Full spruta

Nu äntligen har jag lyckats att samla ihop alla kroppsdelar efter en dag som har gått i 100 knyck, och har nu tryckt ner rumpan i den goa soffan. Jag lär inte göra mer nytta i dag känner jag..

I morse var det riktigt kyligt! Fick skrapa runtorna då det låg en konstig tjock is och tryckte på rutan. Lika bra att vänja sig då det lär vara så ett bra tag framöver nu, suck & stön.

Saga tyckte det var lite mysigt att det var lite kallare ute i dag, skönt att få ta på sig mössa & vantar.
Tjejen har haft en bra dag på dagis i dag också & det gör mig så lycklig:-)
Hon var väldigt klängig & höll sig fast hårt i mig i morse men det gör inte så mycket, bara tårana stannar borta så är jag nöjd. Man får glädjas över de små framstegen.

Dagens Saga med topp från Zara & lila jeans H&M.

Tydligen så var det ett barn som blivit magsjuk på dagis i dag, jätte kul att den skiten sätter i gång nu också!! Hatar verkligen magsjuka, vad som helst men inte det! Hoppas verkligen att vi slipper det här hemma nu.

I eftermiddag har jag haft en liten stund med "egen tid", har fått gjort min naglar fina igen. Känner mig nästan som en ny människa efter varje gång jag har varit där:-)
Fast det var nästan att jag inte hann dit i tid, ett jobb möte drog ut på tiden så jag fick köra som en lite tok för att hinna fram i tid.

Hoppas att ni alla har en fin "lill lördag"


Kram Kram



Höstväder

Vilket härligt väder vi fick vakna till i dag, strålande höstväder! Men det blev allt att ta på sig lite tjockare kläder.

Allting bli lite lättare när solen tittar fram. Har fortfarande jobb över öronen och kommer att ha hela veckan, men på något sätt känns det ändå lättare med fint & strålande höstväder.
Vi får även vara glada för att vi alla är friska & krya, så de andra bekymmerna jag har är ganska små egentligen.
Sagas dag har varit något bättre i dag, vågar knappt säga det för då blir det säkert kaos i morgon.
Hon hade fått följa med till biblioteket och låna lite nya böcker, och detta hade varit toppen roligt! När jag kom och skulle hämta henne satt hon och ritade å var inte alls jätte intresserad av att följa med hem, men när jag började tröttna på att vara där och vinkade på henne kom hon som en liten blixt.

Dagens Saga med Tröja från Zara, jeans pop.


I eftermiddag har jag varit duktig och börjat städa lite, får fortsätt i morgon då klockan bara rusar i väg.
Gjorde en storstädning i duschen och då passade jag även på att ta en riktigt varm dusch, jätte skönt.


  Tänkte fortsätt med lite bilder från vårt boende. Här är två bilder som är tagna på vårt lilla loft. Detta har vi som ett extra utrymme till gäster som behöver sova över tex. Vi har även satt samma tapet där uppe som vi även har i hallen.
På ritningarna från början var det bara vind där uppe, men så kom vi på att det var lite små roligt med ett loft i stället, plus att vi fick ett extra ljus insläpp med ett takfönster.

Nu är det ett stort glas med gott te som gäller!

Önskar er alla en skön kväll:-)


Kram Kram




Måndag

Då var första arbetsdagen på veckan avklarad, ganska skönt om ni frågar mig.
Vet inte riktigt vad jag ska säga om denna måndag, kunde har varit bättre.

Saga hade åter igen en tuff morgon på dagis. Jag hoppas verkligen att detta vänder snart för det tär på både henne och mig.
Tack & lov att vi har mina underbara föräldrar så närma som vi har. Mormor var och hämtade Saga 13.30 på dagis.
Just nu känner jag att det är viktigt att Saga går till dagis varje dag men att hon är där lite kortare dagar i stället.
Det verkar som om hon har hamnat i en väldigt känslig period i sitt liv just nu, så fort någon gråter på TV börjar hon också gråta. Kommer väll lite olika faser som är jobbigare än andra...


Brottningsmatch blev det när jag hämtade Saga hos mormor & morfar efter jobbet. Ja, ni ser ju vem som vann.   Hon hann även spela lite ljuvlig musik på mitt gamla leksaks piano.


På jobbet har jag hur mycket som helst att göra. Tyckte jag fick undan en hel del i dag men det syntes inte då det dröste in ännu mer precis innan jag gick hem.

R & A är och tittar på fotbollsmatch i kväll. Kan inte vara speciellt roligt för det blåser full orkan och regnar något hejdlöst!
Då har jag och Saga det betydligt mycket bättre här i soffan, hon sover gott och jag bloggar och tittat på Idol så klart:-)

En bild från helgen då vi var i Malmö. Kofta från Vila, sjal VeroModa & jeans tights VeroModa.

Nu ska jag ladda batterierna och hoppas på en bättre dag i morgon.


Kram Kram




Härliga helg

Åh vilken underbar helg vi har haft! Vet inte hur många gånger jag har sagt under dagens gång att gårdagen var helt underbar!!
När vi kom till Malmö var affärena fortfarande öppna så jag & Johanna hann å springa en shopping runda också. Männen placerade vi på Harrys ute servering med en varsin öl & väldigt lyckliga blev de:-)
Jag hittade lite smått & gott till Saga på Zara.
Konserten var riktigt bra och jag blev riktigt imponerad över vilken häftig röst. Måste ju bara säga att det fortfarande är krut i den 67 årige Tom Jones.
Efter konserten landade vi inne i stan på en ute servering och drack gott rödvin.
Vi var tillbaka i Halmstad strax innan lunch idag., efter en härlig vistelse i Malmö.

När vi kom hem fick jag en tokig idé..Jag föreslog lite försiktigt för R att vi kunde åka till Gekås, och till 99% visste jag att jag skulle få ett NEJ.
Till svar fick jag att visst kan vi göra det. Jag trodde verkligen inte mina öron!!
Så vi vände i dörren och åkte direkt. Saga ville inte följa med så hon fick följa med mormor & morfar till gammelmormor istället.
Vi lyckades att hitta vinterkläder till Adam och en hel del annat också.

Nu är det trött men mycket nöjda familjen som har slagit sig ner i soffan för kvällen.



Kram Kram

Malmö

Vad underbart SKÖNT det är att helgen är här!! Vet inte hur jag skulle orkat med en vardag till just nu...

Kvällen här i går var hur lugnt som helst. Vi orkade inte ens laga mat utan det blev pizza och ett stort glas rött som smakade hur bra som helst.
Veckan som gått har varit ganska sträng på fysiskt & psykiskt
På jobbet har det varit mycket jobb & det är helt okej, men det mesta har strulat så nu har jag mycket som ligger på hög. Saga har haft en tuff "lämna på dagis" vecka. Det har varit mycket tårar och det sätter sig mentalt hos mig som mamma. Nu är denna arbets & dagis vecka över så nu nollställer vi och tar nya tag inför nästa vecka.


Denna mjuka & härlig tunika från Geggamoja köpte jag till Saga i går.


Strax ska jag köra iväg och lämna Saga hos mormor och morfar, hon ska sova där i natt. Jag, R och våra härlig vänner Tuve & Johanna ska åka till Malmö för att gå på konsert med Tom Jones i kväll. Ska bli mycket spännande, men jag inte är något större fan utav honom så jag har inga höga förväntningar med andra ord.
Vi stannar i Malmö över natten och kör hem i morgon efter frukost.
Ska bli ganska skönt och få komma i väg lite och bara vara jag...känns som man glömmer sig själv under veckorna då det går i hundra knyck.

 Jag önskar alla er bloggisar en trevlig helg & jag tackar verkligen för alla fina kommentarer jag fått i veckan:-)


Kram Kram

Manikyr

Då var man fast igen framför tv:en, men fasiken vad skönt det var att slå sig ner i soffan i kväll.
Känns som om "tröttheten" har varit och besökt vår lya varenda kväll denna vecka, och den är här även i kväll...
Vet inte om det är vädret som gör att man är så trött, det har ju ändrat sig ganska kraftig sedan förra veckan.

Både jag & R har ruskigt mycket att göra på jobbet just nu & han är hemma sent varenda kväll. Jag har åtminstone en tid att passa på dagis så jag "måste" åka från jobbet, som tur är.
Med andra ord är det skönt att det är fredag i morgon, ser fram emot denna dag:-)

Saga har också varit riktigt trött efter dagis i dag. Hon såg helt färdig ut när jag kom kl 15.
När vi kom hem gick hon rakt in på sitt rum och plockade fram en film som hon ville titta på. Efter en liten stunds avkoppling var hon på G för lek igen.

 Så här tokig kan man se ut när man är trött & det ballar ur i leken emellanåt:-)


Jag & Saga har haft en liten manikyr stund i kväll, jätte mysigt & mycket uppskattat av min lilla sessa. Allt som har med nagellack, smink, krämer osv är mycket spännande enligt en viss liten tjej. Här gäller det att hålla i sakerna!  Så här snygg blev Saga, färgen har hon självklart valt själv.

Nu ska jag fixa lite gott te & tända ljusen på bordet:-)


Ha det gott.


Kram Kram

Gryta

Det är verkligen helt sjukt hur man kan bli beroende utav en del TV program!
Just nu måste jag bara se Idol & i kväll är det dags för Greys igen, visserligen de två sista avsnitten men det spelar ingen roll för det är klart jag ska se dem!

Nu verkar det som de varma dagarna är slut, för i dag har det varit ännu en dag med riktigt höstligt väder.
Man verkligen fått håll i hatten för det har blåst fullständigt galet mycket.

R har verkligen fått höstkänslor i kväll, då han står och gör en köttgryta nu...ska bli gott  att få smaka på då min mage kurrar högt:-)

Precis innan stängningsdax stack vi iväg för att titta på växter & träd till vår trädgård. Det är perfekt tid & väder för att plantera detta nu. Vi ska även ha en del krypväxter till en vall på 40meter.
Men både jag & Saga frös som små möss så vi fick vara snabba.

När vi kom hem hoppade jag ner i varmt bad men jag fick inte vara själv speciellt länge innan Saga också kröp ner, mysigt värre hade vi!



 Denna tunika som kommer från Hunky Dory köpte jag för ett par veckor sedan. Har förälskat mig i den totalt! Detta märke har blivit en favorit hos mig:-)
Får ta lite bilder då jag har den på mig nästa gång. Tyvärr är jag inte lika förälskad i priserna...


Nu är det koncentration på TV som gäller:-)

Ha det gott alla mina vänner!

Kram Kram


Tävla hos..

Var med och tävla hos ÄLSKADE HJÄRTEGRYN om dessa fina mössor!


Fis

Vilken riktig mörk och tråkig höstdag det har varit i dag. Kändes som om det tog många timmar innan det ljusnade i morse. Sådana här dagar vill jag tillbringa hemma och bara smyga runt & mysa, önske tänkande!

 Saga i morse precis innan vi for till dagis. I dag var det dags för fotografering av hela gruppen på dagis.
Saga berättade lyckligt att fotografen hade varit jätte rolig när han skulle ta kortet. Han hade vänt rumpan åt dem och fisit å då hade alla barn tjutit av skratt, fiffigt för att få alla att se glada ut samtidigt:-)

I dag var mormor snäll & hämtade Saga 12.30 på dagis, då hon slutade tidigt på golfklubben.
Detta var väldigt bra för min del då jag har det ganska hett om öronen just nu på jobbet! Fick möjligheten att jobba över en stund då Saga reda var hämtad.


Tänkte då & då bjuda på lite bilder från vårt hem. Idag visar jag två bilder på vår gästtoalett.

  Den är inte stor men liten:-)


Här är vi trötta i kväll igen. R har jobbat länge och jag har haft fullt upp så kvällen är och kommer bli mycket lugn. Här blir inga "måsten" gjorda i kväll för nu är det dags för Idol!

Fler än jag som ser på Idol?


Kram Kram

 


Seg

Vågar knappt att säga det men Saga verkar bli tryggare & tryggare för varje vecka på dagis. Hon är fortfarande som en skugga efter personalen men både de & jag tycker nog hon ändå har tagit ett par steg åt rätt riktning.
Personalen har äntligen insett att det får ta den tid det tar för henne:-)

Jag & min sessa var duktiga och stack i väg och handlade lite direkt efter dagis. Tyckte det ekade lite kusligt i kylskåpet i morse.
Gillar inte att åka i väg och handla på eftermiddagen med ett trött dagis barn men det fungerade hur bra som helst!
Annars har eftermiddagen varit lugn. Saga har lekt på sitt rum och tittat på tv. Fick även ta ett litet kvällsbad då det är fotografering på dagis i morgon.


 Saga plockade en bukett med fina höstlöv till mig i går. Och detta passar utmärkt att dekorera med inne nu då vädret har slagit om nu i kväll och blivit riktigt kallt, grått och med andra ord höstligt!
Är helt underbar färg på löven nu:-)

Då den där segheten som var och hälsade på i morse hos mig har kommit tillbaka nu i kväll så har jag inte tänkt att göra mycket mer. Lill tjejen somnade på två röda sekunder så nu ska jag sätta mig soffan och bara mysa.

Hoppas att ni också har det mysigt.



Kram Kram

Måndag

Måndag igen, en helt orörd vecka framför oss. Måste allt erkänna att det var ganska trögt och komma i gång i morse.
Men när man ser att det blir ännu en dag med fint väder blir allt genast mycket lättare.

Saga var super duktig i morse vid lämning på dagis. Inga tårar och en mycket lättad mamma. Var allt lite nervös inför morgonen måste jag erkänna!

Gårdagen försökte vi att tillbringa ute så mycket vi bara kunde och orkade. Gäller att passa på och suga in allt det fina vädret medans det varar.
Saga i full spruta på sin sparkcykel i trädgården.  Vi var även förbi hos mormor & morfar en runda då Saga tvunget skulle gå på lekplatsen med morfar.
Hon säger att morfar är bäst på lekan! Där duger det banne mig inte med mamma!
Men jag var ganska nöjd med detta då mitt ork inte var det bästa igår...seg som bara den.

Änteligen lyckas jag att ladda upp bilder igen, hoppas att det hålle i sig nu.

Återkommer senare idag!


Kram Kram

 


Arg

Så förbaskat trött jag blir på blogg.se!! Allting hamnar i en klump när man skriver, det delar inte upp sig i stycken som det ska. Ser ju inte klokt ut! Går inte heller att ladda upp bilder. Någon mer än jag som har problem? Grrrrrrrrrrr

Trötta troll

Vilka underbara höstdagar vi har nu! Den ena soliga dagen avlöser den andra, kan det bli mycket bättre?! Här äts det frukost just nu, en sen sådan men här var det trötta troll idag igen.. precis som igår men det var kanske inte så konstigt! Vi hade en helt sjukt rolig dag i fredags!! Det började tidigt på morgonen och slutade seeennnt på natten. Jag var och lämnade Saga 06.30 hos mormor & morfar på morgonen och sen bar det av till Lilla Helfwetet för frukost, både ätbart & drickbart. Det visade sig att vi skulle spela på min hemmabana och snacka om att min mamma som jobbar där har haft svårt för att hålla sig då det var hemligt om vilken bana det skulle spelas på!! Det blev många timmar på golfbanan då vi var många som spelade, men vad gjorde det då man bara njöt av det fina vädret vi hade. Och dessutom så stämde spelet ganska bra också för min del:-) Det bjöds på mycket godheter utmed banan, ganska mycket flytande men också en del tuggbart mums som tur var. Vi var hemma strax efter 17 tiden på eftermiddagen och 19 skulle vi vara på Lilla Helfwetet igen för middag. Kvällen var jätte trevlig men man var allt lite trött och sliten efter en hel dag.. Tyvärr var kameran inte med:-( Vi tackar Kenneth som driver Lilla Helfwetet, som lyckats att arrangera denna trevliga dag ännu en gång!! I dag vet jag inte riktigt vad som händer. Har satt i gång och tvätt lite då det började svämma över i tvättkorgarna.. Naturligtvis ska vi ut i det fina vädret och njuta lite. Jag önskar er alla en fin söndag. Kram Kram

Torsdag kväll

Det blev till att jobba över lite i eftermiddags, funkar när Saga är hos mamma/mormor då man inte har en tid att passa på dagis. Kände att jag behövde bli färdig med en del saker då jag är ledig i morgon.

Saga har haft en toppen dag hos mormor. De har varit hemma hela dagen och gjort precis vad de känt för, varit på lekplatsen, cyklat, suttit inne och lerat, pusslat, läst böcker osv.

Även morgondagen och natten kommer Saga vara hos mormor & morfar då jag & R ska iväg och spela en rolig golftävling med Lilla Helfwetet.
Det börjar med frukost inne på restaurangen kl 07.00 och efter det bär det av i buss till okänd bana för spel.
Vi räknas vara tillbaka vid 17 tiden och sedan kl 19 ska vi träffas igen på restaurangen för middag, med andra ord är det en heldag för våran del.
Vi har varit med på detta ett antal år tillbaka och det brukar verkligen vara super trevligt:-)

Nu är det Idol som gäller här och min älskade lilla dotter har somnat i soffan hos mig. Måste pussa lite extra på henne i kväll då jag inte kommer får pussa på henne förrän på lördag igen!

Det är inte säkert  att jag kommer hinner att blogg något i morgon, men då återkommer jag på lördag igen:-)


Kram Kram

Tid

Om man skulle få 5 timmar till på varje dygn, tror ni då att man hade varit nöjd och hunnit med allt man ska?
NEJ, det tror inte jag! Tror ändå man hade haft ont om tid och stressat lika mycket ändå.
I vilket fall som helst räcker inte timmarna till för mig just nu.....och är antagligen inte ensam om detta problem.

Efter en dag med fullt på jobbet var det bara att skynda skynda till dagis, hem och sätta i gång tvättmaskinen, tömma diskmaskinen, byta till varmare kläder och i väg på grillkväll på dagis. Snacka om att man får håll tempo i bland!
R kom till dagis med andan i halsen direkt ifrån jobbet. Vi skulle träffats hemma och åkt dit tillsamans men det fanns inte en chans att få ihop det.
Kvällen blev trevlig med en massa barn och föräldrar. Vi var ca 180 st!! Roligt att träffa de andra barnens föräldrar.

I dag är dagis stängt då personalen är på utbildning.
Saga får äran att vara hos mormor i dag så jag lämnade av henne där i morse innan jag for till jobbet.
Kan tala om att det var en mycket lycklig tjej i dag:-)

Nu ska jag gå och fika!
Återkommer i kväll.

Ha en fin dag alla vänner:-)


Kram Kram


Stolt mamma

Här var det en tjej som vaknade och var allmänt spänd och inte alls hade någon lust att gå upp ur sängen.
Saga och jag startade morgon lugnt med att titta på Playhouse Disney, kände att det var verkligen inte läge att stressa upp för då skulle allting säkert bli jätte fel.
R stack redan hemifrån kl 06.45 för att hinna jobba lite innan vi skulle till sjukhuset.

Första steget att emla armarna var inga som helst problem, förra gången fick vi inte sätt på någon kräm + plåster utan då var hon helt hysterisk. Så bara detta var ett framsteg.

När vi kom till sjukhuset och så fick vi vänta ganska länge innan vi kom in. Under tiden hann min faster Margareta, (som jobbar på barn) komma förbi och säga hej, och vem blev inte överlycklig...jo Saga!  

När vi äntligen fick komma in så studsade Saga i väg med sköterskan som ingenting hade hänt eller skulle hända.
När vi kom in frågade sköterska Saga om hon ville sitta i mitt knä eller om hon ville sitta själv.
Själv!! svarade hon. Jag & R tittade på varandra och såg lika chockade ut båda två. Jag tänkte för mig själv att detta kommer aldrig att fungera, hon kommer ångra sig när de börjar att leta efter ett kärl att sticka i.
Men icke, där satt hon helt stilla & rörde inte på en fena. Måste säga att jag blev totalt överraskad!! 
Snacka om att hon har växt och blivit stor tjej!!!

Efter 3 timmar fick vi komma tillbaka för att då röntga njurana. Och även denna gång bara lös det om min duktig prinsessa. Hon låg helt stilla och rörde inte på sig under 15 min!
Nöjd tjej som är glad över att vi är klara på sjukhuset.

Det är så skönt att denna undersökning är över och att hon har ett bra minne i från hela besöket:-)
Nu väntar vi bara på svaren och om ca 2 veckor ska jag ha de.

Då vädret är helt fantastiskt i dag så åkte jag, Saga & mormor till golfbanan under eftermiddagen.
Jag kände att jag behövde få spela några hål inför tävlingen på fredag och Saga behövde få komma ut i friska luften och rasta sig lite. 
Saga sprang runt som en ko som precis kommit ut på grönbete:-) Så härligt att se.

Nu har hon precis ätit och är mer eller mindre helt slut!
Hon kämpar för att visa oss att hon är minsann inte trött, för hon vill vara uppe och leka med sitt nya kök!
Detta fick hon nu i kväll för att hon har varit en helt underbart duktig tjej i dag:-)



Jag tackar jätte mycket för alla er kommentarer:-)


Kram Kram


Röntgen

Usch vad Saga var ledsen i morse, hon började gråta innan vi kom till dagis i dag.
Det är inte lätt som mamma att bara säga in med dig nu, dagen kommer bli såååå bra...Men vad har man för val?? Kan knappast stå där å gråta & tycka synd om henne även om hemskt gärna hade velat
Dagis fröken som tog emot henne i morse ville att jag skulle ringa när jag kom till jobbet, och det gjorde jag och då var hon en glad prick igen. Snacka om måndagsångest!!!  För det gick så himla bra att lämna i slutet av förra veckan.

Jag har haft en helt sjukt lugn dag på jobbet, alldeles för lugnt Hatar när det är lugnt, vill ha mycket att göra för att jag ska kunna jobba effektivt. Men i morgon ska jag inte jobba, så på onsdag har jag säkert en del att stå i, hoppas jag.

I morgon ska nämligen Saga in och röntga sina njurar. Hon hade en njurbäcksinflammation när hon var lite mer än 2år. Nu är det dags att kolla så njurarna inte har tagit skada utav detta.

Det hela började med en urin vägsinfektion som hon säkert gått med i några dagar innan vi upptäckte det.
En onsdageftermiddag gick hon och små skvätte på golvet & på kvällen kom febern. Åkte upp till akuten och blev hemskickade efter några timmar med penicillin, men de tog aldrig något urinprov för att skicka på odling.

På torsdag morgon ringde jag till vår läkarstation så vi fick komma dit och lämna ett urinprov för att de skulle kunna odla på bakterien och för att se att det var rätt medicin. Var inte febern borta tills på fredagen skulle jag komma tillbaka.

Febern var inte borta på fredagen och hon var betydligt mycket sämre. In på läkarstationen igen, fick en ny penicillin. Å tänkte jag, nu äntligen ska medicinen väll ändå ta bort skiten.

Lördag morgon börjar hon att kräkas. Ringde till akuten och de ville att vi skulle komma in direkt.
Efter en del provtagning beslutades det att Saga skulle läggas in på barnavdelningen på sjukhuset för bakterien hade gått upp och satt sig i njurana.
Nu blev det medicin in-travenöst och vi fick stanna 3 nätter.
Det var en stor klump som lossnade från mitt hjärta när de sa att de ville lägga in oss på sjukhuset. Febern var jätte hög hela tiden och jag fick knappt ner den med febernedsättande, dessutom hade hon börjat att bli uttorkad också och då är det inte roligt att vara hemma med dem.

Det värsta är att Saga inte har några speciellt bra minnen från denna period så bearbetningen inför morgondagen pågår för fullt just nu.
Först ska vi upp på morgonen då hon kommer sprutas med kontrastmedel, för att sedan komma tillbaka 3 timmar senare och då görs en röntgen.

Är det någon annan som varit med om denna undersökning innan?
Oj, vad långt det blev! Hoppas att ni orkade läsa allt..


Nu ska jag fixa lite mat åt sessan för sedan har jag lovat henne att jag ska bada med henne i kväll:-)


Kram Kram

Skogen

Det har allt varit lite konstigt väder i dag. Ena stunden strålande solsken och nästa sekund är det stora svarta moln som hänger och ser hotfulla ut över en. Regnet har vi klarat oss i från men vinden har varit riktig kall.

I eftermiddags körde jag och Saga ner till mormor & morfar en liten runda. Jag behövde prova ett par byxor som mamma/mormor ska vara snäll och lägga upp åt mig.
Efter det var fixat begav vi oss ut, först en runda på lekplatsen och sedan en lång promenad i skogen. Både mormor & morfar gjorde oss sällskap.
Vi skulle kunna tillbringa hur många timmar som helst där ute för Sagas fantasi bara sprudlar ur öronen när vi är i skogen. Vi leker kurragömma, tafatt, letar bär, letar efter stubbar och se vem som blir störst osv.

     

Eftermiddagen har varit helt underbar:-)

Nu sussar vår underbara lilla sessa gott i soffan.
R är i väg och tittar på några fastigheter...en söndag kväll, men visst så är det när man är egen företagare! Hoppas att han kommer hem snart.

Just nu är det Ensam mamma Söker på TV för min del.

Jag önskar er alla en fin avslutning på denna vecka!


Kram Kram

 


 


Söndag

Som ni säkert märkt har jag tagit en bloggpaus i två dagar. Humöret för att blogga har inte varit på topp, men nu börjar det att rätta till sig.

Då jag och min man är ganska två viljestarka personer så krockar det ganska bra i bland. Och detta var precis det som hände i fredags kväll, jätte roligt sätt att börja helgen på. Tyvärr är vi lika envisa båda två och jag är den som tjurar mest och längst....nog om denna skit sak!

I vilket fall som helst avslutade vi fredagen med en afterwork på Lilla Helfwetet. Klockan han bli ganska mycket innan vi kom dit så Saga han att bli trött och gnällig. Vi bara åt och sedan bar det av hemåt igen för att krypa ner i soffan och titta på Idol.

Lördagen började R med en golfrunda med sin liga och jag och Saga åkte på vårt håll till en annan golfbana, då jag behöver träna lite inför kommande golftävling.
Gårdagens Saga med sin nya hoodjacka från Peak Performance, kjol & tights från pop.


Eftermiddagen var vi hemma och röjde. R var ute i garaget och förrådet och flyttade om en massa skåp och bänkar.
Jag var inne på kontoret och lyckades packa upp mina två sista flyttlådor som har stått där inne i 6 månader nu. Det är sådana tråkiga saker som jag skulle kunna skjuta upp i all oändlighet! Men snacka om att jag var nöjd när det äntligen var gjort!!

Då R inte blev klar i garaget i går så har han startat dagen med att röja klart där ute. Blir himla skönt när det är klart för då får vi in två bilar i garaget!
Saga är snart på väg ut för att hjälpa honom lite, åh vad glad han kommer bli när han får lite hjälp (HiHi):-)

En redo Saga för att ge sig ut till pappa med tunika från H&M & jeans från KappAhl.



Nu ska jag ta och tvätt & plocka i ordning lite. Sen är det utgång som gäller.

 

Tackar för alla fina kommentarer!

 

 

Kram Kram


Torsdag

Vilket härligt väder det har varit under dagen i dag, strålande solsken och lagom temperatur. Men man känner ändå att hösten är här för som sagt så är det lite svalare på morgon & kväll.
Ska tydligen bli fint väder de kommande dagarna också, hoppas hoppas!

Det var en mycket glad tjej som kom och mötte mig springandes när jag anlände till dagis i eftermiddags, underbart att se:-)  
Dagens Saga med Tunika & Tights från pop.

Sagas stora problem på dagis är att hon inte släpper personalen ur sikte utan hon rantar efter dem hela dagen. Och detta resulterar i att hon inte leker som hon borde och då blir dagen lite tråkig. Då de har en ganska stor gård så måste personalen cirkulera runt ganska mycket, och så fort Saga inte ser någon av sina fröknar får hon lite smått panik.
Jag hoppas att detta är övergående. Både dagiset, personalen, och de andra barnen är fortfarande ganska så "nya" för henne.

Eftermiddagen har vi tillbringat ute i trädgården, Saga har varit ute och rastat cykeln en liten runda också.
 
   Bjuder på två bilder på en del av vårt hus framifrån. Nu är nästan allt klart med tomten runtomkring huset också. Gräset växer på rätt så bra nu, och nu ska det snart planteras lite träd och även en häck på en del utav framsidan. Ska verkligen bli skönt när allting är färdigt.

Nu har jag, Saga & mormor bokat tågbiljetter och hotell för vår lilla shopping turné till Göteborg! 23-24 oktober bär det av och det ska bli så roligt.
Vi brukar alltid åka upp ett par dagar för shopping under hösten och Saga har fått bestämma att vi ska åka tåg denna gång. Längtar, längtar:-)

Nu sak jag ta och hänga lite blöt tvätt och även fixa fram lite kläder för morgondagen för att sedan kunna sitta ner och titta på Idol!


Kram Kram

 

 


Glad

Huuaa, i dag var det allt höstluft ute! Termometern visade 11,5 grader och det är lite skillnad mot i går morse då den visade 17grader.
Det var rätt mysigt och komma ut å känna den friska härlig luften och desutom så skiner solen:-)

Är så GLAD då det gick mycket bättre att lämna Saga på dagis i dag!!
Hon var lite tveksam men absolut inga sura miner. Kändes så skönt i mitt mammahjärta när jag åkte vidare till jobbet.
Hoppas att hon är lika glad när jag kommer i eftermiddag!


Hoppas att ni också har fint höstväder i dag:-)


Kram Kram


Full

I morse när jag vaknade tyckte jag att jag låg ovanligt bekvämt i min säng, efter en liten stund förstod jag varför. Saga har sovit hela natten i sin säng!!! Detta tillhör inte vanligheterna, hon brukar alltid vakna någon gång under natten för att komma in i våra sängar.
Det är ju inte det att hon bara ligger emellan oss i sängen utan hon ska helst ligga på mig...Så jag hoppas på ännu en riktigt skön och bekväm natt till:-)

Saga var ingen glad tjej när jag lämnade henne på dagis i dag...det gör så ont i mig och se henne dämpad och ledsen. Men i dag var det ju deras "utedag" med fika i ryggsäck så de ledsna minerna hade gått över när de gick i väg på lilla utflykten.

Mormor har haft ledig dag så vi bestämde att hon skulle hämta henne 12.30 på dagis.
De hade cyklat ner till stranden direkt efter dagis. Byggt sandslott, kännt på vattnet, klättrat på klipporna och fikat nartuligtvis. Man kan snacka om utedag för Sagas del idag!

De kom lagom hem till mormor & morfar när jag slutade jobbet. Så eftermiddagen har vi faktiskt spenderat hos dem idag. Saga har en massa leksaker där som jag har haft som barn så hon har full sysselsättning när vi är där. Frågade henne om hon ville gå ut på lekplatsen men det ville hon inte, tyckte nog att hon varit ute tillräckligt mycket i dag:-)

Det känns som om det inte händer så mycket just nu, ganska lugn vecka för min del. Nästa vecka händer det lite mer, både tråkiga & roliga saker!


Saga kom till mig för någon dag sedan och säger:

Saga: Mamma jag är så full
Jag: Full!!!?? Vad då menar du? Du kan väll inte var full?
Saga: Jo, jag är jätte full!
Jag: Jahaaa?
Saga: Ja, jag är jätte full utav välling.
Söta lilla barn:-)


 Saga & jag önskar er alla en fin och skön kväll:-)



Kram Kram


Parasit

I morse när min klocka ringde fattade jag inte riktigt vad det vad som lät..Tänkte för mig själv att det kan absolut inte vara klockan som ringer men visst var det den. Det kändes verkligen som om jag precis hade gått och lagt mig och sovit i ungefär 10 minuter.
När jag väl kom upp och efter en dusch så var jag rätt pigg faktiskt!

Vädret har varit riktig varmt och skönt i dag och solen kom fram ordentligt efter lunchen. När jag lämnade Saga på dagis 07.30 var det redan 17 grader ute.
Morgondagen ska tydligen också bli solig och varm! Detta håller vi tummarna för:-)

Saga med dagis hade varit nere på stranden å myst, busat och lekt en massa på förmiddagen. Jag är så tacksam att de hittar på en massa roliga saker även utanför staketet på dagis!

Eftermiddagen har vi tillbringat hemma i trädgården och njutit av det sköna vädret. Jag njöt i fulla drag tills jag upptäckte att jag hade en äcklig fästing på sidan av smalbenet!! Jag hatar verkligen fästingar och får fullständig panik utav sådan äckliga parasiter.
Jag sprang in till min gamla barndomskompis Dan och även numera våran granne för att få hjälp. Då de har en hund är han van att plocka fästingar och han fick även äran att plocka bort snuskingen på mig! Som tur var hade den inte hunnit borra in sig riktigt ordentligt i mitt ben.

Dagens Saga med ny tunika från NovaStar & tights från Åhlens.

Nu är det Idol som gäller här!!

 

Kram Kram


Måndag & pigg!

Hela söndagen kändes konstig i går efter vi vinkat av Sandra på stationen...Hon kom fram lyckligt och väl i alla fall.

På kvällen gick vi ut och åt då vi kände för att sluta kvällen och veckan lite mysigt tillsammans Vi hamnade på Lilla Helfwetet, lika god mat som vanligt!
Adam har åkt till sin mamma i dag så nu är vi tre i familjen denna veckan.

 Bilder från Lilla Helfwetet i går kväll.

Jag har varit ovanligt pigg idag för att vara en måndag! Härligt att känna så för oftast på måndagarna är jag helt slut som människa, men inte i dag:-)
Jobbet har dessutom flutit på mycket bra och känner att jag ligger i bra fas inför morgondagen och det är inte helt fel. Eftersom vi jobbar mot deadlines hela tiden så gäller det att man blir klar i tid!
Så det där med att ligga i fas kan ändra sig snabbare än man tror.

Saga var jätte trött när jag kom och hämtade henne på dagis i eftermiddags, så det var bara att köra direkt till lekplatsen för att sysselsätta henne.
Nu kan jag tala om att hon sussar väldigt gott!

Nu ska det tittas på Färjan3 här.


Kram Kram


 

Bye Bye

Jisses vad fort helgen går, timmarna bara rusar iväg. Öppnade inte upp datan förrän sent på kvällen igår och då orkade jag inte blogga.

Vad hände här i går då? På förmiddagen var jag, Saga och mormor inne i stan en snabbis. Jag var i stort behov utav ett par nya skor att ha nu i höst. Lyckade faktiskt hitta ett par som jag "tror" att jag kommer bli nöjd med.

Saga behövde ett par nya gummistövlar till dagis då de andra klämde i de små tårna nu. Lyckades även hitta ett par söta vinterstövlar till henne. Nu är det bara de tjocka Gore Tex kängorna kvar att köpa, men det väntar vi lite med.
 Sagas nya stövlar.


I går kväll hade vi tjocka släkten här på middag och för att alla skulle få säga hej då till Sandra.

För i dag bar det av till Madrid för Sandra & 7st tjejer till från hennes klass. De ska läsa höstterminen på en svensk skola i Madrid.
Så vi har haft en tårfyllt farväl på tågstationen på förmiddagen. Känns jätte konstigt att hon inte kommer hem förens till jul, men tiden kommer väll att gå i rasande fart och innan vi hinner blinka är hon hemma igen.
Hela tjejligan som nu sitter i Köpenhamn & väntar på flyget. Sandra & Saga på tågstationen.


Saga & jag har gjort en storstädning på hennes rum efter gårkvällen. Där såg verkligen ut som ett bombnedslag, gick knappt att komma in innanför dörren. Är man 5st små kusiner från 2-7 år kan det gå ganska vilt till vill jag lova..
Ska även dra en vals med dammsugaren nu och sedan blir det utgång i det fina men blåsiga vädret.


Hoppas att ni alla har en fin söndag.


Kram Kram


Fredag

Hurra, hurra i dag är det fredag!! En hel härlig orörd helg framför oss och det ser jag fram emot:-)

Det har varit en ganska tuff första vecka på jobbet. Inte för att det varit första veckan utan för jag är över dränkt i jobb och har jobbat över en del timmar. Att jag har kunnat jobba över får jag tacka min mamma för då hon har tagit Saga. Men nu är det helg så nu struntar jag i jobbet!

Dagens Saga med tunika & tights från KappAhl.


Saga har inte varit på dagis i dag heller..Saga lyckade snappa upp att mormor skulle vara ledig även på fredagen, så då skulle hon absolut vara där i dag också och det är klart att hon fick vara det. Perfekt för min del då jag kunde starta min morgon tidigare på jobbet.

Vad ska vi då säga om vädret i dag...Kan säga som så att hösten verkligen är här och hälsar på! Det regnar, blåser full storm och för det tredje är det svin kallt ute.
Det mesta av sakerna som stod fint placerade ute i trädgården gör inte det längre. Fick ge mig ut när vi kom hem och plocka ihop stolar och grillen som låg lite här och var. Hoppas att det blir bättre väder i helgen.

R är i full gång med maten för kvällen, skönt att han är hemma igen:-)

I kväll ska det planeras vad det ska stå på menyn i morgon, och vad händer då imorgon? Hmmm, det tar vi i morgon!


Jag önskar er alla en skön & mysig fredag kväll:-)


Kram Kram


Trötter

I dag kan man nog kalla mig för trötter, för det är precis vad jag är i kväll. Känner mig som en gammal sliten disktrasa.
Förkylningen tar på mina krafter, dessutom har det varit en lång dag på jobbet.
Jag lämnade Saga hos mormor redan strax efter sju i morse och hämtade henne runt 18 tiden. Med andra ord blev det lång arbetsdag. Det lär få bli en tidig start på jobbet i morgon också för jag har ingen lust att jobba längre än vad jag ska i morgon när det är fredag!!
Fredag, fredag åh vad jag älskar fredagar:-)

Dagens Saga med tunika & tights från Kappahl.

Saga har haft en kanon rolig dag hos mormor, säger hon själv...
De har varit ute i skogen och plockat björnbär, varit ute och åkt buss och under eftermiddagen hann Saga & morfar med en runda på lekplatsen också. Förstår att hon tycke det är roligt att vara hos dem.
Jag är evigt tacksam för att jag har min föräldrar närma oss och att Saga vill och att hon får vara där så mycket som hon är!

När jag var och hämtade Saga ringde min faster till mamma och berättade att de hade varit på semester i Turkiet och under tiden de har varit där har de varit jätte sjuka, troligtvis svininfluensan!!! Bläää, vad läskigt..

Hur ställer ni er till vaccinering emot svininfluensan?

Nu är det lite mat som ska fixas igen...känns i bland som man inte gör annat! I vilket fall ska de stora barnen också få lite mat för kvällen och när min älskade lilla Sessa har somnat ska jag sätta mig i soffan och kika in hos alla er andra:-)


Kram Kram

Tajt med tid

Vad dålig jag är på att blogga just nu, märks att man har börjat att jobba igen. Trodde jag skulle hinna blogga lite på morgonen, men det är som sagt ganska kört för tillfället. Det blir nog bra ändå...

I dag känner jag mig lite piggare faktiskt, men förkylningen är nog igentligen inte mycket bättre men troligtvis går det åt rätt håll. Jag inbillar mig det iallefall och genast blir jag mycket bättre:-)

Nu på onsdagar hela hösten och vintern har Saga "utedag" på dagis. Då ska hon ha en liten ryggsäck med nyttig fika med sig.
I dag hade de varit i väg på en ny lekplats och utforskat sakerna, även varit i skogen en liten runda. Väldigt uppskattat utav barnen och mycket uppskattat av mig som föräldrer också.
Dessutom har hon inte kissat i brallorna i dag!! Vet inte riktigt vad hon pysslade med igår...
Dagens Saga med tunika från Lindex, tights KappAhl. Redo för att åka till dagis.-)


Nu ska lill tjejen in i duschen för att sedan kunna krypa ner gott i sin säng. Saga ska inte till dagis i morgon, mormor är ledig så de ska tillbringa dagen tillsamans. Skönt när man göra så i bland, blir lite mindre tid på dagis för sessan.
Jag ska även ta och fixa lite mat till de stora barnen också, antar att de är ganska hungriga nu!

R är i Stockholm i dag också och kommer hem senare i morgon kväll. Det blir inte mycket tid över på kvällarna när man är hemma själv, ja många av er andra vet ju hur det är:-)


Kram Kram




Kiss

Då har vi gått in i en ny månad igen, 1 september i dag. September tycker jag är en härlig och fin månad. Har vi tur så kan det bli ganska många fina dagar, precis som idag då solen strålar och värmer för fullt.

Min förkylning är inte bättre i dag, som jag hade hoppats på. Gör inget annat än nyser och snyter mig hela tiden, skit tjatigt..Men men så är det, bara att bita ihop och komma igen.-)

Dagarna på jobbet verkligen rusar förbi. Jag har en hel del att göra så man hinner aldrig titta på klockan, och visst är det skönt att det är så. Hellre jätte mycket att göra än inget alls, trivs med att ha många bollar i luften.

I dag har min dotter kissat på sig tre gånger på dagis!!! Hon kissar ner sig väldig väldigt sällan, är jätte duktig i vanliga vis med att gå på toa. Fick nästan chocken när dagis personalen sa att hon har kissat ner sig tre gånger.
Min första tanke var direkt att hon fått urinvägsinfektion. Testade henne med stickor när vi kom hem men de visade inget som väl var.
Varför kissar hon då på sig?? Bra fråga, hon vet inte varför själv...

Nu sitter hon på sitt rum och leker. Varför nöja sig med en penna när man kan ha alla på golvet?:-) Älskade barn.


R har åkt till Stockholm i dag då det är den årliga höstkonferansen några dagar nu. Tråkigt tycker jag.. Men han tycker nog det är desto roligare, hittar på en del roliga saker på kvällarna. Ikväll skulle de äta middag under en båttur.
Så nu är det jag och kidsen här hemma.

Ska strax börja förbereda kvällsmaten, så att jag får lite tid över för mig själv i kväll. Känner att tröttheten finns där bakom någonstans och försöker göra sig påmind hela tiden.


Kram Kram

 


RSS 2.0