varit på Plantagen men vi hittade ingen bra kruka, tråkigt. Får ta nya tag i morgon och åka till andra ställen och leta kruka.
Vi åkte hem i stället och tog en lite cykel tur, Saga behövde komma ut och få göra av med lite energi för det finns det gott om!

Just nu har vi en lite mys och popcorn stund i soffan.    
                                                                                              
Robban är och tittar på Adam när han spelar fotboll, de bör komma hem ganska så snart.

Träplankor

Blev faktiskt lite sovmorgon i dag. Saga sov till 07.30 och det är länge för att vara hon.

Solen har försvunnit i dag men det är rätt skönt i luften ändå, känns som om vi blivit lite bortskämda nu dessa dagarna som det har varit hur fint väder som helst.

Jag, R och Saga har varit i väg och tittat på trä till vår uteplats i trädgården. Att det ska vara så svårt och välja lite träplankor. Hade jag fått bestäma hade det redan varit kirrat!! Är väl inte så mycket att åka runt för överallt i varenda butik och glo....och tråkiigt är det desutom, Saga håller med mig fullständigt! Tur man har medhåll från någon....
Nu är det gjort i allefall så nu är min R nöjd för dagen.

Middagen är precis avklarad för Sagas del. Potatismos, köttbullar och skivad gurka stod på menyn i dag.



Ska försöka locka med R ner till Plantagen om en lite stund. Jag behöver en lite högre kruka som inte är för vid. Saga har ett önskemål om att ha påskris på  framsidan av huset vid entrén och detta ska jag nartuligtvis uppfylla hade jag tänkt.
R var så duktig och slängde den stora krukan som vi hade på framsidan i det gamla huset. Smidigt och slänga en massa när man flyttar.....Men visst nu får jag chansen att byta ut alla krukor!!

Fick en fin bukett med tulpaner av Ulla som var här och hälsade på oss i går kväll. Jag älskar verkligen tulpaner!!!
                                                                            

I går när jag och Saga var i väg och handlade på Maxi köpte jag en bukett med tulpaner men de hänger redan över kanten på vasen, snacka om att jag blev besviken när jag såg det på morgonen i dag. Lär nog inte köpa fler tulpaner där!

Fredag

Ännu en dag med vår väder!! Jag börjar få smak på detta nu, vill bara ha mer och mer.....
Saga är pigg och glad igen, fast förkylningen sitter i och det lär den nog göra ett tag till känns det som. På måndag är det dags för dagis igen men först ska vi ha en härlig helg!!

Morgonpigg tjej

Saga och jag var uppe med tuppen i morse så vi stack i väg och handlade på morgonen, skönt att ha det gjort på morgonen i stället för på eftermiddagen när alla andra också är och handlar.
Fick gjort en del här hemma också innan lunch.  Saga tyckte däremot jag var väldigt tråkig så hon tog plats i min tvättkorg för att jag skulle sluta med tvätten.....

Vi har varit i golfshopen och plockat upp lite mer kläder, skor och bollar i dag. Saga är hur duktig som helst och har sysselsättning hela tiden. Jag smet ner till ranchen en stund för mig själv och fick slå några bollar, premiär faktiskt! Lär väll ha ont i armarna i morgon....
Middagen fick intas på kassadisken, fungera det också.


Nu har Robban dragit i gång grillen och magen ropar högt efter mat nu, ska bli gott!


Ha en mysig fredag kväll!

Då var det dags igen..

Då har vi hantverkare i huset igen..Så jäkla tråkigt och frustrerande!
En vecka efter vi flyttat in i vårt nya hus fick vi en vattenläcka i tvättstugan. Det var inte lite vatten som hann och rinna ut innan vi upptäckte detta.
Nu har de rivit upp parkettgolven i två utav barnens rum och halva deras allrum. De värsta är att de inte kommer kunna lägga något nytt golv på några veckor då plattan fotfarande är riktigt blöt, luktar riktigt illa på Adams rum nu när parketten kom bort..
Kul att ha det som en byggarbetsplatts igen.....Och väldigt roligt att bo i ett rum som inte har något golv utan bara består utav betong!
 
Ja vad ska man säga? Kunde varit värre, bara att se det positivt!

Änteligen!!

Saga vaknade utan hög feber idag! ÄNTELIGEN......Lite föröjd temp kanske men det är inte konstigt när man har haft hög feber i flera dagar. Hon är betydligt piggare idag, så underbart att se.
Vi har ändå varit på ett besök hos doktorn då jag behöver läkarintyg till försäkringskassan för i morgon har jag varit hemma en vecka med min SagaFia.
                                                                
                                                                Saga med sina nya innetofflor.


När vi hade varit hos doktorn gjorde vi ett besök i Barnskoshopen som inte liger långt från vårdcentralen.
Vi åker till Kreta snart så vi behöver ladda upp med lite tunnare skor. Är så roligt att köpa skor till Saga för hon vet verkligen vad hon vill ha när hon ser skorna!
    

Barnskoshopen har även en webb butik, titta gärna in på deras sajt www.barnskoshopen.se


Ha en bra dag!

Thailand

Sitter just nu och lägger över en massa bilder till datorn och soterar upp lite i olika mappar och vad hittar jag då? Jo då, en massa bilder när vi var i Thailand med hela familjen dvs jag & R med 3 st barn, mina föräldrar och min bror och hans sambo.
Min pappa fick resan i födelsedagspresent då han fyllde 60 år.
Jag & R har varit i Thailand 4 gånger själva innan och åkt runt lite överallt, men denna gång var det dags att resa allihop.
AoNang blev resemålet.
Saga var ca 15 mån gammal. Hon sa inte ett pip på hela resan, sov nog det mesta utav flygresan.
Morbror Stefan & Saga.

Längtar verkligen tillbaka till Thailand. R är inte så sugen på att åka dit igen.........
Saga är redo för ett strandbesök.
                                              Jag & Saga


Dags för ett restaurang besök....

Fullt hus..

Ja, inte har det hänt mycket här i dag inte. Jag och Saga har gått här och filosoferat, tittat lite på tv, ritat, pärlat och sovit lite.

Nu sover lilla Sessan i allefall, somnade på två röda sekunder. Jag hoppas verkligen att hon få må lite bättre i morgon!!

Denna vecka är det tre barn i huset. Sandra & Adam kom i dag efter skolan, så nu är det fullt i huset igen i en vecka.

Just nu håller vi på med planeringen utav vår trädgård och det är verkligen inte lätt! Arkitekten var här i torsdags så vi får väll se vad hon har för förslag att komma med.
Det värsta är att det är så äckligt dyrt med allting! Men ska det vara fint får man lida pin.... Och fint ska det bli! Vi vill börja med det ganska så snarast så vi kan vara ute ordentligt nu till vår och sommar.
I dag ligger det sand runt huset och det känns ungefär som om vi har mer sand inne i huset än utanför.....Så jag längtar verkligen!

Ha en mysig kväll!
                                     


Inget jobb..

Inget jobb i dag heller för min del.
Saga vaknade med hosta och tjockt snor, undra när detta ska ta slut? Stackars liten.......dessa äckliga virus.
Trodde faktiskt i går att nu vänder det på rätt håll igen, men icke så nicke. Det får bli sjukstuga några dagar till.
Vi börjar att få smak på det här med att sitta i soffan och titta på barnprogram......

Är faktiskt vår i luften i dag med, synd att vi inte kan vara ute bara.
Skönt att det änteligen börjar bli vår, kanske det börjar att avta med magsjukor och dyligt. Hoppas kan man alltid göra!

Söndag

I dag blev det faktiskt sovmorgon, tro det eller men det är sant!!!!!!! Saga vaknade 08.30, vet inte när detta hände senast?? Märks att tjejen inte är helt ok ännu, desutom så slocknade hon på middagen också & lyckades sova över en timme!

Det har varit fint vår väder i dag förutom att vinden har varit  kall, så det var inget väder för Saga att vara ute i eftersom hon är jätteförkyld och legat i feber några dagar.
Vi åkte till golfklubben i stället för att hjälpa mormor och plocka upp alla fina kläder som kommer nu inför säsongen.
Saga tycker det är hur roligt som helst att vara där och hon behövde verkligen lite miljöombyte, även om hon inte orkade speciellt länge.


Mormor och Saga i full fart med att plocka upp kläder.......

Rusar i väg.....

Hmmm, vad tog lördagen vägen....???? Dagen bara sprang förbi, fick inte ens upp datorn på hela dagen!

Saga var betydligt bättre i går, lite förhöjd temp bara. Nu gäller det att vila och inte gå tillbaka till dagis för tidigt, bättre att vara hemma en dag för mycket.

Jag var i väg en liten runda för mig själv och shoppade, skönt med lite andrum efter ett par dagar hemma........

På kvällen hade vi ett litet besök av våra vänner Tuve & Johanna med barn. Helt underbara människor som man alltid kan lita på i vilken situation som helst. God mat & lite vin och mycket prat bestod kvällen utav. Lika mysigt och roligt som alltid!!!!



Min lilla tuffing!!!

Friday

Det har varit en fortsatt dag med feber och då får vi väll välkomna snoret i dag också för nu är det som ett vattenfall i Sagas näsa...Febern håller sig rejält i dag med. Tycker nog att hon allt har varit lite piggare i dag. i allefall. Så vi har tillbringat dagen i soffan framför tv:en för det är det ända lilla tjejen orkat med.

                                                                                                                                               Trött Saga

Mormor & morfar var snälla och kom hit en stund i eftermiddags då jag hade ett besök hos kiropraktorn och detta besök var verkligen efterlängtat!!! Känns just nu som om jag är överkörd av en pansarvagn.....blir bättre de kommande dagarna.
R har haft en hektisk vecka som vanligt så det är verkligen skönt att det är fredag kväll nu.

R har lagat en god middag i kväll, pepparbiff och färskpasta. Tur att han tycker det är kul med matlagning då det deffenitivt inte är min grej.....

Nu har vi landat i soffan alla tre. Saga har somnat igemte mig, lika bra det med tanke på att hon nyser hela tiden så man måste vara där med näsduken annars får hon panik.
 Let´s Dance har vi nartuligtvis klarat av precis så nu väntar vi bara på att utröstningen ska komma sedan är det dags att förflytta sig till den goa sängen!

Framåt bakåt

Då tog vi 10 steg bakåt i vår utveckligen igen....snacka om att det snöar i kväll!! Vad ska denna skit ner och göra nu då? ja det kan man fråga sig om och om igen????

                                                                                    Snöar ute

I dag har det inte blivit mycket gjort. Saga har velat ha mig precis intill sig hela dagen, har med andra ord befunnit mig i soffan med min lilla sjukling.

Sagas mormor och morfar tittade inom en liten stund på sen eftermiddagen och det besöket blev uppskattat av lilla Sessan, även om hon inte orkade göra någonting........


Nu ska jag krypa ner hos min lilla sjukling som ligger i min säng, vill ha lite koll på henne om nu febern drar i väg igen.

Sussa söt!

Feber igen...

¨Jaha, då var det dags för en ny omgång med feber....Saga vaknade vid 2 snåret i natt och hade 40,1 i feber. Snacka om att vi blev förvånade, feber vad nu då???? Hon är inte förkyld eller någonting. Hade det varit kräksjuka hade jag inte blivit förvånad då det finns på dagis igen men feber..
Ringde till vårdcentralen och pratade med dem och de ville att vi skulle komma in med henne. Har problem att får ner febern på henne.
De ville ta ett halsprov då S hade en rejäl omgång med halsfluss innan jul och i maj förra året hade hon njurbäckeninflammation så vi blev inlaggda på sjukhus. Men halsprovet var helt ok så det är bara att stoppa i henne en massa febernedsättande och avvakta.
Är hon inte bättre på lördag så är det akuten som gäller.

Hon ligger helt utslagen på soffan. Sover en liten stund, tittar på Play House disney en liten stund......stackars min lilla Sessa.

I morse hade vi en trädgårds arkitekt här som ska hjälpa oss med planeringen utav trädgården. Ska bli så spännande!!!

Trött

Kvällen är här och det känns verkligen, helt slut i pannan! Rumpan har hittat sin plats i soffan och det känns helt underbart.
Har varit riktigt duktig i eftermiddag. När jag och Saga kom hem satte jag i gång och städa så jag har i princip städat igenom hela huset. Saga har också hjälp till....på sitt sätt. Hon är så skön när hon kommer med sin lilla egna dammsugare och ska hjälpa mig.
Efter städning och lite kvällsmat  så tog jag och R en promenad och Saga tog sin lilla cykel. Det var helt underbart väder ute i kväll, vinden hade lagt sig helt och hållet. Snacka om scenförändring sedan morgonen!

Saga somnade redan innan sju i kväll, hon var helt slut. Hon vaknade 04.00 i morse och hade nog precis somnat om igen när min klocka ringde vid 05.45, så det var lite segt och få upp henne i morse.......fick så dåligt samvete när jag verkligen fick dra upp henne ur sängen.

                                                                                      
Nu ska jag ägna mig åt att titta på Grey´s sedan är det sängen som gäller.



Sov gott.

Kreta

Jaha, då var det dags för lite snö igen.....Blir man trött eller vad, när man ska ge sig i väg på morgonen och ser att det snöar!!! Det är väll inte riktigt det man känner för just nu. Men jag ska väll inte klaga, finns de som har riktigt mycket snö och det kan jag inte påstå att det ligger här direkt!

Har besluts ångest över hur vi ska göra med dagisplatsen vi har blivit erbjudna...dagarna tickar i väg.
Hade jag bara fått ett besked i från kommun var hon hamnar så hade det inte varit så svårt att bestämma sig, men kommunen tror att de har besked framåt juni........

Nu är det bokat, 30/4 bär det av till Kreta med hela familjen! Ska bli skönt att få känna på lite värme, bara att hoppas att vädret är bra när vi är där.
Saga skulle berätta för sin fröken Ann på dagis i morse att vi ska på semester och sa så här:
Vi ska åka till Greta!!
Va? sa Ann, vem är Greta?
Saga tittade på mig precis som om att är Ann helt konstig eller vad!!!
Kreta fick jag tillägga då.
Jaha, Kreta sa Ann. Då hänger jag med........

Inte alltid lätt det här med språket.........

Dagis besök

Besöket på dagis i går gick jätte bra.
Saga var lite smått blyg när vi kom och gömde sig mest bakom mig. Som tur var gick en stor del utav barnen på utflykt när vi kom så det blev lite lugnt, tror att det var kvar 4 eller 5 barn.
Det är ett gammalt hus men fräscht och en underbar natur runt omkring, nära till både skog och hav. 
De är runt 25 st barn på denna avdelning och det tycker jag egentligen är för många barn på en och samma avd.
Men personalen jobbar väldigt mycket med lugn och ro runt barnen, delar upp de i grupper osv.
Montesori och kommunalt sklijer sig en hel del. Vi har kommunalt i dag.

Jag måste bestämma mig innan fre 13/3 så jag & R har en del att fundera på nu..........

Rusk väder

Vilket tråkigt väder det har varit i dag, har det inte regnat så har det snöat. Kan det inte få bli vår någon gång.... Känns som om kroppen behöver få känna lite på våren nu, känns allt som om min kropp är riktigt trött och less på vinter och rusk nu.
Saga frågar varenda morgon när vi ska i väg om hon kan gå ut utan jacka....snacka om att vara trött på alla tjocka kläder.

I dag har vi varit och firat Robbans pappa som fyllde 60 år. Grattis säger vi till svärfar/farfar och nu allt vad han är. Mycket god mat och nartuligtvis god tårta som vanligt!!

För övrigt har det inte hänt speciellt mycket då vädret inte ens lockade Saga till att gå ut.
Tvättmaskinen är väll den som har fått jobba hårdast i dag, som vanligt med andra ord.

I morgon ska jag och Saga åka och besöka ett dagis som vi har fått en plats på efter sommaren om vi vill. Det är ett privat dagis och det ´ska bli spännande att se hur det är där. Vi måste ha bestämt oss till den 13/3 så det börjar bli ont om tid....

Jag är riktigt trött i kväll så nu ska jag krypa ner i soffan med min goa filt.


Sovmorgon

Sov morgon nej inte direkt, fast visserligen fram till 05.50 och det är inte fel kan bli tidigare om man har otur. Tur är att man har en soffa att krypa upp i och en tv med Play House Disney!!!!!


Lördag

Lördagen började tidigt i dag, 06.20 slog våra lilla Sessa upp sina små ljuvliga ljusblå glittrande ögon. Lika pigg och glad som vanligt när hon vaknar. Hon vaknar oftast med ett ljuvligt leende på läpparna, de andra dagarna är väldigt få.
Vi gjorde ett tidigt besök i soffan till Play House Disney jag och Saga. Hon tittar och jag halv sussar.......

Jag, Saga och Robban gjorde ett besök i stan i dag bland alla andra människor men ganska mysigt och avslappnande ändå. Köpte ett par tre kvarts byxor till Saga som hon nartuligtvis skulle ha på sig direkt när vi kom hem
Funkar med tights under också.......Den här lilla tjejen har redan fattat tycke för det här med kläder...

Vi har haft besök i eftermiddag utav en herre som driver ett galleri för att få lite hjälp och råd hur vi ska placera våra tavlor i vårt nya hus. Vi har stora väggar och högt i tak så det kan behövas lite hjälp för att få ihop det bra och snyggt.

Robban har fixat underbart god middag i kväll, fisk stod det på menyn.

Nu har vi alla landat med våra rumpor i soffan och tittar på andra chansen, får väll ser hur det här ska sluta....BWO åkte precis ut och det var väll för väl!!!

Saga har somnat  hos mig i soffan.  Hon ville också vara med och det är klart hon ska vara min lilla Sessa.
Vi hoppas att hon tar lite längre sovmorgon i morgon........



Friday

Fredag igen....dagarna bara rusar förbi, känns som  det är måndag och fredag i våra veckor just nu.
Har varit riktigt mycket på jobbet de senaste två dagarna så det är riktigt skönt att det är helg nu.

Har en förkylning som ligger och trycker och den vill inte riktigt bryta ut, hade varit bättre om den hade brutit ut så hade det varit klart.

Just nu har vi lite fredags mys i soffan med lill tjejen som snart ska gå och lägga sig, trött efter en vecka på dagis och det kan jag har full förståelse för då inte hon är stilla i en minut.......
Fredags mys


När jag sitter med datorn i knät så är hon snabb och hämtar sin lilla dator, ska göra likadant som mamma så klart!
Saga

Nu är det dags för lite kvälls uppgifter innan det är dags att äta och för att landa i soffan igen.

Lunch

Middagen är avklarad, puh mätt och go.....
Körde faktiskt hem till mamma & pappa och käkade lunch. Aldrig fel att få lunchen serverad fram på bordet, lyxigt....

Solen skiner faktiskt i dag med fast vinden är bra kall, gäller att hamna där det är lä och då kliar vår känslorna i kroppen!!!!

4 min

Min lilla underbara Prinsessa har redan somnat för natten, men det är inte alls konstigt med tanke på när hon vaknade.......Tog nog totalt 4 min innan hon somnade, hoppas verkligen att hon sover hela natten nu!! Hon behöver verkligen det, om inte annat så behöver jag det....

Har faktiskt hunnit och städa en hel del utav huset efter jobbet i dag, känns riktigt bra. Duktigt gjort utav mig, får klappa mig själv på axeln....

När jag kom till dagis i dag låg det en lapp i Sagas fack ang semesterplanering, herre gud tänkte jag redan! Men det är klart att det går rätt snabbt fram till semestern. Däremot så tycket jag att semestern känns väldigt långt borta....Visseligen har solen varit framme och värmt lite grann i dag och det känns helt underbart, vår känslor eller vad!
Hoppas att morgondagen också bjuder på fint väder!!

Nalle Puh

Då är vi i mitten utav veckan, dagarna bara rusar förbi!!
Ny arbetsdag är det också, ny utmaningar och nya tag. Vi får göra det bästa vi kan utav den kaotiska situation som det råder emellanåt......För att få styrka får vi tänka på att vi är anställda på denna tjänst för att vi kan detta!!!!

Saga har haft en av sin roliga nätter i natt...vaknade runt 03.00. 03.20 gick vi in och la oss i hennes säng och tittade på Nalle Puh. När hon vaknar så här så är det stört omöjligt för henne att somna om. Hon ligger där och funderar och skrattar för sig själv. Jag ligger och halv sover igemte henne. Tror att hon lyckades att somna igen vid 04.30-05.00 och sov tills jag gick upp vid 6 snåret, och då var hon hur pigg som helst!!!
Undrar var hon får all denna energi i från......


Ha en underbar onsdag!

Tick tack...

Vad tar kvällarna vägen????? Känns som om man inte hinner med något alls innan trötheten knackar än på ryggen och klockan bara springer i väg. Robban har redan lyckats med att fälla ihop de små blå här igemte mig i soffan, mycket på jobbet för honom just nu.

Jag vet inte riktigt vad det är som inte stämmer just nu men jobbet har varit bbbllllläääääääääääää i dag också. Känns verkligen osäkert om allt blir som det ska......Projekt är alltid projekt men det nya systemet som vi byter till känns just  nu lite vekt och osäkert. Är verkligen säker på att det kommer bli jätte bra i framtiden när allt är klart, men det är en lång väg dit.........Bara att bita ihop och komma igen! Tur att jag har mina underbara kolleger Inca och Alexander.

Saga har varit kanon, riktigt pigg och glad hela dagen, och framförallt har hon varit samarbetsvillig. Hon har fått "dille" på att bada varenda kväll, varmt och skönt innan man ska krypa ner i sängen. Just nu så läser vi Lotta på Bråkmakagatan när det är läggdags. När den är slut så börjar vi om igen........Jätte spännande!! Saga älskar boken och det är det viktigaste.



Ha en fortsatt trevlig kväll!

Vilja

Då är det måndag kväll igen och det känns verkligen. Alltid lika trött på kvällarna när det är måndag, något magiskt med den första dagen på veckan......

Saga har haft en jätte bra dag på dagis, allting har fungerat kanon. Mormor skulle vara snäll och hämta hem henne vid 13.30 bara för att inte dagen skulle bli så lång på dagis nu när hon har varit sjuk, men tjejen ville absolut inte gå hem!!!!! Total katastrof att behöva gå hem..........Efter 20 min tjurande så var det en pigg Saga igen. Vilja är något den här lilla damen har i mängder.............
Efter ett varmt bad med mycket skum så sussar hon gott i sin säng nu.
                                                                                                                                
Jobbet har inte varit någon hitt i dag, krångel och allmänt sugande tjatigt....Vissa dagar stämmer inget överhuvudtaget och man orkar bara inte ta tag i något för att reda ut skiten. Hoppas morgon dagen blir annorlunda om inte annat så får jag väll försöka göra den annorlunda och bättre!

Nu ska jag fixa lite te och snurra in mig i en filt och krypa ner i vår underbara goa soffa!

Mars

Då var helgen över, måndag igen...... Förstår inte varför helgen bara rusar förbi som den gör, skulle vara skönt med en dag till på helgen.

Saga studsade in på dagis i morse utan problem, märktes att det var roligt att komma tillbaka efter en vecka med sjukdomar.

Ny månad på almenackan, Mars står det med stora bokstäver. Vi går defenitivt mot ljusare tider. Feburari är en ruskigt tråkig månad så det är skönt den är över, nu är det bara att se framåt..........

Ljusare.....

I dag var det minsann ingen sovmorgon..Saga vaknade 06.40, lite tidigt en söndags morgon men det är bara upp och hoppa. Vi tog soffan i besittning i stället, Saga med en flaska välling och jag ett stort glas med te och sedan var det mys i soffan! Robban kom också upp ganska tidigt, 07.30 fick vi sällskap i soffan utav honom.

Reflekterade på en underbar sak i morse när vi gick upp, det var ljust ute!!!! Helt underbart....vi går mot en ljusare och förhoppningsvis en varmare period!!!

I dag har vi hållt oss på hemmaplan hela dagen, tvättat, plockat och torkat ja alla dessa nödvändiga saker man måste göra också.

Vi var ute och promenerade en runda. Saga valde cykeln, perfekt rastning och ett bra tidsfördriv för denna unga damen.

Robban & Saga
Efter en rejäl cykeltur vad det dags för fika och den passade vi på att ta ute!!


Tur pulkan stod kvar ute för trädgårds möbler är det dåligt med just nu..........
Det var allt lite kallt ute, vinden bet rejält i kinderna så Saga bad om att få gå in till slut och hon brukar inte vilja gå in i första taget....med andra ord så var det nog inte bara jag som tyckte att det var kallt.


Min två älsklingar!!!!!

På sen eftermiddagen kom Sagas kusiner Thea & Noha på besök. Fullt ös på barnen.
Sagas kompis Noel med familj skulle ha varit här i dag men den lille stackarn fick öron inflammation i stället. Krypa på dig Noel, vi tänker på dig din lille stackare!

I morgon ska Saga till dagis, hon har inte varit där på en hel vecka. Hoppas att allt flyter på som vanligt när jag ska lämmna henne....inget man ska ta förgivet, men hon säger att det ska bli kul att gå dit.


Nu ska jag ta och packa ihop det sista för morgondagen och försöka få liv i Robban som har somnat  soffan.

RSS 2.0