Bio

Jösses vilket väder det är ute, fryser nästan halvt ihjäl! Detta har man inte kännt på ett tag, har vant mig vid minst 35 grader ute..brrrrrrr. Bara att hoppas att värmen & sommaren kommer tillbaka till Sverige snart.

I går blev det inte mycket bloggande. Förstår inte riktigt vad tiden tar vägen när man är ledig och har semester. Dagarna bara flyger förbi!

I går gjorde vi stan osäker, jag, Saga, mamma och min svägerska Mirella. Både jag & Mirella var jätte sugna på stan efter ett par veckor utomlands, kan väll kanske inte påstå att Saga var jätte sugen...men det gick ändå.
Mamma & Saga var med en lite stund sedan tog de bussen hem, men jag & M skulle nartuligtvis fortsätta för vi var långt i från klara. Det är inte varje dag man har möjligheten att springa på stan utan barn så det gäller att passa på när man kan:-)
Lyckades att hitta två par skor till mig själv, kan tala om att jag ÄLSKAR SKOR! Kanske inte riktigt hade behövt dessa skor men som sagt var, skor är skor och kommer alltid till användning hos mig.
 Finns en sko affär här i Halmstad som heter Knäppkängan som har lite dyrare skor men jätte fina märken och när de har sin sommar rea brukar jag alltid köpa på mig lite skor så har jag att avsluta säsongen med och börja nästa med. Gäller att passa på när det är rea så man har råd att lösa ut dem..
Lyckades även att hitta lite ny inkommna kläder från H&M till Saga. Ska ta lite kort under dagen och lägga ut sen.

Saga hade beslutat att hon skulle sova hos mormor & morfar så helt plötsligt var vi helt barnfria!
Då det är Marinfestival här i Halmstad, passade vi på att besöka den en liten runda. Min bror jobbar där nere nu, då Dykterminalen är med och erbjuder gratis testa på dyk. Var ganska mycket folk fast det tråkiga väder som huserar just nu. Ska ta och åka dit med Saga i morgon då det är många fina och stora segelfartyg som besöker hamnen. 

Senare på kvällen var vi på bio, tror inte jag har varit på bio sedan Saga föddes!!
Vi tittade på The Proposal
SF Bio: The Proposal
och den var riktigt rolig och bra.

Nu ska jag ta och fixa till mig sen ska jag åka hem till mamma och se om hon vill bli av med min lilla trollunge eller höra vad de har för planer.
R är ute och spelar golf, gäller att han håller i hatten för det blåser storm ute! 
I eftermiddag ska jag klippa mig och färga håret och det behövs verkligen, längtar!!

Kommer kika in till er alla under dagens gång:-)


Kram Kram

Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter två härliga semester veckor utomlands, borta bra men hemma bäst:-)

De sista dagarna har vi tillbringat på Istrien där Robbans föräldrar kommer i från, alltså Sagas farmor & farfar. De var även på semester där nu när vi var där, så vi har träffats och ha haft lite roligt ihop.
Har även hunnit med att hälsa på lite släktingar som bor kvar där.
Detta är en bild på Robbans farbror Branco med Saga och hennes syssling David. Det skiljer en månad på Saga & David. De hade hur roligt som helst ihop även om det inte förstod ett jutta av vad de sa till varandra! Sötungar:-)

En av dagarna var vi ute på en båtutflykt för att åka runt och besöka lite öar runt omkring, verkligen jätte vackert.
Söt tjej på båten. En badande Saga på en av öarna vi besökte. Vattnet är verkligen helt kristallklart. Det gäller att ha någon typ av badsko på sig då de flesta stränderna består utav sten.
Tyvärr blev Saga lite dålig efter båtturen, troligtvis lite värmeslag då det var 37-39 grader ute. Dagen efter båtturen skulle vi förflytta oss till Istrien så vi hade några timmars körning, Saga lilla sjuklingen sov största delen av bilturen. När vi var framme hos farmor & farfar så var Sessan feberfri och piggnade till efter en tallrik med farmors goda soppa.
Denna bild är tagen från farmors barndomshus där vi övernattade en natt, en gudomlig utsikt!

Hemresan har fungerat hur perfekt som helst då vår lilla söta tjej har varit toppen duktig & snäll utan tjat och gnäll.
Nu är det i vilket fall som helst helt sjukt skönt att vara hemma igen!

I dag har vi varit hemma största delen av dagen. Tvättmaskien har fått betjäna färg i dag, kan jag lova!
Saga har varit helt salig över att få vara på sitt rum och leka med sin leksaker, härligt att se:-)

Nu får semestern fortsätta här hemma!

Kram Kram

Gradac

I lördags åkte min bror Stefan & hans sambo Mirella tillbaka till Serbien. Vi har haft några underbara dagar tillsamans. Saga har verkligen tyckt det varit super roligt att få umgås med sin moster & morbror hela dagarna, & det har även jag och R med gillat.
Stefan & Saga är ute i det underbart sköna vattnet. Bus med pappa i vattnet.

Denna bilden togs precis innan Stefan & Mirella skulle lämnas av på buss stationen. Det var en bra resdag för dem då det regnade större delen av dagen. Detta regn behövdes verkligen och temperaturen sjönk direkt med 10 grader vilket var behövligt.

På söndag morgon drog vi vidare söder ut . Nu bor vi Gradac som ligger 10 mil norr om Dubrovnik, så med andra ord är vi ganska långt nere i Kroatien nu.
 Dessa två bilderna är tagna på en ratsplats utmed vägen strax innan Split. Helt otroligt vackert!

Här är det också strålande sol och runt 28 grader, lite mer lagom temperatur än vad vi hade de första dagarna.
En nöjd och belåten tjej över att vara framme i Gradac. Saga är verkligen fantastiskt snäll att ha med sig på resande fot. Inget tjat och gnäll under resans gång och det tar ändå lite tid att förflytta sig med alla dessa serpentin vägar i bergen.

I morgon ska vi försöka komma ut på en båt tur mellan alla öar. Är verkligen en helt fantastisk ö-värld här runt omkring.

Denna bild är tagen nu på morgonen efter frukosten.
Vi ska nu ta och smörja in oss och sedan gå ner på stranden och mysa lite. Vi har ca 70 meter ner till stranden från vårt boende:-)


Jag tackar verkligen för alla fina kommentarer och jag lovar att jag kommer att besöka er alla efter hand!

Kram Kram


Hej

Vi har det underbart här nere i Kroatien!

Resan gick bara bra, Saga var en liten klippa hela bil resan. Vi stannade och övernattade i Österike och körde vidare på morgonen när vi vaknat.

Vi har ca 35-37 grader varmt under dagtid så vi bor i vattnet hela dagarna. I morgon ska det tydligen bli lite svalare och det gör verkligen inget...

Tyvärr tar det för lång tid att ladda upp bilder då nätet


Kroatien

Efter mycket velande och gissande om hur vädret ska bli så har vi kommit fram till att i morgon kör vi till Kroatien.
Vädret verkar inte som om det ska bli bättre den kommande veckan heller och då kan vi lika gärna dra oss neråt solen och värmen. Ska bli härligt:-)

Min bror och hans sambo befinner sig i Kroatien just nu, så vi kommer att träffa dem i några dagar innan de drar vidare.
Ska bli roligt då det är några veckor sedan de åkte.

Dagen har bestått utav packning och åter packning och nu ska vi ta och packa bilen också så vi kommer i väg tidigt.

Kommer att ta med mig datorn, får se hur mycket bloggande det blir!


Ha det jätte bra alla!
Kram Kram

Bitch

Här blev vi väckta tidigt i dag utav mobiltelefonen, R ville bli hämtad så det var bara upp & hoppa. Saga hoppade inte direkt upp ur sängen, henne fick jag dra upp i princip.
Men lyckan var enorm när hon fick syn på sin pappa kan jag säga:-)
Ibland kan man ju undra vad det är med oss kvinnor...Visst vill jag ha hem min man men jag känner hur bitchen i mig växer när vi kommer hem innanför dörrarna! Hmmm, här har man varit själv i några dagar och helt plötsligt är man två vuxna igen, ja visst är det så det ska vara men ändå..
Skärpning Maria, var nu snäll!

Sandra & Adam har åkt till sin mamma nu på morgonen och kommer tillbaka om 3 veckor.

Vad händer annars i dag?
Det är väll bara på med regn kläder & gummistövlar och ut i det blöta vädret och på med ett leende på läpparna:-)


Ha en bra start på en ny underbar vecka

Kram Kram

Flitig

Jösses vad tiden springer i väg när man har roligt, hi hi roligt vet jag kanske inte direkt om vi har haft men jag har absolut varit flitig i dag. Känner mig som flitiga Lisa:-)
Vi lyckades faktiskt komma i väg och köpa lite nya fräscha blommor på förmiddagen, eller rättare sagt hinner det nästa bli middag för de öppnar ju 11 på söndagar.
Blommor blev det i allefall. Klockan har en viss förmåga att bara springa i väg när jag är och ska köpa blommor. Förstår inte detta riktigt..Känns som om jag kan gå i en evighet och välja bland alla växter och titta på alla fina krukor. Har har köp stopp på krukor enligt min gullige sambo, förstår inte riktigt varför hihi:-)

Mormor var gullig och hade lite middag färdig till oss när vi var klar med växt inhandlandet.
Saga var snabb att dra med sig morfar ut på lekplatsen efter maten för att gunga. Efter 10 min kommer hon springandes för det började droppa lite från himmlen, snabbt på med alla regnkläderna och när hon gick ut regnade det inte.
Jag sa till henne att hon inte behövde ta på sig regnkläderna för det kommer inte bli något regn, men de skulle på även gummistövlarna!
Så här fin gick hon ut och forsatte å leka med solen framme.

När kaffet var avklarat styrde vi bilen hem igen med mormor & morfar som sällskap.
Morfar har varit gullig och lekt med Saga då jag och mormor har röjt både lite här & där. Har tömt hela Sagas byrå med kläder och fått in allt i hennes nya garderob som är inbygg i hennes rum, precis som en klädkammare.
Helt plötsligt fanns det plats för leksakerna igen:-)
De var helt underbart skönt med att få lite hjälp med Saga under tiden så man få vara vid och slippa bli avbruten hela tiden.
När mor & far for hem fortsatte jag en stund till, finns alltid att någonstans att städa & plocka i detta hus....
Sandra & Adam har varit duktiga och städat sina rum och de badrummet som de använder. I morgonbitti åker de till sin mamma och ska vara där i 3 veckor.

Nu ska jag ta och hänga lite tvätt sen är det nog sängen som gäller.
Ska upp lite tidigare i morgon och hämta R på Eurostop när de kommer hem, kan bli allt mellan 05.00 - 09.00 beroende på hur det flyter i trafiken under natten. Längtar efter honom nu:-)

Kram kram

F1

Regnet det bara öser ner..Jösses vad det har regnat i natt. Både jag & Saga vaknade i natt utav att det regnade, haglade och stormade. Smattrade något helt vansinigt på våra stora fönster i sovrummet.
Saga låg brevid mig stirrande och helt knäpptyst. Efter en lång stund säger hon: Mamma jag tror det regnar ute!
Lilla söta barn, det var en lång fundering för att komma på att det regnade...

Nu när R är borta så sover Saga inne hos  mig hela natten. Det är det första hon nämner när R ska i väg någonstans att hon ska sova i pappas säng. Å det är väll klart att hon får det, mysigt som bara den!

I dag är det sista dagen för min älskade R på F1 banan då loppet går i eftermiddag. Han är helt skogs tokig i dessa bilar!!
Klicka för att visa "Ferrari F1" result 11Jag kan också tycka det är roligt i bland men jag är ingen fanatiker:-)
Men i dag ska jag ängna en extra tanke åt min R då han får uppleva ännu ett F1 lopp som verkligen är hans största intresse.
Puss på dig vännen!

Nu ska jag försöka få upp två trötta tonåringar från sängen, kan bli lättare sagt än gjort:-)

Jag & Saga ska ta och försöka komma i väg och handla lite blommor till fönsterna här hemma. De små stackarna som står där nu tappade livslusten i värmen som var för någon vecka sedan.

Ha en skön söndag

Kram Kram

Kväll

Nu är vi hemma igen efter en underbart god lax middag:-)
Vi tackar mormor & morfar för en härlig dag och en god middag. Tusen tack! Ni är verkligen GULD värda.

Vädret har klarnat upp och blivit riktigt fint, ingen sommarvärme men ändå. Hoppas att morgondagen kommer att bjuda på lite blå himmel och en värmande sol.

Min lilla gosiga tjej har somnat här hos mig i soffan. Hon var riktigt trött efter en dag med fullt av aktiviteter.
Trött liten Saga.


Hoppas att ni alla har en trevlig kväll

Kram Kram

Rätt eller fel?

Besöket inne i stan gick smidigt och bra för det var inga tjatiga män med i dag:-) Utan det var endast shopping sugna kvinnor och en liten prinsessa förstås. Är sjukt skönt att Saga är nöjd med att springa in & ut i alla olika butiker, är bara hon mätt i magen så är allt till belåtenhet för fröken.
Denna höst jacka shoppade jag bland annat till Saga, rea & halva priset .

Saga åkte med mormor hem efter stan. De skulle cykla ut i skogen och se om hallonen var mogna.
Jag & barnen ska äta middag hos mormor & morfar i kväll. Lax tror jag att det bjuds på, mums:-) Skla bli skönt att slippa laga mat i kväll..

I bland blir jag så fruktansvärt trött & less på folk i min omgivning som har synpunkter på¨ens liv och hur man hanterar olika saker.
En sak som har varit uppe på tapeten är det att Saga dricker välling. Hon dricker välling både morgon & kväll och detta tvingar jag absolut inte henne till, men däremot är jag väldigt glad & nöjd över att hon vill ha välling.
Någon tycker då att hon är förstor för att göra detta. Vad då förstor för att dricka välling??? Hon fyller 4 år till jul, hon är väll inte för gammal för det? En del vuxna dricker också välling!
Då Saga äter frukost på dagis och dessutom inte är speciellt förtjust i att äta frukost tycker jag att det är tryggt & skönt att hon har druckit välling tidigt på morgonen för då får hon i sig nyttiga saker som hon behöver.
Ska även poängtera att jag absolut inte byter ut något mål mot välling, bara så det inte missuppfattas.

Kan bara bli så trött på sådan här saker. Varför ska man behöva försvara sig hela tiden mot vissa människor? Sådant gör mig irriterad.

Färdig gnällt för i dag, men var bara tvungen att skriva det då det gnager i mig när jag får höra sådan skit saker!

Nu ska jag ta och fixa lite här hemma innan det är dags att fara i väg igen.

Kram Kram

Lördag

Då var det en ny dag och nya tag och även nya regnskurar för den delen också.
Det är bara in i garderoben och leta fram lite tjockare kläder igen. Trodde nog vi skulle slippa leta fram jeansen och kofftan men icke så nicke.

Har precis lyckat få liv i min lilla tjej så hon ligger och dricker sin välling nu. De stora barnen sover och lär nog gör ett tag till:-)

Jag och Saga ska ta och packa ihop oss och åka å hämta mormor för vi ska göra stan osäker i dag!

V ad händer hos er i dag?

Trevlig helg:-)

Seg

Nu är det kväll i vårat hus, har precis landat i soffan efter en seg dag.
Mitt humör har väll inte varit det bästa i dag, känner mig lite rastlös....men det går väll över igen.

Efter middagen körde jag Adam till en kompis och jag och Saga åkte till golfklubben för att fördriva tiden lite i det fantastiska sommar vädret. Som jag har berättat tidigare älskar Saga att få vara i shopen på golfklubben, hon känner sig som hemma där. Är så härligt att se hur hon tar för sig när hom kommer dit även om där är fullt av okända människor, det är nämligen inte hennes starka sida alltid.
Saga soterar bland kläderna lite. Kollar så att mormor har ordning & reda bland följesedlarna. Hon kan sysselsätta sig själv i flera timmar här:-)
En fika slank också ner i våra magar innan vi for hem igen. Isglass belv det för Sagas del och favoriten är Piggelin och jag kan hålla med henne att den är riktigt god.

Saga mumsar på hallon som morfar har varit och lämmnat, han hade även med sig 5 liter jordgubbar så ni kan ju gissa vad vi äter i kväll!?!

Det är allt lite tomt utan min älskade R, saknar honom.

Nu ska jag försöka få min lilla Sessa att somna. Ha en forsatt fin fredags kväll.

Höst

Ny dag och nytt skit väder! När jag var ute och pratade med stenläggarna för en liten stund sedan kändes det som rena hösten ute. Undra om det ska fortsätta vara så här eller om vi ska få någon mer sommar värme..Någon som vet?

Så här låg min dotter på soffan för en liten stund sedan & tittade på tv. "Alla  sätt är bra utom de dåliga".  Känns inte jätte bekvämt men ja ja.

Vet inte rikitigt vad vi ska hitta på i dag. Här hemma finns alltid att göra. Har precis gått en liten runda med disktrasan & spray flaskan med ajax, känns som om jag går många varv varje dag med den....Hi Hi. Tror jag har lite noja på att gå runt å torka. Har även hunnit och röja en omgång på Sagas rum, bara så att hon kan dra ut alla saker igen!
Sandra är duktig och sommar jobba hela sitt lov, Adam har jag precis kört upp ur sängen då han är en mycket trött tonåring just nu. Han är ganska så förvirrad dessutom, vet inte om han har tagit på sig byxorna innan han går ut, glömmer låsa, glömmer larma huset, larmar huset när det finns folk kvar i huset, ja ja vad ska man säga....

Saga har lite svårt att förstå att det inte är sommar värme ute varje dag. När jag sa till henne i dag att det är kyligt ute så vi kan inte sommar kläder, då tittade hon ut och säger: Men mamma det är ingen snö ute så jag kan ha sommar tajts!
Lilla söta barn:-)

Ha en bra dag

Skit väder

I dag har vi varit och besökt min mormor, Sagas gammelmormor. Är härligt att se tanten på 90 år vara så härligt pigg och glad och dessutom är hon helt klar i huvudet och klarar det mesta på egen hand.
Saga bara älskar att få åka hälsa på gammelmormor Inez, lika lycklig varje gång.

En gosig kram innan vi skulle åka hem.

Saga är just nu hos mormor & morfar då jag har varit och gjort mina naglar lite fina och när jag kom och skulle hämta hem tjejen ville hon inte följa med hem. Roligare att vara hos mormor & morfar och leka än att följa med en tråkig mamma hem som man träffar varje dag:-)
De är snälla och kör hem henne när hon vill sen.
Passade även på att fynda en Puma tröja till Saga inne på Jeppson för halva priset.
Rosa nartuligtvis:-)

Vädret är verkligen inget roligt nu, regn, blåst, kallt och rätt som det är tittar solen fram 5 sekunder för att sedan snabbt försvinna igen. Nu får gärna värmen komma tillbaka igen!

Nu ska jag ta och göra lite nytta innan min Lilla SagaFia kommer hem igen!


Ensam hemma

Som det har regnat i natt, det har verkligen öst ner! Just nu skiner solen men det är nog inte så änge till för det är så svart på himmlen runt omkring.
Är lite små trött i dag. Robbans klocka ringde 3 i morse. 03.40 kom en taxi och hämtade honom för 04.00 gick bussen till Tyskland. Min man är F1 tokig och denna helgen är det F1 i Tyskland och dit ska han nartuligtvis. Han kommer hem tidigt under måndag morgon. Så nu är man själv med barnen några dagar.
När han väl hade kommit iväg kunde jag verkligen inte somna om, är så irriterande när man bara ligger där och vill så gärna sova...

Nu ska jag och min lilla SagaFia åka till min mamma & pappa för att äta lite frukost med dem, de är lediga båda två i dag. Sedan ska vi köra till Fakenberg för att hälsa på min mormor, Sagas gammelmormor. Hon blir 90 i år och är en pigg tant.

Ha en bra alla vänner, återkommer i kväll.

Semester lunk

Vi har kommit in i ett underbar semester lunk här hemma!
Är så härligt att bara få vara, inte en massa måsten hela tiden, inget stress för att komma i tid till dagis och jobb på morgonen.
Just nu tar vi dagarna som de kommer och vi gör bara precis det vi känner för:-) Med andra ord så är livet helt ljuvligt!

Vädret har inte riktigt bestämt sig för om det ska vara fint eller dåligt. Ena stunden är det hur soligt och varmt som helst och i nästa sekund regnar det. Hmmm, hoppas att den som vakar över vädret där uppe bestämmer sig snart..

Förmiddagen gick vi här hemma och fillosoferade, plockade i ordning lite och nartuligtvis skulle tvättmaskinen också få något att göra. Den stackaren får då ingen semester, får gå för högtryck.

Middagen åt vi hos R mamma, farmor med andra ord. Farfar befinner sig just nu i Milano, han kör lastbil mellan Sverige - Italien. När vi satt & åt kom R på helt plötsligt att han hade ont i nacken så han ringde och beställde en massage tid till kl 13, så det blev till att skynda på med maten.
Jag & SagaFia fick göra stan osäker under tiden R var på massage. En glass på Stora Torg han vi också med, gott som bara den!

Saga tyckte att det var säkrast att ha med sig ett paraply i dag.

Under eftermiddagen har vi varit i väg och handlat mat & sådana nödvändiga saker.
Även hunnit med att mysa ute i trädgården. Är varmt och skönt när solen tittar fram men så fort den gömmer sig blir det lite små kallt.
Perfekt nu när plattorna börja komma på plats på baksidan utav huset, för Saga kan nu cykla där!

Nu ska jag ta och stoppa min lilla älskade tjej i badkaret, och det behövs verkigen kan jag tala om:-)
R ska ta och sätta i gång med maten. Blir grillat lamm med färskpasta och sallad till.

Ha en fin kväll

Strand grillning

Vi åkte faktiskt till stan som vi hade tänkt, fanns inte några andra speciella planer i dag.
Fast som vanligt när jag kommer in till stan ångrar jag mig nästan...skit mycket folk. Jag vet ju om detta men tänker att det går nog ändå. Det hade gått mycket bättre om jag åkt in utan R, han bara springer i väg och tror att jag ska komma fram lika fort med barnvagnen!
Sedan har inget speciellt bra tålamod när jag ränner runt i affärer, tycker jag tar för lång tid på mig. Tur att Saga gillar att shoppa i alle fall:-)
Vi lyckades även få i oss en god lunch på Harrys också.

Denna Hummel jacka köpte vi till Saga för halva priset. Lite små tuff tycker jag:-)
Blev även ett par linnen till Saga, även de för halva priset.
Till mig köpte jag en topp på Vero Moda, men på den var det ingen rea. Även R lyckades att hitta lite till sig med.

Vädret klarnade upp under tiden vi var i stan, blev riktigt soligt och skönt.

Efter stan körde vi till Golfklubben för att fika lite och även för att hälsa på mormor som jobbade i dag. Saga tyckte det var roligare att hjälpa mormor i shopen än vad det var att fika.
Eftersom stenläggarna är här hemma under dagen försöker vi att fly hemifrån....Efter 16.00 kan man dra sig hemåt igen för då är deras arbetsdag slut och då kan vi vara ute igen. De dammar något hejdlöst när de håller på å jobbar.

Nu i kväll har vi varit nere vid stranden och grillat lite korv ihop med Max & Marie med deras barn Isabell & Jonathan.
Är så mysigt att ha en liten engångs grill med sig och grilla lite korv på.
Barnen tyckte det var jätte kul. Adam hade en kompis med sig och de var nere och badade, men riktigt så varmt tyckte jag nog inte att det var. Men det var ett härligt avslut på denna dag!
En sprallig och över trött tjej när vi kom hem från strand & grillning. Nu har hon änteligen lyckats att somna:-)

Ha en fortsatt trevlig kväll alla underbara människor där ute.

?

 Går kvällen bjöd på en jätte mysig stund på restaurangen Gastons, god mat & dricka och ett underbart sällskap utav Tuve & Johanna med barn. Saga var helt underbar att ha med sig i går.Hon åt som en häst och satt hur fint som helst på sin stol hela kvällen, min duktiga tjej!

Märks att Saga också har varvat ner från dagis nu, sover till 7.30 - 8.00 nu om morgonen och det är inte fy skam för att vara hon. Lagom att komma upp runt 8 snåret så inte hela dagen bara försvinner i ett naffs.
Just nu är det svårt att sova längre än till 8 då stenläggarna kommer och kör i gång runt vårat hus, låter en hel del..

Vi får se vad som händer idag, har inte riktigt bestämt oss. Antagligen blir det en runda till stan.
Vädret ser inte speciellt lovande ut, ganska så oroliga moln där uppe just nu..

Nu är det frukost som gäller i alle fall.


Ha en bra dag

Besök

Då var det måndag igen och en ny start på veckan. Jag har redan svårt för att hålla reda på vad det är för veckodag...lätt att det blir så när man är ledig.

I dag har vi varit och gjort ett besök på Sagas nya dagis som hon ska börja på till hösten. Vi fick träffa Annika som jobbar på avd där Saga ska vara, jätte trevlig tjej. Jätte fint dagis med bra och stor utegård.
Vi tyckte nog allihop att det kändes bra och ser fram emot hösten:-)

Efter dagis besöket körde vi in till stan och åt lunch, jag, R och Saga. Det var ruskigt mycket folk på stan så det var inte så lätt att hitta parkering...
Nu när det inte är något strandväder samlas folk på stan i stället. Det är fortfarande varmt ute men solen är inte framme, tittar fram emellanåt.

Vi har precis varit inne hos grannarna och tittat på deras lilla nyfödda flicka, verkligen jätte fin! Ett stort Grattis till Helena & Mattias:-)

Just nu blåser Saga såpbubblor på altanen.

Nu ska Saga & jag ta och slö titta på tv en liten stund och försöka vila lite. I kväll ska vi gå ut och äta med Familjen Knutsson. Vi vet inte riktigt vart, så det får jag återkomma med senare i kväll.


Ha en fortsatt bra dag

Moln

I dag har minsan molnen varit & hälsat på här i Halmstad, det var ett tag sedan sist. Det har faktiskt varit ganska skönt, då det känns som om våra kroppar behöver vila lite från solen. Kan väll inte påstå att det har regnat speciellt mycket men lite små skvätt har det kommit.

Dagen har varit mycket lugn för oss i dag.
På förmiddagen var R ute & röjde ihop en massa skit i trädgården som samlats ihop nu när stensättarna är här som kördes till tippen. Jag och Saga for iväg och inhandlade en present till våra grannar som precis har blivit föräldrar till en liten flicka.
Eftermiddagen ville Saga tillbringa hos mormor & morfar och det fick hon nartuligtvis göra. Jag passade på att åka hem och städa lite. Sagas rum var verkligen i behov av städning.....

    Saga nu i kväll ute på vår altan.

Nu har vi precis ätit lite grillad kyckling med nudalar och en god sallad till.

I går var vi på stranden hela dagen. Jag och Saga åkte redan vid 09.30 och R kom och sällskapade oss efter sin golfrunda.
På kvällen var vi inne och åt på Lilla Helfwetet. Mysigt nu när man kan sitta på uteserveringen och äta. Dessutom var det jätte mycket folk ute på stan.

I morgon är det måndag igen. R ska in och jobba en stund på förmiddagen sedan ska han också försöka hålla semester.

Nu ska jag läsa runt lite och se hur ni har haft det på Mamma Blogg Galan, spännande!

Sand

Den ena härliga dagen avlöser den andra, helt fantastiskt!
Inte behöver man åka till medelhavet för att få värme & sol inte. Kanske inte ska säga för mycket för då tar säkert det fina vädret slut...

Saga, mormor & jag har haft en underbar dag på stranden. Härlig temperatur i luften och fläktat lagom, med andra ord har vi inget att klaga på. Vattnet är riktigt skönt så även jag har varit ute och svalkat mig. Saga & mormor är däremot flitiga på att besöka vattnet:-)

Jobbigt med sol i ansiktet.... men gott med melon

Det värsta med stranden är all sand! Har verkligen sand över allt. Bilen är full, ja i precis hela huset är det sand. Dammsugaren får betjäna färg varenda kväll..men det får det väll vara värt.-)
Saga sommarfin i sin lilla Billabong klänning som hon har fått utav sin kompis Noel.

Nu har vi precis grillat så magen är mätt och belåten igen.

Nu är dags att ta och försöka få den lilla tjejen i säng, märks att värmen och solen tar på krafterna.


Ha en fortsatt bra kväll

Godmorgon

Värst vad varmt det är, svetten rinner redan och vi har bara precis kommit upp ur sängen!

Det ändå som gäller är nog att åka ner till stranden där det fläktar lite åtminstone och så att min lilla sessa kan bada.
Vattnet är riktigt härligt nu faktiskt, nästan till och med så att jag skulle kunna bada:-)

Min underbara nyvakna tjej har precis pratat med sin mormor i telefon, hon tyckte att hon skulle åka med till stranden och så blir det nu.
Så nu ska vi ta och packa ihop våra saker & åka till mormor & äta frukost å sedan bär det av till havet.

Gårdagen tillbringades ner vid havet. Händer inte speciellt mycket nu när det är sådan här väder. Man orkar bara inte göra något i hettan utan det är havet som gäller.

Återkommer senare idag.

Ha en fin dag alla mina vänner

Bebis gos..

Ännu en varm dag utan regn. Lite regn i skog & mark behövs allt nu. Det kan regna på nätterna och vara fint på dagarna. På dagarna vill vi kunna vara ute och åka till stranden och bada.

I dag har vi inte varit på stranden, hade en del "måsten" som jag var tvungen att fixa under förmiddagen. Kanske inte det jag hade lust med direkt, men så är det.

R frågade Saga i morse om hon var ledig i dag. Då svarar lilla sessan, Nej pappa jag är inte ledig. Jag har semester.
Snacka om att snappa upp vad alla vi andra pratar om hela tiden just nu....Härliga lilla barn:-)

Då det är full aktivitet i vår trädgård med stenläggning så går det inte att vara där ute mitt under dagen och det är lite små tråkigt, dammigt och smutsigt är det. Men visst det kommer att bli fint när det är klart, så det är bara att bita ihop ett tag till.

När alla tråkiga "måsten" var klara åkte vi hem till morfar för att äta lite middag och Saga ville bada lite i sin pool. Tur mormor & morfar har en trädgård vi kan låna lite just nu.-)
Lite gos med morfar är gott när man är blöt & kall.

Eftermiddagen har bjudit på mys, fika och leka hos min underbara vän Anette & hennes sambo Lars som fick ännu en liten pojk 22/6. En helt fantastiskt underbar söt liten kille som heter Colin.
Saga var mest lycklig över att hon skulle få leka med Colins storebror Noel.

Två busungar i full action:-) Saga beskådar lille prinsen Colin.

Fy vad fort man glömmer bort den mysiga bebis tiden. Han kändes så liten & då var Saga ännu mindre när hon föddes....men vad mysigt att få hålla i en "liten" igen!

Hela härliga ligan samlad, Saga, Noel, Anette och Colin. Saga & jag tackar för en härlig eftermiddag .
Saga & Noel tackade & sa hej då till varandra på detta viset De är så härlig ihop dessa två små juveler:-)

Kvällen här hemma har varit mycket lugn då det bara är jag, R och Saga hemma. Adam sover över hos en kompis och Sandra är hos en kompis nu & kommer hem lite senare.

Vi har varit på en liten kvällstur ute i Tjuvahålan vid Tylösand och ätit en god glass, jätte mysigt!
Vår lilla tjej var bra trött när vi kom hem & slocknade ganska så snabbt i kväll. Man märker att värmen tar på krafterna.
Bjuder morgondagen på fint väder blir det stranden för vår del.


RSS 2.0